Waco: alle details waarmee de Netflix-show is gemaakt

Inhoudsopgave:

Waco: alle details waarmee de Netflix-show is gemaakt
Waco: alle details waarmee de Netflix-show is gemaakt
Anonim

De tragedie van Waco, Texas is tegenwoordig nog steeds een hartverscheurend en emotioneel onderwerp om over na te denken en over te praten. Het ging in 1993 en mensen bespreken het nog steeds en bespreken de details ervan vandaag in 2020. De stilstand in Waco, Texas tussen wetshandhavers en leden van de sekte van David Koresh duurde 51 dagen en eindigde met 75 doden. Het is nog steeds zo triest om te onthouden en aan te denken.

Deze docuserie is onlangs toegevoegd aan het streamingnetwerk van Netflix en is gemaakt door John Erick Dowdle & Drew Dowdle en met acteurs als Taylor Kitsch, Julia Garner, Melissa Benoist, Rory Culkin en Michael Shannon. De makers en acteurs van de show kwamen samen om dit tragische verhaal tot leven te brengen. Lees verder voor meer informatie over het maken van Waco.

15 ‘Waco’ werd niet gefilmd in Waco… Het werd gefilmd in Santa Fe, New Mexico

De hartverscheurend trieste tragedie die plaatsvond in Waco, Texas was een verschrikkelijk moment in de Amerikaanse geschiedenis. Toen deze docuserie echter werd opgenomen, vond deze niet plaats in Waco, Texas. Het werd in plaats daarvan gefilmd in Santa Fe, New Mexico. De filmmakers waren zo vrij om de show op een andere plek te plaatsen.

14 Taylor Kitsch leerde gitaar voor de rol

Taylor Kitsch is de extreem getalenteerde acteur die de moeilijke rol van David Koresh op zich nam in Waco. Hij speelde de rol van een maniakale sekteleider die egoïstisch en waanzinnig een groep mensen naar hun eigen ondergang leidde. Voor de film leerde Taylor Kitsch gitaar spelen.

13 Rory Culkin leerde drummen voor de rol

Toen hem werd gevraagd naar het muzikale aspect van de film, zei Rory Culkin: Ik ben de drummer, dus ik leerde wat drummen en de echte Thibodeau leerde me hoe ik 'My Sharona' en een paar dingen. Kitsch is gewoon geweldig op die gitaar. Rockster Jezus.” Het is indrukwekkend dat hij die muzikale vaardigheden heeft kunnen leren.

12 Melissa Benoist werd aangetrokken door haar rol op 'Waco' in vergelijking met haar rol als supergirl

Toen haar werd gevraagd naar haar keuze om zo'n angstaanjagende en serieuze rol op zich te nemen, zei Melissa Benoist: Natuurlijk wil elke acteur zoveel mogelijk rollen op de schaal van Richter spelen, en Rachel Koresh is zeker erg anders dan Supergirl, maar ze deelt veel van de kracht die Supergirl heeft.” (Collider).

11 Rory Culkin voelde extra verantwoordelijkheid bij het spelen van David Thibodeau

Rory Culkin voelde een extra verantwoordelijkheid om David Thibodeau te spelen omdat hij wist dat hij de rol speelde van een echt mens die bestaat en de tragedie heeft overleefd. Hij zei: "Weet je, er is een extra verantwoordelijkheid als je een echt persoon speelt, en het is een enorm voordeel om hem op de set te hebben." (Spiekbriefje).

10 Rory Culkin dacht dat de echte David Thibodeau herkenbaar was

Volgens Cheat Sheet bekeek Rory Culkin David Thibodeau als een zeer herkenbare man. Hij zei: "Hij was super herkenbaar en super behulpzaam en beantwoordde al mijn vragen met een glimlach op zijn gezicht, wat verrassend was, gezien wat hij heeft meegemaakt." Hij slaagde er echt in om de persona van dat personage aan te nemen.

9 Paramount Network nam creatieve vrijheden bij het maken van 'Waco'

Decider meldde dat de filmmakers van Waco hun best deden om zich aan de waarheid van het verhaal in zijn geheel te houden. Ze namen ook wat creatieve vrijheden bij het filmen van scènes van hoe het dagelijkse leven van de leden van de sekte er echt uitzag. Aangezien de docuserie een drama is, kwamen er natuurlijk een paar extra dingen bij.

8 David Thibodeau was geschokt over hoe realistisch de Waco-sets eruitzagen

David Thibodeau vertelde The Dallas Observer: De kapel zag er precies zo uit als 25 jaar geleden. Het was geweldig. Ik herinner me dat ik gewoon ging en ik lag een tijdje op het podium en nam het gewoon een beetje op.” Hij had misschien het gevoel dat hij weer op dat terrein was!

7 Paramount Network heeft onthuld dat de berichtgeving in de media over de echte tragedie eenzijdig was

De echte tragedie was verwoestend en hartverscheurend voor alle betrokkenen – zelfs mensen die er niet bij betrokken waren, voelden de pijn van wat er was gebeurd. Helaas was de berichtgeving in de media over het evenement nogal eenzijdig. Iedereen in de wereld zag David Koresh gewoon als een kwaadaardige sekteleider die zijn volgelingen had gehersenspoeld terwijl er duidelijk meer aan de hand was dan dat.

6 'Waco' was in ontwikkeling voordat controverse over wapenbeheersing een enorme deal werd

De controverse over wapenbeheersing werd rond 2016 een groot probleem in de media. De ontwikkeling van Waco was daarvoor al in de maak. Ironisch genoeg is de hele film gericht op de angst die wetshandhavers hadden met betrekking tot de wapenverzameling die David Koresh met zijn volgelingen op zijn terrein bewaarde!

5 Rory Culkin's mening over Waco veranderde na het filmen van de docuserie

Toen hem werd gevraagd naar zijn perspectief op Waco, zei Rory Culkin: De media hebben het ons min of meer verteld en gevoed. ‘Koresh is slecht. Weet je, slechte man, en ze waren allemaal gek.' Maar ik denk dat ze allemaal slachtoffers waren… Hopelijk hebben we ze recht gedaan.' Zijn mening werpt veel licht op zijn veranderde kijk op de situatie.” (Spiekbriefje).

4 Showmakers vonden dat het verhaal belangrijk was om te vertellen

Tijdens het lezen van verslagen uit de eerste hand over wat er in Waco, Texas is gebeurd, realiseerden John Erick en Drew Dowdle zich hoe belangrijk het voor hen zou zijn om dit verhaal te vertellen. Over de tragedie die zich in Waco, Texas voordeed, werd al jaren gepraat zonder dat iemand een re-enactment maakte van wat er werkelijk gebeurde. Ze beseften het belang ervan.

3 Rory Culkin deed veel onderzoek voor zijn rol in Waco

Ter voorbereiding op Waco deed Rory Culkin wat onderzoek. Hij zei: "Ik bedoel, naast het lezen van Thibodeau's boek, heb ik natuurlijk gewoon veel video's bekeken, want daar is veel beeldmateriaal op en veel documentaires en dat soort dingen. Maar ik had vooral baat bij het praten met Thibodeau, de man zelf. Ik hoop dat hij gelukkig is." (Spiekbriefje).

2 De melkpakken met fouten waren nauwkeurig

In een scène van Waco zien we wetshandhavers die afgeluisterde melkpakken de compound in sturen om te kunnen luisteren naar privégesprekken die binnen worden gevoerd. Ze hoorden uiteindelijk een paar dingen in de film! In het echte leven gebruikten wetshandhavers deze methode echt om antwoorden te krijgen.

1 'Waco' Show Creators spraken met ATF-agenten, FBI en Branch Davidian Survivors

‘Waco’-showmakers spraken met ATF-agenten, FBI-leden en overlevenden van Branch Davidian om het scenario voor deze docuserie zo nauwkeurig mogelijk te schrijven. Ze vertrouwden niet alleen op nieuwsartikelen en dingen die ze in de media lazen. Ze zorgden ervoor dat ze de waarheid uit de eerste hand kregen.

Aanbevolen: