Viola Davis over Ma Rainey die onbeschaamd queer is: 'Uw tijd vooruit

Inhoudsopgave:

Viola Davis over Ma Rainey die onbeschaamd queer is: 'Uw tijd vooruit
Viola Davis over Ma Rainey die onbeschaamd queer is: 'Uw tijd vooruit
Anonim

Ook bekend als Mother of the Blues, was Ma Rainey onbeschaamd queer. Een aspect van haar identiteit dat kijkers op het scherm te zien krijgen in de film geregisseerd door George C. Wolfe.

Ma heeft in feite een romantische relatie met zangeres Dussie Mae, gespeeld door Taylour Paige. De jonge vriendin van de hoofdpersoon trekt de aandacht van de ambitieuze trompettist Levee, gespeeld door Black Panther-ster Chadwick Boseman in zijn laatste filmrol.

Viola Davis weegt op Ma Rainey als een out-lesbienne

Davis besprak Ma als een out-lesbienne in een video-interview uitgebracht door Netflix LGBTQ+ platform, The Most.

"Ze begreep het en ze was er niet over te verontschuldigen", zei Davis over Ma's uitbundige en trotse queerness.

“Dat is je tijd vooruit,” vervolgde ze.

The How To Get Away With Murder-actrice zei ook: "Ik geloof dat dat haar een zeer bevrijde en moderne vrouw maakt."

Ma Rainey's Black Bottom vindt plaats tijdens een opnamesessie in een studio in Chicago in 1927. Terwijl Ma Rainey weigert te komen opdagen totdat haar blanke producers aan haar behoeften voldoen, wachten haar muzikanten op haar, vertellen ze verhalen en doen ze bekentenissen. De geestige maar steeds ongemakkelijker wordende botsingen tussen Levee en Ma Rainey, evenals andere bandleden, zullen het fragiele evenwicht in de studio doorbreken.

“Wat ik echt, ongelooflijk buitengewoon en krachtig vind aan Ma, is dat als ze andere mensen toestaat te komen met hun definitie van wie ze is, ze nergens terecht zal komen”, zei regisseur Wolfe.

Zullen Viola Davis en Chadwick Boseman Oscar-knikken krijgen?

Davis' transformerende optreden werd geprezen voor de release, en velen geloven dat de actrice een Oscar-knik zal krijgen.

Om Ma Rainey te worden, waren de oogleden van Davis bedekt met zware zwarte oogschaduw terwijl haar tanden in goud waren omhuld.

Eerder dit jaar prees Oprah Winfrey Davis' beurt als de legendarische zangeres en stuurde haar een lief briefje om haar te feliciteren. De presentator van de talkshow zei dat Davis "elke onderscheiding en prijzen verdient die zeker zullen komen".

Fans van de film lijken echter te denken dat Boseman ook een postume nominatie zal krijgen.

“Chadwick Boseman is ongelooflijk in Ma Rainey's Black Bottom. Je kunt je ogen niet van hem afhouden. De recensies doen zijn optreden geen recht en ze zijn allemaal lovend', schreef komiek Travon Free op Twitter.

Ma Rainey's Black Bottom wordt gestreamd op Netflix

Aanbevolen: