Dit is de beroemde regisseur die Quentin Tarantino begeleidde

Inhoudsopgave:

Dit is de beroemde regisseur die Quentin Tarantino begeleidde
Dit is de beroemde regisseur die Quentin Tarantino begeleidde
Anonim

Er zijn maar weinig filmmakers die zoveel opwinding opwekken bij het maken van films als Quentin Tarantino. Iedereen wil precies weten hoe hij zijn scripts schrijft. En wat betreft de manier waarop hij regisseert, er zijn er maar weinig die kunnen doen wat hij doet. Maar iedereen begint ergens. Aan het begin van zijn carrière had Quentin Tarantino lang niet zoveel vertrouwen in het filmproces als nu. Gelukkig voor hem had hij de gelegenheid om te gaan zitten en te praten met een andere legendarische filmmaker die Quentin onder zijn hoede nam tijdens de creatie van Resiviour Dogs en hem ook het beste advies gaf dat Quentin zegt dat hij ooit heeft gekregen… Laten we eens kijken…

Quentin had een verrassende mentor bij het Sundance Institute…

Voordat Quentin Tarantino zijn eerste film maakte, Resiviour Dogs, bezocht hij het prestigieuze Sundance Institute. Quentin was toen al begonnen met schrijven en maakte een paar korte films. Mensen begonnen hem op te merken en zijn talent als ontluikend filmmaker te waarderen. Maar hij was allesbehalve bewezen. Het bijwonen van het Sundance Institute zou zijn opleiding enorm helpen. Maar het stelde hem ook voor aan een legendarische filmmaker die hem niet alleen begeleidde, maar die volgens Quentin het beste advies gaf dat hij ooit heeft gekregen.

Het Sundance Insitute-programma vindt plaats in de loop van een paar weken. Tijdens elk van deze weken komt er een nieuwe acteur, schrijver, regisseur of producent om elke leerling te helpen.

"Ze begeleiden je een beetje", legde Quentin Tarantino uit tijdens een Sirius Satellite Radio-interview. "Ze wijzen je een stel toe dat zich in het bijzonder bezighoudt met je script [dat je in het programma brengt] en wat je doet. En dan kijkt iedereen naar je spullen en geven ze je er notities over. En een van de mensen die ze me hebben toegewezen, ik had veel geluk, was Terry Gilliam.

Quentin en badstof
Quentin en badstof

Terry is natuurlijk een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python en de regisseur van Monty Python and the Holy Grail, die later werd aangepast in de Broadway-musical Spamalot. Afgezien van Monty Python en de enorme franchise eromheen, is Terry ook de schrijver/regisseur van een heleboel andere grote films, waarvan er vele cultklassiekers zijn geworden. Zijn meest opvallende werken zijn Brazilië, The Fisher King, Bruce Willis' pandemische hit 12 Monkeys, Fear and Loathing In Las Vegas en The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Op het moment dat Terry Gilliam werd aangesteld als mentor Quentin Tarantino, was hij op het hoogtepunt van zijn carrière.

"Dit is ongeveer 90… 91. Dat was echt Terry Gilliam op het hoogtepunt van zijn visionaire reputatie," zei Quentin."En hij vond het script voor Resviour Dogs [de film die Quentin in het programma bracht] erg goed. Hij vond het echt cool. Dus hij kreeg echt nieuwe energie van het idee om me te helpen bij het project."

Het beste advies dat Quentin ooit heeft gekregen

Quentin had nog nooit eerder een film gemaakt. Tenminste, niet een van dit kaliber. En hij had al deze ideeën waar hij maar niet helemaal achter kon komen hoe hij die moest uitvoeren. Maar, zoals Quentin in het interview zei, dat is allemaal slechts theorie totdat je het echt probeert.

Hierdoor herinnerde Quentin zich een gesprek met Terry waarin hij hem vroeg naar de specifieke visies die hij heeft voor elk van zijn films. Ze zijn tenslotte ongelooflijk specifiek. Quentin gaf aan Terry toe dat hij wist dat hij een visioen in zijn hoofd had, maar dat hij er totaal niet zeker van was of hij het wel of niet filmisch kon vastleggen.

Quentin Tarantino-regisseur Terry Gilliam Sundance
Quentin Tarantino-regisseur Terry Gilliam Sundance

"Hij gaf me letterlijk een van de beste adviezen die ik ooit heb gekregen. Hij nam iets dat ik aan het veranderen was in een sjamanistische, mystieke, opzwepende ervaring en maakte het praktisch. Hij zei: 'Nou, Quentin, je hoeft niet echt je visie op te roepen. Je moet gewoon weten wat je visie is. En dan moet je echt getalenteerde mensen inhuren en het is hun taak om je visie te creëren. Het is hun taak. Dat hoef je niet te doen. weet hoe je de lichtstatieven moet pakken en dit soort lichteffect moet creëren. Je hoeft niet te weten hoe deze stof bij die muur past of zo. Je hoeft alleen maar je visie te begrijpen en die te verwoorden. Als je de juiste kostuumontwerper, u huurt de juiste productieontwerper in, u huurt de juiste cameraman, de rekwisieten, dat soort dingen… U huurt de juiste mensen in die snappen wat u probeert te doen en dan legt u het gewoon uit.'"

Dit advies drong meteen door in Quentins hoofd en het begon hem veel logischer te worden. Hij had tenslotte een ongelooflijke visie voor zijn eerste film, zoals hij voor al zijn films heeft. De specificiteit van zijn films is waarom zovelen er dol op zijn. En dankzij Terry's geweldige advies had hij de moed om die visie te delen met mensen die het beter konden uitvoeren dan hij.

"Al die angsten en zorgen die ik had in de aanloop naar die tijd, verdwenen zo'n beetje. Omdat ik wist dat ik dat kon doen."

Aanbevolen: