De waarheid achter 'The Pencil Trick' in 'The Dark Knight

Inhoudsopgave:

De waarheid achter 'The Pencil Trick' in 'The Dark Knight
De waarheid achter 'The Pencil Trick' in 'The Dark Knight
Anonim

Hoe meer je kijkt naar Heath Ledger's inspirerende optreden als The Joker in Christopher Nolan's veelgeprezen Batman-film, The Dark Knight, hoe meer je geboeid raakt. Heath's optreden is tenslotte niet alleen een van de beste in de DC-wereld, maar staat ook bovenaan als een van de beste filmuitvoeringen aller tijden. Meer dan een decennium later is het nog steeds volkomen memorabel. Bovendien heeft de cast van The Dark Knight allemaal geweldige dingen gezegd over het werken met Heath. En hetzelfde geldt voor de crew, de mensen achter veel van de technische elementen van The Joker, inclusief de gruwelijke 'potloodtruc'-scène.

De slimme scène, die zich vroeg in de film afspeelt, toont perfect het verontrustende gevoel voor humor van The Joker en zijn dreiging.

Hoewel de scène technisch uitdagend leek, vooral omdat een heel potlood in het hoofd van een gangster lijkt te gaan, werd het eigenlijk gedaan zonder door de computer gegenereerde afbeeldingen.

Dit is het geheim achter de creatie van een van de beste scènes in The Dark Knight.

Dark Knight Pencil Trick-scène
Dark Knight Pencil Trick-scène

Christopher Nolan zette de toon voor de crew om CGI te vermijden

Directeur Christopher Nolan had altijd een unieke visie voor Batman in The Dark Knight Trilogy. Een deel van die visie was om de dingen zo echt mogelijk te maken. Dit geldt voor de 'potloodscène'

Voor degenen die moeite hebben zich te herinneren wat er in de scene is gebeurd, het begint allemaal wanneer The Joker een geheime maffiavergadering laat crashen. Terwijl de gangsters zich voorbereiden om The Joker te vermoorden, probeert hij indruk op ze te maken (en te intimideren) met een "goocheltruc". Hij prikt dan een potlood in een tafel en beweert dat hij het gaat "verdwijnen". Wanneer een van de gangsters dichtbij komt, slaat The Joker het hoofd van de gangster in het potlood, waardoor zowel het schrijfgerei als zijn vijand "verdwijnen".

Het is onaangenaam grappig en even gruwelijk.

In een gedetailleerd interview met Vulture legde het team dat dit moment tot leven bracht de technische elementen achter het verbluffende moment uit.

Volgens stuntcoördinator Richard Ryan hadden Christopher en Jonathan Nolan die scène vrijwel 'zoals het is' in het script geschreven.

"Iedereen dacht: "Oh, hoe gaan we het doen?" Er zijn altijd veel vergaderingen en mensen die prothetische dingen willen doen, "zei productieontwerper Nathan Crowley in het Vulture-interview.

Visual effects supervisor Nick Davis beweerde dat hij ervan uitging dat Christopher Nolan wilde dat het CG was, maar hij had het mis.

"Het is niet bijzonder moeilijk om een CG-potlood te bouwen en het te volgen en het een beetje te laten verdwijnen. Maar we schoten het in IMAX, dus je ziet het op een gigantisch, geweldig, groot canvas. Waar mogelijk hebben we geprobeerd geen onnodige opnamen met visuele effecten te maken, omdat je digitaal nooit echt een IMAX-afbeelding opnieuw kunt maken, "legde hij uit.

Dus, hoe hebben ze het gedaan?

Uiteindelijk hebben ze de scène twee keer geschoten. Een keer met een potlood vast in een tafel en een keer met de stuntman die zijn hoofd tegen een tafel sloeg zonder potlood erop. Montage was de magie die deze scène tot leven bracht.

The Dark Knight potloodscène Heath ledger
The Dark Knight potloodscène Heath ledger

"Er was geen trucpotlood. Er was geen potlood toen zijn hoofd de tafel raakte, dus er is geen plek waar het in verdwijnt. Er was niets toen zijn hoofd de tafel raakte", verklaarde cameraman Wally Pfister.

Hoewel dat niet helemaal het geval leek te zijn. Per slot van rekening beweert Charles Jarman, de artiest die de gangster speelde, dat hij had kunnen sterven tijdens het uitvoeren van de stunt …

"Ik herinner me dat Christopher Nolan tegen me zei: "Kijk, we gaan een paar foto's maken waarbij je dat potlood moet kunnen wegnemen." We hebben een paar repetities op halve snelheid gedaan om de handbeweging van mijn rechterhand naar voren te vegen, het potlood te pakken terwijl mijn lichaam naar beneden ging en mijn hoofd het lege oppervlak raakte. Het was een beetje harig, omdat het potlood vastzit aan tafel. Als ik om de een of andere reden mijn hand niet op tijd had gekregen, zouden we dit gesprek niet hebben', legde Charles Jarman uit.

Charles Jarman vervolgde met te zeggen dat ze 22 takes van de scène hebben gemaakt in de loop van twee volle dagen.

"We hadden twee verschillende tafels. De tafel waarop de meeste takes werden gedaan, was van gegalvaniseerd rubber, dus de tafel zelf was redelijk stevig en had een halve centimeter rubber over de bovenkant. Nu, dat was We hebben het eerst geprobeerd met een echte tafel, en ik moet je zeggen, ik denk dat de echte tafel een stuk makkelijker was. Het was dunner. Het gaf meer. Het prikte een beetje, maar als je op hout slaat, omdat het een tafel is, buigt het hele ding, dus er is dat geven. Terwijl de gegalvaniseerde rubberen tafel, vanwege zijn dichtheid, minder gaf. Het voelde een beetje alsof ik een handdoek over een bakstenen muur legde en er tegenaan liep."

Hoe heeft Heath Ledger meegespeeld?

Volgens Charles Jarman was Heath Ledger nooit in de kamer toen ze de scène op tafel zetten. Het maakte deel uit van zijn methode acteren. Hij wilde dat de dingen echt aanvoelden… en ook dat hij niet te veel weggaf van zijn Joker-look.

Heath Ledger potloodtruc The Dark Knight
Heath Ledger potloodtruc The Dark Knight

"Je zag hem gewoon niet tussen [takes], behalve het einde toen hij dit soort ceremoniële handdruk deed en naar iedereen in de kamer ging. Hij was de volmaakte professional, bleef in karakter Hij brak karakter maar één keer, toen hij voor het eerst mijn hoofd stootte en me knock-out sloeg."

Charles Jarman zei dat hij in totaal drie keer werd uitgeschakeld tijdens het filmen van de scène. Maar de eerste keer brak Heath karakter om te zien of alles in orde was.

"De eerste [knock-out] duurde een paar seconden, en ik herinner me die verdoving en het bijkomen. Omdat het de eerste keer was, wilde ik het schot niet verpesten. Heath vroeg me eigenlijk wanneer Ik kwam bij en zei: "Gaat het? Gaat het?" Ik had zoiets van: "Ja, ja, ik ben goed." Toen glipte hij weer terug in The Joker."

Dit niveau van professionaliteit rondom heeft geholpen om de scène tot leven te brengen en maakte het uiteindelijk tot een van de meest memorabele in de film.

Aanbevolen: