De uitvoerende producenten van The Simpsons wegen mee in de show die de Capitol-rellen voorspellen

De uitvoerende producenten van The Simpsons wegen mee in de show die de Capitol-rellen voorspellen
De uitvoerende producenten van The Simpsons wegen mee in de show die de Capitol-rellen voorspellen
Anonim

Van het winnen van de presidentsverkiezingen door Donald Trump tot de uitvinding van de smartwatch, The Simpsons hebben een reputatie opgebouwd door hun komische sketches omdat ze in staat zijn om griezelig de toekomst te voorspellen. Nadat pro-Trump-supporters het Capitool in Washington, D. C. bestormden, begonnen fans van de geanimeerde comedyserie te speculeren dat de show het evenement voorspelde.

In een van de vele "Treehouse of Horror"-afleveringen die door de show zijn gemaakt (de eerste kwam uit in 1990), toont de openingsscène de Amerikaanse verkiezingsdag in 2020. Tijdens de pandemie maken de burgers van Springfield zich op voor wachten in de rij (met hun gezichtsmaskers) om hun stem uit te brengen.

Homer slaapt uiteindelijk de hele dag. Als Marge hem wakker maakt en hem kritisch bekijkt omdat hij niet heeft gestemd, vraagt hij: "Hoe erg kan het zijn?" De scène gaat over Homer die een harnas draagt dat gemaakt is van potten en pannen.

Terwijl hij op zijn dak zit, staart hij naar Springfield terwijl het in vlammen opgaat. De vier ruiters van de Apocalyps verschijnen met vlaggen met de tekst 'pestilentie', 'hongersnood' en 'oorlog'.

Op sociale media hebben fans gewezen op de overeenkomsten in de aflevering met de gebeurtenissen die plaatsvonden in het Capitool.

Fans merkten ook op dat de Capitol Riot-evenementen overeenkomsten vertoonden met de aflevering 'The Day the Violence Died' uit 1996. Twitter-gebruiker Francis Creaven plaatste een clip van het gepersonifieerde amendement dat politieagenten toestond om liberalen te slaan, die bovenop de trappen van Capitol Hill wordt vastgehouden. Het amendement roept naar andere amendementen met geweren: "Deuren open, jongens." Ze gaan verder naar de trappen van Capitol Hill.

GERELATEERD: The Simpsons: hoe Seth Rogen en andere beroemdheden de show hebben beïnvloed

Nadat er talloze speculaties op internet begonnen te circuleren, ging de uitvoerend producent van The Simpsons, Matt Selman, naar Twitter om uit te leggen dat de show de Capitol-rellen niet voorspelde.

Hij richtte zich specifiek op een afbeelding waarop Groundskeeper Willie gekleed was in Vikingkostuum, vergelijkbaar met het exemplaar dat Jake Angeli, een pro-Trump-supporter, droeg toen hij inbrak in het Capitool. Selman verklaarde in een reeks tweets dat de foto was gephotoshopt. Daarnaast bood hij extra verduidelijking voor de andere overeenkomsten van de show met het evenement:

Hoewel The Simpsons de Capitol-rellen misschien niet hebben voorspeld, hebben fans erop gewezen dat de show een griezelige geschiedenis heeft in het voorspellen van andere historische gebeurtenissen, zoals het kopen van FOX door Disney, het presidentschap van Trump en meer.

Aangezien de show voor het eerst werd uitgezonden in 1989, is het echt verbazingwekkend om te zien hoeveel de show in de loop der jaren heeft kunnen voorspellen - het is in ieder geval een bewijs van het vermogen van de schrijvers om patronen in mensen te identificeren gedrag.

Aanbevolen: