Waarom Larry David Aaron Sorkin vertelde om nooit 'The West Wing' te kijken

Inhoudsopgave:

Waarom Larry David Aaron Sorkin vertelde om nooit 'The West Wing' te kijken
Waarom Larry David Aaron Sorkin vertelde om nooit 'The West Wing' te kijken
Anonim

Er is geen tekort aan sterren en andere getalenteerde individuen die beweren dat Larry David een regelrecht genie is. De mede-bedenker van Seinfeld en maker en ster van HBO's Curb Your Enthusiasm heeft het talent om het grappige in het eerlijke en zelfs alledaagse te vinden. Zijn unieke kijk op algemene menselijke interactie in bijna elke situatie in de westerse cultuur heeft geleid tot enkele van de grappigste momenten op televisie, zoals de aflevering "The Contest" in Seinfeld en de MAGA-hoedverhaallijn over Curb Your Enthusiasm. Het is dus niet ongebruikelijk dat andere creatieve genieën zich tot Larry wenden voor advies. Zijn inzicht kan uniek zijn, maar soms is het gewoon gezond verstand.

Dit is precies wat de scenarioschrijver Aaron Sorkin van Social Network en Steve Jobs ontdekte nadat hij zijn baan bij The West Wing opgaf.

Dankzij The Hollywood Reporter weten we precies welk advies Larry Aaron heeft gegeven en hoe het hem gedurende zijn hele carrière heeft geholpen. Laten we eens kijken…

Maar eerst, waarom verliet Aaron de westelijke vleugel

The West Wing blijft een van de meest geliefde drama's in de televisiegeschiedenis. Het was een enorm succes tijdens de uitvoering van 1999 - 2006. De show werd bedacht door de getalenteerde scenarioschrijver Aaron Sorkin die samen met regisseur Thomas Schlamme de serie hielp draaien. Maar in april 2001 begon het bergafwaarts te gaan met Aaron, die volgens Variety werd gearresteerd op de luchthaven van Burbank omdat hij een aantal illegale drugs bij zich had. Zoals Aaron zelf heeft gezegd, ging hij door zijn verslavingen in een neerwaartse spiraal.

"Tommy [Schlamme] en ik riepen de cast en crew bij elkaar op de ochtend nadat ik was gearresteerd", zei Aaron tegen The Hollywood Reporter. "Ik heb ze verteld wat er is gebeurd en dat ik schuldig was en ik heb mijn excuses aangeboden voor het in verlegenheid brengen van de show. Ze leken meer bezorgd om mijn gezondheid dan om ongewenste aandacht, maar dat verbaasde me niet."

Dit gebeurde allemaal de dag nadat ze klaar waren met de opnames van het tweede seizoen van de show. Gelukkig voor Aaron gaf het schrijven van The West Wing Aaron de structuur die hij echt nodig had om met zijn problemen om te gaan. Maar de show had te maken met een aantal financiële problemen, deels omdat Aaron te lang duurde om te schrijven of de aflevering niet op schema afrondde. De acteurs ondergingen ook verschillende heronderhandelingen over hun contracten vanwege het succes van de show. Velen van hen probeerden als groep te onderhandelen, zodat ze allemaal gelijk betaald werden.

"Het was een heel, heel enge tijd om door die heronderhandelingsperiode te gaan", zei Allison Janney, die C. J. speelde. "Dat deel van het bedrijf vind ik echt niet leuk. Daarom huur ik advocaten en vervolgens managers en agenten in. Ik zei: 'Ik ga onder een steen kruipen; laat het me weten als ik eruit kan komen.''"

Maar tegen het vierde seizoen hadden enkele acteurs de show verlaten, waaronder Rob Lowe. Volgens The Hollywood Reporter verliet hij de show vanwege gebrek aan schermtijd en vanwege geldproblemen.

"Het was een van die momenten waarvan ik denk dat mensen hebben waar je statisch kunt blijven of in jezelf kunt investeren, en beide keuzes zijn legitieme keuzes", zei Rob Lowe. "Het hangt er gewoon van af wat voor persoon je bent. En dit is wat het ergste zou zijn geweest: op The West Wing blijven om Aaron te laten vertrekken zoals hij deed."

Volgens Aaron hadden hij en Tommy Schlamme het al een tijdje over hun vertrek uit The West Wing. De budgetbeperkingen en de tijdnood waren gewoon te veel voor hen.

"Het was een onmogelijke beslissing omdat we een huis voor onszelf hadden gebouwd en zelfs het gevoel hadden dat we een soort van kinderen hadden - hoewel we tegen die tijd allebei kinderen hadden - maar we wisten ook dat het tijd was om wat dan ook te doen we gingen het volgende doen en de show aan frisse benen geven. Op een regenachtige dag eind maart vroegen we onze publicisten om samen met de publicisten van Warners een persbericht op te stellen. We verzamelden de cast in de Roosevelt Room en vertelden hen dat dit onze laatste aflevering was."

Natuurlijk namen de overgebleven cast en crew de nieuwe moeilijk. Ze zouden verder moeten zonder de ouders van hun show. Maar hun ouders van The West Wing moesten ook toekijken hoe nieuwe ouderfiguren het overnamen en hun baby opvoedden… En dit is waar Larry David om de hoek komt kijken…

Het advies dat Larry David aan Aaron gaf

Na het verlaten van The West Wing kwam Aaron in contact met Seinfeld co-creator Larry David. Net als Aaron had Larry ook deels zijn eigen show verlaten. Hoewel hij nog steeds profiteerde van de financiële voordelen van Seinfeld en speciale optredens in de show maakte, schreef of produceerde Larry geen van de latere Seinfeld-afleveringen tot de seriefinale. En wat Larry van die ervaring leerde, was dat een schrijver NOOIT naar zijn/haar show zou moeten kijken nadat ze die hebben verlaten.

En dit is de wijsheid die Larry aan Aaron heeft meegegeven.

"Of het wordt geweldig en jij gaat je ellendig voelen, of het wordt minder dan geweldig en je gaat je ellendig voelen. Maar hoe dan ook, je zult ellendig zijn, "vertelde Larry David Aaron.

Maar Aaron luisterde niet…

En volgens Aaron had Larry gelijk. Hij keek naar de eerste paar minuten van de première van seizoen vijf en moest het uitzetten omdat het was "alsof je iemand ziet vrijen met je vriendin".

Aaron zei toen: "[Het was] zo moeilijk om naar deze personages te kijken in deze wereld die ik had gemaakt, ze hebben mij helemaal niet meer nodig. Gewoon zelf doen."

De les is… luister altijd naar Larry David…

Aanbevolen: