De waarheid over hoe de rode bruiloft werd aangepast voor 'Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe de rode bruiloft werd aangepast voor 'Game Of Thrones
De waarheid over hoe de rode bruiloft werd aangepast voor 'Game Of Thrones
Anonim

De Red Wedding-aflevering van Game of Thrones is niet alleen een van de beste series, maar ook een van de meest schokkende momenten van televisie… ooit. Zelfs degenen die de boeken van George R. R. Martin lazen en wisten wat er ging gebeuren, leken geschokt door het enorme geweld. Het lijdt geen twijfel dat de gebeurtenissen in de aflevering enkele van de ergste dingen waren die een personage heeft gedaan.

Natuurlijk betekent deze aflevering die plaatsvindt in seizoen drie (ook bekend als Game of Thrones' prime) dat het niveau van schrijven en verhaalstructuur uitstekend was. Terwijl de dood van Catelyn Stark, Robb, zijn vrouw Talisa en hun ongeboren baby, zijn schrikwolf, evenals de meerderheid van hun leger, uit het niets verscheen, was het eigenlijk prachtig opgezet.

Hoewel de finale van Game of Thrones er een is waarvan fans zouden willen dat het anders was, kunnen we allemaal nog steeds terugkijken op afleveringen als "The Rains Of Castamere" en The Red Wedding erin.

Dit is hoe de makers van de show het gruwelijke moment uit het boek slim hebben aangepast en naar het televisiepubliek over de hele wereld hebben gebracht…

Robb Stark de rode bruiloft
Robb Stark de rode bruiloft

Het was moeilijk om de twist van het boek voor de acteurs weg te houden

Fans van Game of Thrones zijn altijd geïnteresseerd in hoe de creatievelingen achter de schermen de show tot leven hebben gebracht. Dit omvat hoe ze al hun enorme sets hebben gebouwd en nieuwe scènes hebben aangepast en ze toegankelijk en logisch hebben gemaakt volgens tv-normen.

Tijdens een interview met Entertainment Weekly gingen George R. R. Martin, David Benioff, Dan Weiss en de cast van de aflevering The Red Wedding in detail over het ontstaan van de iconische scène. Aan het eind van de dag was de scène grotendeels trouw aan wat er was geschreven in het derde boek van George R. R. Martin in de serie "Song of Ice and Fire", "A Storm Of Swords".

"Ik hou ervan dat mijn fictie onvoorspelbaar is…," zei George R. R. Martin voordat hij inging op waarom hij vond dat hij Ned Stark moest vermoorden, gevolgd door zijn oudste zoon. "Het volgende voorspelbare is om te denken dat zijn oudste zoon zal opstaan en zijn vader zal wreken. Iedereen zal dat verwachten. Dus onmiddellijk [Rob vermoorden] werd het volgende dat ik moest doen. Het was de moeilijkste scène die ik' Ik heb ooit moeten schrijven. Het is tweederde van de weg door het boek, maar ik sloeg het over toen ik eraan kwam. Dus het hele boek was klaar en er was nog dat ene hoofdstuk over. Toen schreef ik het. Het was zoals het vermoorden van twee van je kinderen."

Terwijl Richard Madden, die Robb Stark speelde, "A Storm of Sword" niet had gelezen, beweerde hij dat ongeveer duizend mensen net genoeg van zijn laatste scène hadden verwend dat hij uiteindelijk zijn lot googelde.

Michelle Fairley (Catelyn Stark), aan de andere kant, had de boeken gelezen, dus ze wist precies wat er ging komen.

"Er is iets ongelooflijk dramatisch en brutaals aan The Red Wedding, de schok ervan", zei Michelle in het interview met Entertainment Weekly. Ik ontmoette iemand die het in het vliegtuig las en ze waren zo diepbedroefd dat ze het boek in het vliegtuig lieten liggen. Om een acteur die rol te laten spelen, moet je hem pakken en er meteen in gaan."

Oona Chaplin, die de vrouw van Robb, Talisa, speelde, mocht technisch gezien niet in de scène van The Red Wedding zitten. Robbs vrouw in de boeken was een heel ander personage. Maar om het verhaal voor het publiek te vereenvoudigen, werd ze gekozen als Robb's primaire liefdesbelang en de persoon die ervoor zorgde dat hij zijn gelofte aan Walder Frey verbrak… en zo zijn hele familie verdoemde.

De rode bruiloft filmen

Het kostte regisseur David Nutter en zijn team vijf volle dagen om de scène van The Red Wedding te filmen. Dit kwam deels doordat de scène de tijd nodig had om de kijkers in een staat van kalmte te sussen voordat ze de bijl op hun hoofd lieten vallen.

Robb en Talisa Red Wedding
Robb en Talisa Red Wedding

"Het was een uitdaging om niets [in mijn optreden] te suggereren, ook al weet ik dat het eraan komt, vooral nu Catelyn weet wat de Freys zijn," zei Richard Madden. "We moeten erop wijzen dat de Frey's geen goede jongens zijn, maar hopelijk hebben we het verrassingselement behouden."

Volgens David Nutter was het belangrijkste onderdeel van de scène het verrassingselement. Aangezien het lijkt alsof Walder Frey Robb had vergeven voor het breken van zijn gelofte, leek alles goed. En ze waren tenslotte aan het feesten op een bruiloft…

"En dan sluit een van de kinderen van Walder Frey de grote deur, en je begint het gevoel te krijgen dat hier iets niet helemaal klopt", zei David.

Met het sluiten van de deur, de muzikanten die "The Rains of Castamere" spelen en de onthulling dat Lord Bolton een harnas onder zijn kleren draagt, wordt het publiek eindelijk verteld dat er iets heel ergs staat te gebeuren.

…En dat doet het.

Al het geweld was zo onwerkelijk gemaakt dat de acteurs heel weinig hoefden te acteren. Ook zij gingen er helemaal in op.

"Ik was eigenlijk aan het huilen toen ik dood was. De regisseur moest komen: "Oona, je moet stoppen met huilen, dode mensen huilen niet. Je bent dood, wees gewoon dood", zei Oona.

"Ik herinner me dat ik me tot de script-supervisor wendde na een take waar Richard stervende was en ik dacht: "Dat was een goede take." En ze was gewoon aan het brullen", zei mede-maker David Benioff. "Het is bitterzoet. Je maakt al deze mensen verdrietig. Maar aan de andere kant is dat een beetje het idee. Als we The Red Wedding zouden filmen en niemand werd emotioneel, zou het een mislukking zijn."

Aanbevolen: