Wat is er gebeurd met ABC's 'The Muppets'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met ABC's 'The Muppets'?
Wat is er gebeurd met ABC's 'The Muppets'?
Anonim

Van alle Muppet-gerelateerde titels op de exclusieve streamingdienst van Disney, is ABC's The Muppets de meest interessante. Het is niet de meest recente en ook niet de best ontvangen show, maar de show bracht Kermit en zijn vrienden de 21e eeuw binnen.

De meer volwassen kijk op het geliefde eigendom van Jim Henson liep gedurende één seizoen op ABC in een compendium van zestien afleveringen. Deze vestigden een iets andere oorsprong voor ieders favoriete Muppets, waardoor verdere groei mogelijk was. Fozzy, bijvoorbeeld, ging van Kermits stuntelige vriend naar zijn eigen persoon. De relatie van de beminnelijke beer werd in een paar afleveringen een prominent subplot, waarin hij zijn oude grappenmakerij op de hak nam om serieus te zijn voor zijn toenmalige vriendin. Het eindigde niet op de beste manier, maar het hele Fozzy-plot eindigde met een open noot, een die meer verkenning mogelijk maakte in een tweede seizoen.

Helaas annuleerde ABC de show na slechts één seizoen, en na een finale die schijnbaar op een seizoensvernieuwing leek te duiden.

The Cliffhanger

Afbeelding
Afbeelding

In de laatste aflevering van het eerstejaarsseizoen zaten Kermit en Miss Piggy midden in een minnaarsruzie. De finale nam enkele onverwachte wendingen en leunde in verschillende richtingen. En uiteindelijk bleef Piggy achter met een levensveranderende beslissing die op het puntje van haar tong lag.

Seconden verwijderd van Kermit te vertellen of ze weer bij elkaar zouden komen of voorgoed een einde zouden maken, v alt Piggy in slaap. Nadat ze een slaappil had ingenomen, ging Miss Piggy voor de telling. Tot overmaat van ramp zaten ze aan boord van een vlucht die een maand later zou terugkeren. Dat betekende dat Piggy en Kermit even lang aan elkaar vast zaten. Helaas zorgde een cliffhanger ervoor dat we ons afvroegen wat er met hen zou gebeuren in seizoen 2.

Het punt is dat seizoen twee een zekerheid leek voordat het abrupt werd geannuleerd. Alle karakterdraden wezen ook in die richting. De show had nog drie seizoenen kunnen doorgaan, maar werd afgebroken vanwege de lage kijkcijfers.

Hoewel ABC's The Muppets op verschillende gebieden veel heeft gedaan om baanbrekend werk te verrichten, leverde de reboot niet de kijkcijfers op die het netwerk had verwacht. Toegegeven, het begon goed. Maar naarmate het seizoen vorderde, eindigde het met matige resultaten in de schattingen van Nielsen.

Disney+ Opnieuw opstarten

Muppets Nu screenshot
Muppets Nu screenshot

Sindsdien heeft het moederbedrijf van het pand de Muppets opnieuw opgestart. Disney dumpte de mockumentary-stijl die ABC had aangenomen voor een nog modernere versie genaamd Muppets Now. De nieuwste versie bestond uit het streamen van shorts in het straatje van YouTube en personal camming, een trend die de laatste jaren populair is geworden.

Houd er rekening mee dat Disney nog geen beslissing heeft genomen over wat er met Muppets Now gaat gebeuren na een eerstejaarsseizoen van zes afleveringen. Ze werden uitgezonden tegen het einde van 2020, dus het is een beetje voorbarig om iets te concluderen. Zonder een officiële verlenging kan het echter een teken zijn dat de mediagigant ook deze herstart afschaft.

Hoewel het ons pijn zou doen om te horen dat er weer een Muppet-show wordt geannuleerd, is het misschien niet zo erg. Als je bedenkt hoe verschrikkelijk de nieuwe stem van Kermit The Frog is, is de tijd misschien rijp voor nog een opknapbeurt.

Wat er in het verschiet ligt

Muppets fietsen in The Great Muppet Caper
Muppets fietsen in The Great Muppet Caper

Als er iets is, zou Disney moeten overwegen om het traditionele formaat voor een nieuwe film nieuw leven in te blazen. De recente reboots met menselijke karakters met Muppets als ondersteunende spelers werkten niet erg goed, daarom zou het het beste zijn om het originele trio weer in de schijnwerpers te zetten.

Kermit, Gonzo en Fozzy's avonturen in The Great Muppet Caper (1981) en The Muppet Movie (1979) zijn de reden waarom generaties jonge fans van de meesterlijke personages van Jim Henson gingen houden. Terugkeren naar dat formaat zou de interesse in het pand hernieuwen en mogelijk de deur openen naar vervolg als de avonturen net zo boeiend zijn als de Muppet Caper-overval of de non-stop achtervolging in The Muppet Movie.

Wat er ook gebeurt, Disney moet een moeilijke beslissing nemen. Gaan ze een gokje wagen op nog een seizoen van Muppets Now, of heroverweegt het bedrijf de voor- en nadelen van een filmreboot? Alleen de tijd zal het leren.

Aanbevolen: