Deze fantheorie over de rol van Leonardo DiCaprio in 'Titanic' is moeilijk te negeren

Deze fantheorie over de rol van Leonardo DiCaprio in 'Titanic' is moeilijk te negeren
Deze fantheorie over de rol van Leonardo DiCaprio in 'Titanic' is moeilijk te negeren
Anonim

Iedereen die van Leonardo DiCaprio houdt, herkent zijn iconische rol als Jack in 'Titanic'. Tientallen jaren later wordt er nog steeds vaak over de film gesproken, waaronder Jacks ongelukkige overlijden toen Rose weigerde haar deur met hem te delen. OK, dus die fan-theorie is ontkracht, dus laten we er niet bij stilstaan.

Beschouw in plaats daarvan de fan-theorie die zegt dat het personage van Leonardo DiCaprio waarschijnlijk niet eens stierf toen de film eindigde. Natuurlijk, fans zagen hem in de ijzige diepten glippen, maar laten we een beetje nadenken over deze canon.

Het is maar goed dat Christian Bale de rol van Jack aan Leo heeft verloren, want de fantheorie die kijkers 'hmmm' laat zeggen, hangt af van de rest van Leo's acteer-cv en hoe de films bij elkaar passen.

Natuurlijk zijn er andere trieste theorieën over Jack en Rose en hun ongelukkige einde, maar deze is iets positiever.

De theorie, gedeeld door een fan op Quora -- een zelfverklaarde filmkenner -- gaat als volgt: Jack sterft niet. In plaats daarvan vindt hij zijn toevlucht op het land en begint zijn leven opnieuw.

Natuurlijk gaan de twee mogelijke post-'Titanic'-paden ervan uit dat het mogelijk zou zijn geweest voor Jack Dawson om aan te spoelen op de kust van New York na bijna-verdrinking. Ter referentie: de meeste bronnen zijn het erover eens dat de Titanic minstens 1.000 mijl uit de kust is gezonken. Maar laten we zeggen dat het mogelijk is.

Leonardo DiCaprio in 'The Great Gatsby&39
Leonardo DiCaprio in 'The Great Gatsby&39

Vanaf daar kunnen fans kiezen uit twee theorieën.

Eén: Jack spoelde aan op de kust en gebruikte zijn sluwheid om een weelderig leven voor zichzelf op te bouwen. Hij wordt verliefd op een ander meisje dat vernoemd is naar een bloem, die ook zou moeten trouwen met een rijke jongen die ze haat. Maar uiteindelijk verliest hij het meisje en verdrinkt, in een noodlottige wending die betekent dat hij toch niet aan de dood kan ontsnappen.

Dat exacte verhaal gebeurde in de film 'The Great Gatsby' uit 2013 van Leonardo DiCaprio. Oh, en de tijdlijn plaatst Jay Gatsby tien jaar na de Titanic in Long Island. Het past allemaal, toch?!

De tweede theorie suggereert dat Jack nooit echt heeft bestaan; de hele ervaring aan boord van de Titanic was een droomachtige toestand, terwijl de werkelijke man in het verhaal 'in het ongewisse' was. Dit is het overkoepelende thema in DiCaprio's film 'Inception' uit 2010.

Wat het echt overtreft, zegt de Quora-commentator, is dat de Titanic een haven in Ierland verliet, genaamd Cobh, die op dezelfde manier wordt uitgesproken als het 'Inception'-personage van Cobb.

Hoewel beide theorieën gaten hebben, is het een interessante stelling dat filmmakers films op deze manier met elkaar kunnen verbinden. De theorie dat sommige films volledig droomsequenties zijn, of dat gebeurtenissen niet echt gebeurden maar slechts dagdromen waren, komt vaak voor wanneer fans hun favoriete media uit elkaar gaan halen.

En wie weet -- misschien plant de filmindustrie deze connecties met opzet!

Aanbevolen: