De waarheid over het casten van 'meisjes

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'meisjes
De waarheid over het casten van 'meisjes
Anonim

Meisjes was altijd bedoeld als een voertuig voor Lena Dunham om te pronken met haar meerdere talenten als schrijver, producer en acteur. En laten we eerlijk zijn, de show deed precies dat. Lena is een ster op de A-lijst geworden, tot het punt dat we willen weten wat er gaande is in haar liefdesleven, haar gevoel voor mode en haar mening over zo ongeveer alles. Al is Lena zeker het type dat daar open over is. Zonder twijfel heeft ze zo'n prominent platform gekregen vanwege het succes van haar serie van zes seizoenen over vier minder dan rijke Millennials in New York City. Veel fans weten niet dat Lena eigenlijk een film had gemaakt voordat Girls Tiny Furniture heette en het was dit project dat haar bij HBO binnenhaalde.

Volgens een uitstekende mondelinge geschiedenis van Girls door The Hollywood Reporter, werd Lena na de release van haar indiefilm achtervolgd door een aantal bedrijven. Vooral HBO wilde haar stem op hun netwerk. En ze kregen hun zin met de hulp van uitvoerend producent Judd Apatow. Maar HBO kreeg ook een show die de carrières van een aantal andere jonge talenten lanceerde, zoals Allison Williams en Adam Driver.

Dit is de waarheid over het casten van Girls…

de cast van meisjes
de cast van meisjes

De drie gemakkelijkst te casten rollen

"Het was 2010, en ik had een of twee netwerkshows gedaan en had geen goede ervaringen", zei Girls casting director Jennifer Euston. "Toen [HBO's voormalige creatieve medewerker] Kathleen McCaffrey belde en zei: 'Ik heb dit script. Het is Lena Dunham en Judd is bijgevoegd.' Ik had Tiny Furniture gezien en met Judd gewerkt, maar ik zei tegen haar: 'Ik doe geen tv.' Ze bleef me lastig vallen; ze liet me met Lena gaan zitten en uiteindelijk sleurde ze me gewoon naar beneden."

Gelukkig voor Lena en fans van de show, besloot Jennifer haar best te doen om de juiste co-sterren te vinden om de wereld van Girls tot leven te brengen. Sommige rollen waren zeker makkelijker in te vullen dan andere. Lena had bijvoorbeeld met Alex Karpovsky (Ray) gewerkt aan Tiny Furniture en stond te popelen om de rol te spelen, hoewel ze pas later zeker wist hoe groot de rol zou worden. En volgens uitvoerend producent Judd Apatow wilde Lena ook haar jeugdvriend Jemima Kirke in de rol van Jessa inhuren.

"Ik heb een paar keer nee gezegd", vertelde Jemima Kirke aan The Hollywood Reporter. "Ik werkte toen als schilder. Eerlijk gezegd, het was het geld [dat me overtuigde]. Ik was 24 en stond op het punt een baby te krijgen, dus ik was kwetsbaar en het contract was erg lang."

Natuurlijk had Jemima uiteindelijk niet zo veel overtuigingskracht nodig. Ze moest tenslotte het idee hebben dat deze rol haar leven voor altijd zou veranderen… En dat gebeurde ook. Wat betreft de jonge vrouw die Marnie speelde, nou, ze kwam uit een beetje meer rijkdom en ervaring dan Jemima. Allison Williams is tenslotte de dochter van de beroemde nieuwslezer Brian Williams.

"Ik was net heel dramatisch vanuit New York naar L. A. verhuisd nadat ik was afgestudeerd aan de universiteit", legde Allison uit. "Ik kwam binnen om auditie te doen, en we improviseerden een scène waarin ik Lena's haar vlecht, dat… vies was."

Lena wist dat Allison perfect was voor de rol van de gespannen beste vriendin van haar hoofdpersonage. Maar ze was bang dat de dochter van Brian Williams zich niet op haar gemak zou voelen met de hoeveelheid naaktheid die de rol vereiste.

"Ik heb Allison gebeld voordat we haar castten, en ik vroeg haar hoe ze over naaktheid dacht", beschreef Lena. "Ze zei: 'Ik wil geen naaktheid doen.' Ik had zoiets van: 'We moeten terug naar je. Ik ga naakt zijn, mensen zullen naakt zijn - dat is een groot deel van wat deze show is.' Ze vertelde ons dat ze niet bang was voor seks, ze wilde gewoon [haar lichaamsdelen] niet laten zien - en dat deed ze nooit."

de meisjes van meisjes
de meisjes van meisjes

Hoewel Lena en de regisseurs zeer creatieve manieren hebben gevonden om Allisons karakter in volwassen situaties te laten zien. Het feit dat Allison haar lichaam niet wilde laten zien, maakte de dingen alleen maar creatiever voor hen, maar op de best mogelijke manier. Per slot van rekening zouden ze anders waarschijnlijk niet in staat zijn geweest om de scène over de toonbank te bedenken als Desi persoonlijk met haar zou omgaan… Meisjesfans weten precies welke scène dat is.

"Ik heb letterlijk iemand in mijn kont gehad", lachte Allison Williams. Natuurlijk, nadat die specifieke aflevering was uitgezonden, waren de krantenkoppen overal over de dochter van Brian William die zo'n persoonlijke scène deed… Ze konden echter niet zeggen dat Allison iets onthullends liet zien.

Zosia Mamet heeft zichzelf opgevoerd tot een reguliere serie en Adam Driver moest worden overtuigd om het te doen

De laatste twee stukjes van de meisjespuzzel waren het karakter van Shoshanna en Adam. Shoshanna was nooit bedoeld als hoofdpersoon, volgens het artikel in The Hollywood Reporter. Maar toen Zosia Mamet (de dochter van de beroemde scenarioschrijver en toneelschrijver David Mamet) binnenkwam, verbaasde ze iedereen.

"Het verhaal ging over drie meisjes in New York, maar Zosia [Mamet] zette zichzelf op tape en iedereen werd gewoon verliefd op haar", beweerde waarnemend regisseur Jennifer Euston.

Ik was in de staat New York om een film op te nemen, wat een klootzak was, en ik zat in de kostuumwagen toen mijn agent belde en zei: 'Je hebt het, en ze willen jij een vaste serie,' zei Zosia.

Adam Driver en Lena Dunham meisjes
Adam Driver en Lena Dunham meisjes

Maar Adam Driver was een stuk moeilijker vast te pinnen. En Jennifer wist dat hij de juiste man was om tegenover Lena te spelen. Ze wilde zelfs jarenlang een ster van hem maken nadat ze hem op Broadway had zien werken.

"Ik herinner me dat ik Adam smeekte om zelfs maar binnen te komen [om voor te lezen voor de rol]," zei Jennifer.

Adam deed destijds een toneelstuk en was helemaal niet geïnteresseerd in televisie.

"Ik voelde me erg zelfingenomen", legde Adam Driver uit aan The Hollywood Reporter. "Ik dacht dat dat was wat ik moest doen, en tv was voor slechte mensen, en ik wilde geen deel uitmaken van een systeem of bedrijf. Maar omdat het HBO was, leek het anders. En toen was het schrijven zo goed, en ik dacht dat het leuk zou zijn om iemand te spelen die deze moreel twijfelachtige dingen doet."

Aanbevolen: