Nieuwe horrorserie 'Them' op Prime zal je angst aanjagen, zeggen critici

Inhoudsopgave:

Nieuwe horrorserie 'Them' op Prime zal je angst aanjagen, zeggen critici
Nieuwe horrorserie 'Them' op Prime zal je angst aanjagen, zeggen critici
Anonim

Them wordt je volgende horror-obsessie, te oordelen naar de lovende recensies die de serie kreeg na de première op SXSW.

De serie is gemaakt door Little Marvin en volgt een zwart gezin dat verhuist van North Carolina naar een overwegend blanke buurt in Los Angeles uit de jaren vijftig.

De gebeurtenissen van 'hen' vinden plaats over een periode van tien dagen

Them is een anthologiereeks met Emmy-winnende schrijfster Lena Waithe onder de uitvoerende producenten.

Het eerste seizoen, bekend als "Covenant", draait om de familie Emory: ingenieur Henry (Ashley Thomas), voormalig leraar Lucky (Deborah Ayorinde) en hun twee kinderen Ruby (Jordan Peele's Us-ster Shahadi Wright Joseph) en Gracie (Melody Hurd). De Emory's hebben North Carolina achter zich gelaten om een nieuw, beter hoofdstuk te beginnen in Los Angeles.

Them werpt een afschuwelijk licht op de racistische buitenwijken van het zonnige Californië. Net als de hitserie Lovecraft Country van vorig seizoen, verzamelt Them bovennatuurlijke, griezelige elementen en een krachtig commentaar op sociaal onrecht en raciale ongelijkheid. Om het ongemak nog groter te maken, informeert Them zijn publiek ook dat de gebeurtenissen die ze gaan zien plaatsvinden over een periode van tien dagen.

‘Meedogenloos Intense’: ‘Them’ ging in première op SXSW met enthousiaste recensies

De serie vertoonde de eerste twee afleveringen van dit jaar op SXSW, en de eerste reacties zijn buitengewoon positief.

“De eerste twee afleveringen van Them zijn meedogenloos intens en zwaar. Mijn maag zit in de knoop. Wat een solide start”, twitterde horrorfilmjournalist Meagan Navarro.

“THEM voelt tot nu toe aan als de brug tussen hedendaagse, “verheven” horror en iets veel losgeslagener uit een ander tijdperk. Misschien het volgende tijdperk, schreef Fangoria's EIC.

"Amazon's Them gaf me moeder kippenvel", merkte oprichter van Bloody Disgusting Brad Minka op.

"THEM voelt echt alsof het spreekt tot een smeulende, oerwoede en angst. Het is ongelooflijk", schreef filmjournalist Samantha Schorsch.

Zij en hun hoofdrolspelers zijn al "bekroond".

“Laat me je nu vertellen, wat @DeborahAyorinde doet als Lucky op @ThemOnPrime is een angstaanjagend effectieve mix van terreur/bovennatuurlijk/femme fatale. Ze heeft een paar scènes in de eerste twee afleveringen die ik, mede dankzij de meeslepende regie, nooit wil beëindigen. PRIJSWAARDIG', schreef filmjournalist Keith Nelson Jr. op Twitter.

Alle tien afleveringen van Them zijn vanaf 9 april te streamen op Prime Video

Aanbevolen: