Dave Chappelle Trends op Twitter voor zijn monoloog ten gunste van COVID-19

Dave Chappelle Trends op Twitter voor zijn monoloog ten gunste van COVID-19
Dave Chappelle Trends op Twitter voor zijn monoloog ten gunste van COVID-19
Anonim

Komiek Dave Chappelle maakte opnieuw een grootse terugkeer naar Saturday Night Live met zijn politiek incorrecte maar lachwekkende monoloog gebaseerd op politiek, COVID-19 en White Power.

De Chappelle-aflevering was de eerste aflevering na de verkiezingen, maar bracht niet de langverwachte bijtende toon van de ongeremde strip.

Na vijf dagen van wat leek op een eindeloze telsessie, werd Joe Biden op 7 november 2020 uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in de VS. Aangezien Biden en zijn partij stelling nemen tegen racisme, maakte Chappelle van de gelegenheid gebruik om racistische dubbele moraal in het land op te roepen.

Hij herinnerde mensen aan de tijd vóór COVID en hoe Amerika een veel veiligere plek is - technisch gezien dankzij het bestaan van het virus.

“Weet je nog hoe het leven was vóór COVID? Ik doe. Elke week was er een massaschietpartij. Herinnert iemand zich dat nog? Godzijdank voor COVID. Sommigen moesten deze moordenaarsblanken opsluiten en ze de hele zomer in huis houden, zei Chappelle.

Hij schuwde het ook niet om Donald Trump racistisch te noemen. "Noemde het Coronavirus de 'kunggriep'. Ik zie het jij racistische, hilarische klootzak."

Sprekend over blanke onwetendheid over het dodelijke virus, zei hij: Wil je niet eens je masker dragen omdat het benauwend is? Probeer het masker te dragen dat ik al die jaren heb gedragen. Je bent hier niet klaar voor. Je weet zelf niet hoe je moet overleven. Zwarte mensen, wij zijn de enigen die weten hoe ze dit moeten overleven. Blanken komen, schiet op, snel, kom je verdomde lessen halen. Je hebt ons nodig. Je hebt onze ogen nodig om je van jezelf te redden.

Chappelle veranderde op sluwe wijze het onderwerp om het publiek te wakker te noemen voordat ze konden reageren, waardoor de sessie werd beëindigd door te zeggen dat de linkse kijkers van de show moeten begrijpen hoe ze moeten vergeven en verzoenen.

Het blijkt dat mensen dol waren op de terugkeer van de controversiële cabaretier, en gingen naar Twitter om de vele lachmomenten die hij op tafel bracht te waarderen.

Aan de andere kant waren er enkelen die het niet leuk vonden dat Chappelle openlijk een sigaret rookte op het podium en het n-woord gebruikte.

De aflevering van SNL van deze week was als een last van de schouders van alle betrokkenen na de nagelbijtende druk van de verkiezingen, waarbij Jim Carrey eindelijk aan de verwachtingen van het publiek voldeed terwijl hij een parodie Biden-Harris-toespraak hield en sluit het af met zijn klassieke Ace Ventura-referentie. De feeststemming in de zaal was voelbaar, en zelfs Chappelle juichte mee.

Aanbevolen: