Dit zijn de 8 meest succesvolle werken van George R.R. Martin, behalve Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

Dit zijn de 8 meest succesvolle werken van George R.R. Martin, behalve Game Of Thrones
Dit zijn de 8 meest succesvolle werken van George R.R. Martin, behalve Game Of Thrones
Anonim

Maar liefst 19,3 miljoen mensen keken naar de langverwachte en actievolle afsluiting van de populaire HBO-show Game of Thrones, die het vorige record voor kijkers van de finale van een televisieprogramma brak. De serie met veel schokkende scènes is gebaseerd op de epische fantasieroman A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin, waarin de Seven Kingdoms zich bezighouden met fantasierijke avonturen en oorlogen als onderdeel van hun strijd om de controle over de Iron Troon. Omdat het zo'n succes was, lanceert HBO op 21 augustus House of the Dragon, een spin-off serie gebaseerd op Martin's Fire & Blood. George R. R. Martin, die toegaf veel spijt te hebben van GOT, is bij veel lezers vooral bekend vanwege zijn succes met de Game of Thrones-serie. Tronen roman in 1996.

8 Sterven van het licht

In deze roman worden conventies van de ruimteopera opnieuw bedacht met een verontrustende en pessimistische kijk in Martins debuutroman. De actie vindt plaats op een planeet die bijna volledig verstoken is van leven en wiens onregelmatige baan ervoor heeft gezorgd dat deze verder de ruimte in is afgedwaald. Karakters die gebroken en boos zijn, bevolken de vervallen steden. Ze zijn op zoek naar manieren om hun fouten uit het verleden goed te maken, terwijl ze ook op zoek zijn naar een methode om de veranderingen die zich over de hele wereld voordoen te overleven. Dit is donker, diep en tot nadenken stemmend materiaal. In 1978 werd het boek in aanmerking genomen voor de Hugo Award voor beste roman en in 1979 werd het in aanmerking genomen voor de British Fantasy Award. Het verwijst naar een soort wezens die bekend staat als de githyanki. Deze naam is geleend van het boek en gegeven aan een ander ras in de Advanced Dungeons & Dragons-game om de inspiratie van de roman te weerspiegelen.

7 Fevre Dream

Martin gaf zijn draai aan oude legendes met dit hete verhaal van een moord op een binnenschip dat in 1857 de Mississippi afvaart. Het verhaal speelt zich af niet lang nadat Anne Rice de bloedzuiger voor de 20e eeuw opnieuw heeft gemaakt. Het grote stoomschip Fevre Dream is verbazingwekkend luxueus, en een onbekende weldoener heeft het gefinancierd. Voordat het echter zijn laatste aanloophaven bereikt, zal het gastheer zijn voor vreselijke gruwelen. De Locus Award en de World Fantasy Award werden in 1983 mogelijk geacht voor de auteur van het boek. Een graphic novel-aanpassing bestaande uit tien nummers werd in 2010 uitgebracht door Avatar Press. De auteur was Daniel Abraham en de illustrator was Rafa Lopez. Avatar heeft later alle uitgaven van de miniserie gecompileerd en in 2011 uitgebracht als een hardcover-editie in één volume. Mike Wolfer was de illustrator voor elk van de covers van de miniserie.

6 Tuf Voyaging

Dit boek is een compilatie van korte verhalen die allemaal met elkaar verbonden zijn en in eerste instantie over meerdere jaren werden gepubliceerd, te beginnen met A Beast for Norn in 1976. Het boek begint met een proloog en gaat verder met Martins S'uthlam-verhaallijn, oorspronkelijk gepubliceerd in Analog Science Fiction en Fact. In 2006 stond de vertaalde lange roman categorie van de Seiun Award open voor nominaties, en Tuf Voyaging was een van de beschouwde romans. Er zijn ook erkenningen gemaakt voor een paar van de specifieke verhalen. In 1982 werd Guardians bekroond met de Locus Award voor Beste Novelette en ontving een nominatie voor de Hugo Award voor Beste Novelette. Beide prijzen werden in hetzelfde jaar uitgereikt. Broden en vissen werden verkozen tot de beste novelle of novelle in de Analog Readers Poll van 1986, en Manna from Heaven werd verkozen tot de op één na beste novelle of novelle.

5 De ijsdraak

The Ice Dragon is een kort fantasieverhaal voor kinderen, geschreven door George R. R. Martin en voor het eerst gepubliceerd in 1980 in de bloemlezing Dragons of Light door Ace Books. De auteur van de HBO-serie Game Of Thrones, die succesvolle acteurs voortbracht, heeft talloze verhalen geschreven en dit is er een van. Alicia Austin was de kunstenaar die de bijbehorende illustraties tekende. In de daaropvolgende jaren was het te zien in Martin's collectie Portraits of His Children, gepubliceerd in 1987 en geïllustreerd door Ron Lindahl en Val LakeyLindahn. Het verhaal werd in 2007 herzien met kunstwerken van Anne Yvonne Gilbert; vervolgens werd het in 2014 herwerkt met een reeks originele schilderijen van Luis Royo. Beide versies gebruiken kunstwerken van Anne Yvonne Gilbert.

Op 23 mei 2018 kocht Warner Animation Group de rechten om een animatiefilm op basis van het boek te ontwikkelen. Martin zal de film produceren, terwijl zijn manager, Vince Gerais, de uitvoerend producent van het project zal zijn. El dragón de Hielo, de Spaanse vertaling van De IJsdraak, werd in 2004 bekroond met de Ignotusprijs voor het best vertaalde buitenlandse korte verhaal. Critici beschouwden ook het rapport voor een Seiun Award in 2005, het Japanse equivalent van een prijs voor vertaalde korte fictie.

4 Fire & Blood: 300 jaar voor een Game of Thrones

De Amerikaanse auteur George R. R. Martin is de auteur van het fantasieboek Fire & Blood en Doug Wheatley is de illustrator van het boek. De geschiedenis van Huis Targaryen, een familie die voorkomt in zijn serie A Song of Ice and Fire, wordt gedetailleerd beschreven in dit boek. Martin heeft zijn voornemen bekendgemaakt om de geschiedenis in twee delen te publiceren, hoewel het aanvankelijk was gepland voor publicatie na het voltooien van de serie. Op 20 november 2018 werd het eerste deel voor het publiek beschikbaar gesteld. HBO maakte van het tweede deel van dit eerste deel de serie House of the Dragon, die dient als een opmaat voor de Game of Thrones-televisieserie.

3 Een lied voor Lya

A Song for Lya is de eerste verzameling korte verhalen geschreven door sciencefiction- en fantasyauteur George R. R. Martin die zoveel heeft gemaakt van Game of Thrones. Avon Books bracht het in eerste instantie uit in 1976 als paperbackeditie. Het werd heruitgegeven in 1978 en opnieuw in 2001 door twee afzonderlijke uitgeverijen. De titel is ook geschreven als A Song for Lya and Other Stories in sommige publicaties. De Locus Poll van 1977 werd gehouden om de meest ongelooflijke verhalenverzameling van het jaar te kiezen, en A Song for Lya kwam als beste uit de bus. Het boek kreeg een positieve recensie van Spider Robinson, die stelde dat hoewel sommige verhalen niet erg goed waren, de goede dingen in Song for Lya zo oogverblindend goed zijn dat het een veel groter aantal zonden zou dekken.

2 Sandkings

De verzameling korte verhalen die bekend staat als Sandkings dankt zijn naamgenoot aan een novelle geschreven door George R. R. Martin met dezelfde naam. Simon Kress ontdekte dat zijn tank met piranha's elkaar hadden opgegeten toen hij terugkeerde naar zijn thuisplaneet, dus ging hij op pad om zo snel mogelijk een nieuw huisdier te kopen. Simon ontdekt in een nieuwe winkel een nieuwe insectachtige levensvorm die bekend staat als sandkings. Ondanks hun kleine formaat is het intelligentieniveau van de zandkoningen op geen enkele manier evenredig met hun grootte.

1 Nachtvliegers

In dit korte sciencefiction- en horrorwerk zijn de hoofdrolspelers negen onderzoekers van de planeet Avalon die op zoek zijn naar een nomadisch buitenaards ras dat in staat is tot geavanceerde interplanetaire reizen. Vanwege hun beperkte alternatieven en financiële middelen besluit de bemanning een schip te huren dat bekend staat als de Nightflyer. De kapitein van het schip blijft het liefst op zichzelf en spreekt alleen met het team via een hologram. Tijdens hun missie ontdekken ze dat ze in de ruimte zijn opgesloten met een sluwe moordenaar die van plan is ze allemaal te doden.

Aanbevolen: