The Good Doctor': Hoe Freddie Highmore zijn rol als Dr. Shaun Murphy bemachtigde

Inhoudsopgave:

The Good Doctor': Hoe Freddie Highmore zijn rol als Dr. Shaun Murphy bemachtigde
The Good Doctor': Hoe Freddie Highmore zijn rol als Dr. Shaun Murphy bemachtigde
Anonim

Fans van Grey's Anatomy die graag willen dat de show terugkomt voor seizoen 18, moeten zeker een andere medische show bekijken: The Good Doctor. Met het vierde seizoen dat momenteel wordt uitgezonden, volgt de serie Shaun Murphy, een arts met autisme en savantsyndroom die begint te werken in een ziekenhuis in San Jose.

Freddie Highmore speelde in de Roald Dahl-adaptatie Charlie And The Chocolate Factory samen met enkele andere kindvriendelijke gerechten, zoals The Spiderwick Chronicles. Hij staat ook bekend om zijn rol in Bates Motel, die zeker een beetje enger was.

Hoe kreeg Freddie Highmore de rol van Shaun Murphy in The Good Doctor? Laten we eens kijken.

Hij zei nee

Hollywood heeft zoveel geweldige castingverhalen. Soms spelen beroemde actrices bijna een hoofdpersonage of weet iemand niet zeker of ze wel of niet ja moeten zeggen tegen een rol. Het kan verbijsterend zijn om deze verhalen te horen, omdat fans zich nooit iemand anders in deze rollen kunnen voorstellen.

In het geval van Freddie Highmore en de hoofdrol in The Good Doctor, zei hij in het begin nee tegen de hoofdrol in de show. Volgens Cheat Sheet vertelde hij Ad Week dat hij, aangezien hij net zijn tijd bij Bates Motel aan het afronden was, niet dacht dat een ander tv-programma de juiste carrièrestap was.

Highmore vertelde de publicatie: "Als je net klaar bent met een show die al vijf seizoenen draait, ben je je bewust van de noodzakelijke toewijding die erachter zit, en het feit dat je verstandig moet kiezen omdat anders zou je kunnen eindigen met iets dat je misschien al jaren en jaren niet wilt doen."

Natuurlijk zei Highmore daarna ja tegen de rol, en fans zijn blij dat hij dat deed, want hij is zo goed in de rol.

Shaun spelen

freddie highmore als shaun murphy in de goede dokter tv-show
freddie highmore als shaun murphy in de goede dokter tv-show

In 2019 vertelde Highmore aan Digital Spy dat hij het leuk vindt om Shaun te portretteren. Hij zei: "Het karakter van Shaun evolueert en verandert voortdurend, dus het is een spannende, uitdagende rol."

Hij zei dat hij wist dat dit een "belangrijke" tv-serie was, daarom stemde hij ermee in om de rol op zich te nemen. Hij zei ook over de uitbeelding van autisme door de show: "Ik leer voortdurend. Afgezien van voortdurend onderzoek, of het werken met de consultant die we hebben, praat ik ook met mensen die het gevoel hebben dat ze een persoonlijke band met de show hebben door middel van autisme, en zijn blij of dankbaar dat de show op die manier het bewustzijn probeert te vergroten."

Highmore vertelde USA Today dat Shaun een geweldige persoonlijkheid heeft en dit is iets dat hij erg op prijs stelt. Hij zei dat Shaun zowel goede als moeilijke tijden doormaakt, en het is geweldig om deze verhalen te zien. Hij zei: "Ik waardeer de manier waarop Shaun een volledig gevormd personage is. Vaak worden mensen met autisme op het scherm voorgesteld als enigszins emotieloos of bijzonder gefocust op één ding, en dat is niet waar", zegt hij. "We zien Shaun op momenten van vreugde, wat hem opgewonden maakt, naast de zeer reële strijd waarmee hij wordt geconfronteerd."

In een interview met Indiewire.com, de maker van de show, David Shore, dat, omdat er tegenwoordig zoveel tv-programma's worden geproduceerd, het mogelijk werd om Shaun naar het kleine scherm te brengen. Shore zei dat één scène vooral belangrijk was om Shauns autisme te laten zien: hij vroeg een ander personage naar hun naam. Shore legde uit: Hier was de manier waarop het zich ontvouwde een grote stap voor hem, en het zei zoveel over waar hij is en wat hij denkt. Het is in veel opzichten moeilijker voor hem om door de wereld te navigeren. Maar hij groeit en leren, en we duimen voor hem.”

Volgens Bustle heeft Shaun het savantsyndroom, wat betekent dat hij een ongelooflijk goed geheugen heeft. De publicatie merkt op dat hoewel in de popcultuur vaak savantsyndroom en autisme altijd hand in hand gaan, dat niet altijd het geval is. Van één op de tien mensen met autisme wordt ook gezegd dat ze het savantsyndroom hebben.

Natuurlijk kan het vorige tv-personage van Highmore, Norman Bates in Bates Motel, het tv-programma dat deel uitmaakt van het Psycho-universum, niet anders zijn. Hij schreef een essay voor TV Insider en vertelde dat hij student was aan Cambridge University toen hij over de show hoorde. Hij was emotioneel toen de serie na vijf seizoenen eindigde. Het lijkt alsof hij zich echt in zijn rollen stort en personages aanneemt met unieke verhalen.

Het is interessant om te horen dat Freddie Highmore er niet zeker van was dat aanmelden bij een ander tv-programma het beste voor hem was. Gelukkig zei hij ja en nu kunnen fans zijn vertolking van Shaun Murphy op The Good Doctor zien. Hij is een inspirerend personage en Highmore is een inspirerende acteur.

Aanbevolen: