Hoe werden Arnett en Aaron Paul gecast in 'BoJack Horseman

Inhoudsopgave:

Hoe werden Arnett en Aaron Paul gecast in 'BoJack Horseman
Hoe werden Arnett en Aaron Paul gecast in 'BoJack Horseman
Anonim

Ons favoriete alcoholische, narcistische pratende paard werd tot leven gebracht door Raphael Bob-Waksberg en Lisa Hanaw alt, die het ontwerp van het personage bedacht. Maar het lijdt geen twijfel dat de show niet zo succesvol zou zijn als hij was zonder Will Arnett en Aaron Paul.

Hoewel BoJack Horseman gevuld is met vreemde cameo's van beroemdheden, waren het de belangrijkste artiesten van de show die het uiteindelijk zo geliefd maakten. Deze stemmen zijn tenslotte perfect voor de zelfbetrokken karakters van de animatieserie. Hoewel iedereen zijn favoriete hoofdpersonage heeft op Netflix's Bojack Horseman, is de waarheid… de casting van met name Will Arnett en Aaron Paul leidde ertoe dat de show groen licht kreeg. Hier is het overzicht over hoe dat allemaal gebeurde …

Will Arnett BoJack ruiter en Aaron Paul
Will Arnett BoJack ruiter en Aaron Paul

Het vinden van grote namen was altijd belangrijk voor de show

Hoewel sommige showrunners beweren dat ze zich richten op het vinden van het juiste talent voor hun personages bij het maken van een show, hadden BoJack Horseman-maker Raphael Bob-Waksberg en uitvoerend producenten Steven A. Cohen en Noel Bright andere redenen. Natuurlijk was het vinden van de juiste acteurs voor de karakters van BoJack, Todd Chavez, Princess Carolyn en Diane Nguyen van vitaal belang… maar het vinden van degenen die de show konden maken was nog belangrijker.

De show werd geproduceerd door animatiemeesterbrein Michael Eisner. Dit ging een lange weg bij het opsporen van grote namen. Maar een show verkopen over een dronken, geanimeerd pratend paard met een ernstige depressie is een moeilijke zaak. Het was dus een noodzaak om ervoor te zorgen dat ze opmerkelijke acteurs konden vinden met een aanhang (of die op zijn minst geliefd waren bij een grote streamer). Maar deze acteurs hoefden niet per se uit een komische achtergrond te komen…

"We gingen gewoon voor echt sterke acteurs - komische en dramatische acteurs", zei Linda Lamontagne, de casting director van de show, in een interview met Vulture. "Veel mensen zullen acteurs in een hokje stoppen: als je aan komedie doet, ben je puur komedie; als je aan drama doet, ben je strikt dramatisch. Castingregisseurs worden ook op die manier in een hokje geplaatst. Het unieke aan BoJack is dat het niet alleen komedie is - er zitten echt dramatische momenten in - en je ha alt de beste prestaties uit mensen. Ik hield van de ontwerpen van Lisa [Hanaw alt] Ik vond het geweldig dat het antropomorf was, ik vond het geweldig dat het anders was dan al het andere. En het script was echt slim Ik wist toen ik het las dat het leuk zou zijn om te casten. Het was niet zo moeilijk om mensen te krijgen, vanwege het kaliber van het project en de mensen die erbij betrokken waren. De naam van Michael Eisner gaat echt ver. Ik werd geweldig reacties van agenten en managers en talent."

Casting Will Arnett en Aaron Paul

Vanwege de naam van Michael Eisner was Linda in staat om Raphael's pilotscript en Lisa's personageontwerpen te krijgen voor een aantal behoorlijk grote acteurs, waaronder Will Arnett en Aaron Paul…

"Ik wist dat Raph grappig was op het moment dat ik de eerste pilotpresentatie las", zei Will Arnett, die de stem van BoJack Horseman insprak, tegen Vulture. "Pas toen we een paar afleveringen waren, realiseerde ik me hoe diep hij bereid was te duiken."

Will Arnett BoJack ruiter
Will Arnett BoJack ruiter

"Van wat ik me herinner, kreeg ik een schriftelijke behandeling van zeven of negen pagina's voorgeschoteld", legt Aaron Paul, die Todd Chavez uitsprak, uit. "Ik heb er geen animatie voor gezien; ik hoorde gewoon de grote lijnen van waar de show over ging. En ik las het, en ik vond het natuurlijk meteen geweldig. De wereld, de setting, weet je? In Hollywood, in de industrie, waar dieren en mensen naast elkaar bestaan, en daar is niets raars aan. Het is gewoon hoe het is. En ik las het en ik vond het zo slim. Raphael legde me uit dat hij niet alleen een grappige cartoon wilde maken, maar ook een cartoon die soms ongelooflijk tragisch was. Ik vond dat zo'n dapper, cool idee."

Niet lang nadat Will en Aaron waren gecast, werden Amy Sedaris (Princess Carolyn), Paul F. Thompkins (Mr. Peanutbutter) en Alison Brie (Diane Nguyen) aangenomen. Maar toen Will en Aaron zich aanmeldden, kon geen enkele acteur ontkennen dat dit een project was dat hun aandacht waard was.

Hoe Will en Aaron Greenlit The Show

Will en Aaron waren dankzij Michale Eisner ongelooflijk toegankelijk. Raphael en Noel waren enigszins verrast dat ze met zulke namen in contact konden komen. Aaron was tenslotte nog steeds super hot van AMC's Breaking Bad, en Will voor een reeks projecten, waaronder Arrested Development… Beide shows waren trouwens groot aanwezig op Netflix… Dus een nieuwe serie met twee van hun grootste acteurs was een onfeilbare manier om hun aandacht te trekken. Natuurlijk beweert uitvoerend producent Noel Bright dat ze Will en Aaron niet voor dit doel hebben ingehuurd.

"Netflix was op dat moment niet eens een koper", zei Noel. "Maar tijdens het maken van de presentatie kondigden ze House of Cards aan. Toen we eenmaal door de presentatiefase waren, herinner ik me dat Steve en ik ons afvroegen: 'Zal het moeilijk zijn om Raphael ervan te overtuigen dat we denken dat we dit naar Netflixen?' Toen we onze pitch begonnen, wisten we dat we pas hun zevende originele serie zouden zijn; er was zoveel onbekend over hun model van geserialiseerde inhoud dat het op dat moment een onnatuurlijke plek leek om naartoe te gaan."

Toen Netflix echter echt begon met het produceren van hun eigen inhoud, en ook speelde met het idee om een animatieafdeling te openen, was naar Netflix gaan gewoon het meest logisch. En toen gebruikten ze de reputatie van Will en Aaron. En deze reputatie maakte deel uit van wat hen een grote deal met de streamingdienst bezorgde.

"We hadden destijds een paar dingen voor ons bij Netflix, wat gewoon een waanzinnig toeval was. Ten eerste hadden we Will Arnett en Aaron Paul gecast. Beiden waren de hoofdrolspelers in twee van Netflix' meest spraakmakende shows [Arrested Development and Breaking Bad]", vervolgde Noel. "[Breaking Bad] was destijds hun meest bekeken show. Dus we hadden Aaron en Will, die de eerste mensen aan boord van het project waren en die er ook zo gepassioneerd over waren dat we er in het begin over spraken dat ze producers zouden worden, om te helpen bij het verkoopproces. Ze waren geweldig."

Aanbevolen: