Jane Fonda schijnt licht op 'Between The World And Me', een documentaire opgedragen aan Breonna Taylor

Jane Fonda schijnt licht op 'Between The World And Me', een documentaire opgedragen aan Breonna Taylor
Jane Fonda schijnt licht op 'Between The World And Me', een documentaire opgedragen aan Breonna Taylor
Anonim

De dodelijke schietpartij op Breonna Taylor is een van de belangrijkste gebeurtenissen die dit jaar tot landelijke Black Lives Matter-protesten heeft geleid. Haar tragische dood sijpelt nu door in kunstvormen om het diepgewortelde systematische racisme te benadrukken dat vandaag nog steeds in Amerika voortduurt.

Jane Fonda benadrukte onlangs op haar Instagram-account dat HBO's documentaire Between The World And Me "een must-see" is.

Between The World And Me was eerst een boek, oorspronkelijk geschreven in 2015 door Ta-Nehisi Coates over zwart zijn in Amerika. Het werd vervolgens aangepast als een reeks monologen voor het podium in 2018.

Nu wordt er door HBO een documentaire over een speciale gebeurtenis van gemaakt. Regisseur Kamilah Forbes zei dat ze verder ging dan het boek van Coates en ook het verhaal van Breonna Taylor opnam.

De focus van de documentaire ligt nog steeds op Coates' kamergenoot, prins Carmen Jones Jr., een Afro-Amerikaanse man die racistisch werd geprofileerd en vermoord door een politieagent.

Forbes zei in een interview met Variety dat "Breonna belangrijk was omdat we de film hebben gemaakt vanuit een urgent punt."

Ik heb echt het gevoel dat dit een ode is aan 2020 en een afspiegeling is van deze specifieke tijd. En zelfs in die tijd gingen er andere levens verloren die de krantenkoppen haalden die we zeker wilden opnemen. En dat zegt iets over ons land. Het is de hele reden waarom we deze film moeten maken.”

Jane Fonda
Jane Fonda

Fonda zei dat ze niet wist wat ze kon verwachten voordat ze ernaar keek, maar dat het een diepgaand en belangrijk stuk documentairefilm was.

Een artikel van NBC News noemde Between The World And Me "iets heel anders, zowel oud als nieuw, een combinatie van film en theater die alleen op tv zou kunnen werken."

Deze documentaire is verankerd door een ensemble-uitvoering door gewaardeerde artiesten, waaronder Mahershala Ali, Angela Bassett, Yara Shahidi, Oprah Winfrey en vele anderen.

Bovendien lanceerde HBO de Between The World And Me Podcast met vier wekelijkse afleveringen die elke maandag debuteren. De podcast weeft diepgaande discussies met opinieleiders, opvoeders en creatievelingen om het gesprek uit te breiden, de film uit te pakken en belangrijke momenten uit het historische werk opnieuw te beleven.

Between The World And Me is nu beschikbaar op HBO Max.

Aanbevolen: