Hoe James McAvoy en Michael Fassbender echt denken over de X-Men-franchise

Inhoudsopgave:

Hoe James McAvoy en Michael Fassbender echt denken over de X-Men-franchise
Hoe James McAvoy en Michael Fassbender echt denken over de X-Men-franchise
Anonim

The Marvel Cinematic Universe zal binnenkort hun eigen X-Men-personages hebben die totaal anders zijn dan die in het Fox X-Men-universum. Velen geloven dat de X-Men via WandaVision naar de MCU zal overstappen, maar dat v alt nog te bezien. Wat we wel weten, is dat er geen MCU zou zijn zonder de originele X-Men-film en de sequels en prequels. Uiteraard werden deze films met wisselende warmte ontvangen. Velen geloven dat Logan de beste film in dat X-Men-universum is, terwijl anderen zoals X-Men Origins: Wolverine, X-Men: The Last Stand, Dark Pheonix en The New Mutants het lang niet zo goed doen… Om beleefd te zijn …

Het casten van deze X-Men-films is echter bijna nooit een probleem geweest. Dit geldt zeker voor de twee mannen die de jongere versies van professor Charles Xavier en Erik Lehnsherr, alias Magneto, tot leven brachten. We hebben het natuurlijk over James McAvoy en Michael Fassbender.

Dit is wat ze vonden van hun ervaring met het spelen van deze iconische stripboekpersonages in vier X-Men-films…

James McAvoy en Michael Fassbender x-men interview
James McAvoy en Michael Fassbender x-men interview

Rollen verdienen in X-Men was een enorm 'voorrecht'

Volgens een interview dat James McAvoy en Michael Fassbender deden met Rotten Tomatoes, geloven beide acteurs dat hun casting in de X-Men prequel-films een enorm voorrecht was. Gedurende het grootste deel van een decennium eerden de twee acteurs het werk van Sir Patrick Stewart en Sir Ian McKellen door de jongere versies van hun personages uit de originele X-Men-tijdlijn te spelen. Samen brachten ze een van de meest gecompliceerde en fascinerende vriendschapsrelaties in de film- en stripgeschiedenis tot leven.

Magneto en Xavier
Magneto en Xavier

"Het was een eer en een voorrecht om hem te spelen en ook om hem in verschillende incarnaties door zijn leven te kunnen zien, maar ik denk dat de grootste traktatie was om hem te kunnen spelen in een aflevering waarin zowel onze karakters ontmoetten elkaar, "zei Michael Fassbender over het spelen van Magneto naast Xavier in X-Men: First Class."Dat was gaaf. En om te zien hoe Erik Magneto wordt met de hulp van Charles en vice versa."

In het interview met Rotten Tomatoes was James McAvoy het er ook mee eens dat hij in de huid stapte van de personages gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby.

"Zoals Michael zelfs zei, om een grote reis te maken, meer dan vier films, van een soort zelfgeïnteresseerde, kleine student met een wereldbeeld en die graag zijn trucs gebruikt om dames bij deze man te krijgen die helemaal het recht heeft en geen problemen in het leven… ontmoet hem, ontmoet zijn beste vriend die hij ooit zal hebben, en deze kerel Erik, Magneto, verandert hem min of meer voor altijd en bezorgt hem ontzettend veel pijn en angst en angst en trauma dat hij nooit had totdat hij hem ontmoette, 'legde James uit. "En door dat te doen, helpt hij een beetje bij het creëren van Professor X, en dan kunnen we hem door de molen zien gaan in Days of Future Past, waar hij niet gelooft wat hij altijd heeft geloofd, wat hem echt definieert - dat hij gelooft dat er in iedereen iets goeds is, is er altijd hoop. Die raakt hij kwijt, en die moet hij weer terugvinden in Days of Future Past. En dan, in Apocalypse, zien we hem als een soort begeleidingsadviseur, een soort leraar. En dan [in Dark Phoenix], waar we hem zien als een politicus met een enorm geopolitiek platform waar hij de boodschap van integratie probeert te verkopen, wat een geweldige boodschap is. Maar ik denk dat hij zijn blik een beetje van de bal af heeft gehaald, en hij besteedt niet echt die aandacht en die liefde en die hoop, die hem altijd hebben gedefinieerd."

Wat vonden ze van elkaars optredens?

Aangezien Magneto en Xavier altijd commentaar geven op elkaars acties en motieven, leek het niet meer dan eerlijk dat Rotten Tomatoes James en Michael vroeg wat ze vonden van elkaars optredens als de iconische mutanten.

x-men eersteklas cast
x-men eersteklas cast

James McAvoy begon: "Mijn favoriete uitvoering van [Michael's] in [de X-Men-films] is absoluut First Class, want ik denk dat dat echt, echt, een geweldige film was die een ensemble balanceerde en iedereen een boog gaf en zo, maar in termen van over wie die film echt gaat, was dat in wezen het oorsprongsverhaal voor Magneto. En om hem te zien rocken met deze… niet alleen de gemuteerde leiderfiguur, wat hij nog niet was, maar hem in feite doordrenken met een soort James Bond-, spionage- en spionage-achtige kwaliteit."

Terwijl James Michael leuk vond in First Class, hield Michael van James' werk in Days of Future Past…

Dagen van toekomstige cast uit het verleden
Dagen van toekomstige cast uit het verleden

"Omdat je daarin echt door de wringer gaat", zei Michael over Xavier in Days of Future Past. "[James] heeft een heel goed begrip van verhalen vertellen, zoals waar het personage zich bevindt in de reis van het personage en waar het aan het einde moet eindigen. Precies dat soort bewustzijn van een personagereis. Zozeer zelfs dat wat we zie in deze laatste film – de kiem ervan was er in de eerste klas, dat was dit idee dat je had, we hebben professor X altijd in zo'n positief daglicht gezien. Hij is altijd zo gevend en vrijgevig, en je had zoiets van, nou ja, daar zit een keerzijde aan, weet je. Dat er een element van zijn ego was dat er was en onderzocht moest worden, en natuurlijk zien we het hele effect ervan hier in deze film. Dus dat was cool om meer dan vier films te kijken. Dat is indrukwekkend."

Aanbevolen: