De echte reden dat Larry David een MAGA-hoed droeg om je enthousiasme te onderdrukken

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Larry David een MAGA-hoed droeg om je enthousiasme te onderdrukken
De echte reden dat Larry David een MAGA-hoed droeg om je enthousiasme te onderdrukken
Anonim

Larry David schrijft al zijn komedie vanuit aspecten van zijn leven of observaties over de mensen om hem heen. Zijn vreselijke ervaring op Saturday Night Live inspireerde bijvoorbeeld tot een van de beste afleveringen van Seinfeld. Zelfs zijn tumultueuze relatie met komiek Richard Lewis heeft de dynamiek tussen hen geïnspireerd in Larry's populaire HBO-show, Curb Your Enthusiasm.

Gezien hoe constant we allemaal worden overweldigd door wereldgebeurtenissen die rijp zijn voor spot, is het logisch dat Larry verhaalideeën uit bredere aspecten van de samenleving zou halen. Dit omvat ook de reden waarom hij ervoor koos om een "Make America Great Again"-hoed te dragen in een aflevering van seizoen tien van de grotendeels geïmproviseerde show.

Critici van President Donald Trump zagen Larry's keuze om de MAGA-hoed op Curb Your Enthusiasm op de ene manier te dragen, terwijl de fans van Trump (en Trump zelf) het heel anders zagen.

In de aflevering zet de asociale Larry David (die een verwrongen versie van zichzelf speelt) de MAGA-hoed op om zich aan sociale verplichtingen te onttrekken en zelfs alleen te gaan zitten in restaurants. AKA, het wordt gebruikt als een afweermiddel voor mensen. Het was echter misschien niet zo voor de hand liggend een politiek statement als het leek …

Het hele MAGA-gedoe ging helemaal over grappig zijn en had niets te maken met politiek zijn

Onlangs ging Curb Your Enthusiasm-ster en uitvoerend producent Jeff Garlin in de lucht en zette het record recht. Gezien hoe teruggetrokken Larry David is, is Jeff de op één na beste om ons authentieke weetjes te geven over het maken van Curb Your Enthusiasm.

Dus, wat had hij te zeggen over de MAGA-hoedscène?

Larry David en Jeff Garlin in Curb Your Enthusiasm
Larry David en Jeff Garlin in Curb Your Enthusiasm

Tijdens een interview met Ari Melber en Michael Steele op MSNBC legde Jeff Garlin de grondgedachte uit achter het gebruik van de MAGA-hoed in het tiende seizoen van Curb Your Enthusiasm.

Ari Melber leidde Jeff naar de vraag over de "Make America Great Again"-hoed door te zeggen: We hebben die beroemde MAGA-scène in een recente Curb waar Larry een rode hoed had en dat zou hem helpen vermijden om met mensen te praten omdat hij is in een blauwe staat [Californië]. Um, begeleid ons door dat alles en Curb wordt politiek."

"Nou, je moet begrijpen, we zien het niet als politiek worden," begon Jeff. "Het is een komische kans. Dus het dragen van de MAGA-hoed heeft alles te maken met grappig zijn, geen punt maken. We hebben geen tijd om punten te maken. Dat is niet wat we doen. We willen wijzen op onwetendheid of gekte in de wereld en gebruik het voor komedie."

Jeff gaf vervolgens toe dat zowel hij als Larry liberalen zijn, insinuerend dat ze bij de komende verkiezingen niet op Donald Trump zullen stemmen.

"[Dat is] allemaal goed en wel. Maar dat is niet onze benadering", zei Jeff. "Onze aanpak is 'Wat is leuk?' Is het grappig? Eh, daar gaat het om. En het MAGA-hoed-idee [is] waanzinnig grappig."

President Trump heeft de satire totaal gemist…

Nadat de aflevering met de MAGA-hoed was uitgezonden, retweette Donald Trump een clip met het bijschrift "Tough guys for Trump". Dit was een verwijzing naar een moment waarop Larry aan het rijden is en een boze motorrijder in zijn auto afsnijdt. Om conflicten te vermijden, zet hij de MAGA-hoed op en de motorrijder schrikt ervan af.

Larry David biker MAGA hoed
Larry David biker MAGA hoed

Natuurlijk zag de president het moment alleen als een positief eerbetoon aan zichzelf en zijn steun. AKA, als je een stoer persoon bent, ben je automatisch een Trump-supporter.

Hoewel dat moment met de motorrijder verkeerd kon worden opgevat zoals Trump het duidelijk wilde, maakte de context van de aflevering het dragen van een MAGA-hoed duidelijk negatief.

Nou, het is positief als je met niemand wilt communiceren of relaties wilt hebben…

De MAGA-hoed was bedoeld om mensen af te weren… Tenminste, dat beweerde Curb Your Enthusiasm-showrunner Jeff Schaffer in een interview met Vanity Fair.

Larry David maakt het niet uit of hij MAGA-fans beledigt

Een van de weinige keren dat Larry zelf over de MAGA-hoedscène sprak, was in een interview terwijl hij het laatste seizoen van Curb promootte. In het interview werd Larry gevraagd of het hem kon schelen dat de Trump-gag sommige van zijn Curb-fans zou kunnen vervreemden. Als reactie zei hij: "Vervreemd jezelf! Ga! Ga en vervreemd! Je hebt mijn zegen! Nee, het kan me een f schelen!"

Larry wordt politiek op de stoep… Het is gewoon zeldzaam

Hoewel Larry en het team achter Curb Your Enthusiasm de neiging hebben om politiek afstand te houden in hun show, hebben ze het onderwerp al eerder aangeroerd. De serie doet dit echter meestal op een manier die de onwetendheid en het narcisme van mensen belachelijk maakt, niet anders dan wat Jeff Garlin zei in zijn recente MSNBC-interview.

Een voorbeeld hiervan is wanneer Larry besluit dat hij niet met een beeldschone vrouw naar bed wil nadat hij erachter komt dat ze een Republikein is. Dit satirische perspectief ging echter de andere kant op in een andere aflevering waarin hij besluit te slapen met een Palestijnse vrouw die fel tegen zijn joodse afkomst is. Het punt is dat er geen rijm of reden is achter de politiek gevoelige verhaallijnen op Curb Your Enthusiasm, afgezien van het feit dat ze grappig moeten zijn.

Dat is het…

Het gaat erom dat je grappig bent.

Wat Larry David echter niet grappig vindt, is de huidige staat van zijn land. Daarom nam hij de afgelopen jaren deel aan verschillende online campagnes. Dit houdt onder meer in dat mensen op voormalig vice-president Joe Biden gaan stemmen. Volgens The Daily Mail zal Larry een mini-Seinfeld-reünie organiseren met Jason Alexander en Julia Louis-Dreyfus. Deze virtuele inzamelingsactie heeft als doel de kritieke staat Texas over te dragen aan democratische controle. Dit zou de kans verkleinen dat de zittende president Donald Trump herkozen wordt.

Winnen of verliezen, we weten zeker dat Larry slimmere manieren zal bedenken om satirische observaties te maken van mensen aan alle kanten van het politieke gangpad.

Aanbevolen: