South Park' gaat eigenlijk over dit personage, niet over de vier ondeugende jongeren

Inhoudsopgave:

South Park' gaat eigenlijk over dit personage, niet over de vier ondeugende jongeren
South Park' gaat eigenlijk over dit personage, niet over de vier ondeugende jongeren
Anonim

De makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, hadden oorspronkelijk de bedoeling dat hun show zich afspeelde rond vier grofgebekte derdeklassers die in allerlei problemen kwamen, maar de laatste jaren is dat veranderd. Nou, het is eigenlijk al een tijdje aan het verschuiven, naar een ander tv-personage, Randy Marsh.

Teruggaand tot seizoen 3, werd Randy Marsh een drijvende kracht in de show. Het achtergrondpersonage kreeg zelfs een aflevering die praktisch helemaal over hem ging, de aflevering Spontaneous Combustion. Daarin wordt Randy opgeroepen om het mysterie rond brandende mensen te helpen oplossen. Hij ontdekt dat de oorzaak een overmatige ophoping van methaan is en raadt mensen vervolgens aan om matig een scheet te laten om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van het fenomeen. Dat leidt helaas ook tot allerlei problemen.

Het derde seizoen van South Park was precies waar Randy zijn grote start kreeg. In de daaropvolgende seizoenen draaiden meerdere afleveringen uitsluitend om hem. Stan, Kyle, Cartman en Kenny zouden op de achterbank plaatsnemen, terwijl Stans vader het centrale personage van de show zou worden. Neem bijvoorbeeld de aflevering "Je wordt oud". Het moest gaan over Stan die overdreven pessimistisch werd als hij de hoek om ging richting de puberteit. Maar de aflevering besteedt uiteindelijk een behoorlijke hoeveelheid tijd aan de onzekerheden van zijn vader over zijn leeftijd, waaronder meerdere scènes die Randy's poging verbeelden om een jeugdige façade te behouden door interesse voor hippe muziek te veinzen.

Randy Marsh en Tegridy Farms

Afbeelding
Afbeelding

De meer prominente afleveringen van Randy Marsh kwamen echter later in de uitzending van het seizoen. "Broadway Bro Down" is een perfect voorbeeld van waar de bal echt aan het rollen ging. Het spektakel van seizoen 15 draaide om Randy's interesse in Broadway-musicals, een die uit de hand loopt. Zijn enthousiasme voor het genre wordt zo intens dat hij besluit om musicals naar South Park te brengen. Alles komt uiteindelijk goed voor Randy, maar zijn capriolen veroorzaken nogal wat verstoring bij een vertoning van Wicked. Oh, en Randy zorgt ervoor dat Shelly's vriend omkomt in een zeer vermijdbare overstroming.

Na enkele zeer opvallende momenten in seizoen 9 en 15, is Randy de afgelopen jaren nog opvallender geworden in de animatieserie voor volwassenen. Seizoen 22 veranderde in een geheel over Tegridy Farm, Randy's investering in de cannabisindustrie. Hij gaat van een kleine operatie aan de rand van de stad om te onderhandelen met een geparodieerde versie van Mickey Mouse om wiet te verkopen in China. Het hele plot is belachelijk, maar op de een of andere manier overleeft Randy de beproeving.

Tegridy Farms is nog steeds in percelen die zo recent als dit jaar werden uitgezonden. De Pandemic Special - niet te verwarren met de Pandemic tweedelige Randy in een andere reeks ranzige escapades.

De pandemiespecial van 2020

Afbeelding
Afbeelding

In de special worden onderzoeken naar de oorzaak van het echte coronavirus gelanceerd om de oorsprong ervan te achterhalen. Autoriteiten traceren de wortel naar een dier uit China, een schubdier. Randy lijkt zich het buideldier te herinneren, maar hij kan het niet plaatsen. Dan herinnert hij zich zijn reis naar China met Mickey Mouse.

Een flashback onthult dat Mickey en Randy nogal onsmakelijke handelingen hebben verricht met het schubdier, handelingen die mogelijk het gemuteerde virus hebben veroorzaakt. Marsh raakt in paniek bij de gedachte dat mensen weten dat hij verantwoordelijk is voor COVID, en ook intieme relaties hebben met een dier. Om de situatie te verhelpen zonder schoon te hoeven maken, probeert hij een vaccin te maken met zijn nieuwste oogst marihuana. De resultaten blijken echter ongebruikelijke bijwerkingen te hebben, zoals snorren die identiek zijn aan die van Randy, en vanaf dat moment wordt het gewoon belachelijk.

Wat al deze afleveringen in ieder geval duidelijk maken, is dat Randy Marsh de nieuwe ster van de show is. De ondeugende jongeren zijn nog steeds het hart en de ziel van South Park, maar ze zijn lang niet zo onmisbaar voor de plot als Stans vader. Dat gezegd hebbende, fans mogen verwachten dat ze de komende jaren meer van Randy zullen zien.

Aanbevolen: