Waarom Donald Sutherland weigerde naast zijn zoon Kiefer te schitteren in '24

Inhoudsopgave:

Waarom Donald Sutherland weigerde naast zijn zoon Kiefer te schitteren in '24
Waarom Donald Sutherland weigerde naast zijn zoon Kiefer te schitteren in '24
Anonim

Kiefer Sutherland werd een van de meest iconische gezichten op televisie in de jaren 2000 en begin 2010 toen hij een federale stoere vent speelde in de Fox-hitserie 24.

In seizoen 5 van de show moet Jack Bauer, het personage van Kiefer, het opnemen tegen zijn vader, Phillip, die een van de belangrijkste schurken van het seizoen wordt. In september 2006 kondigde Fox aan dat de rol zou worden gespeeld door acteur James Oliver Cromwell (Easy Street, Six Feet Under).

Onvolkomenheden in het karakter

Voor dit alles had Kiefer zijn vader Donald Sutherland gevraagd om zich bij hem te voegen in de cast van 24 en de genoemde slechterik te spelen in seizoen 6. Sutherland senior weigerde echter om Phillip te spelen, vanwege bepaalde gebreken die hij aantrof in het karakter.

Phillip Bauer verscheen voor het eerst in de serie kort in het zesde seizoen. Op dat moment probeerde hij het feit te verdoezelen dat hij betrokken was geweest bij een complot om terroristen te helpen bij het verwerven van Russische atoomkofferbommen. De terroristen waren van plan deze op Amerikaanse bodem in te zetten.

In het begin slaagde hij erin zijn zoon Jack, die voor het federale agentschap Counter Terrorism Unit (CTU) werkte, ervan te overtuigen dat hij het alleen deed om het familiebedrijf en Jacks broer Graem te beschermen tegen aanklacht wegens verraad.

Uiteindelijk bleek dat de samenzwering veel dieper ging dan dat, en dat Phillips motivatie alleen het behoud van zijn eigen nalatenschap was geweest. In de loop van zijn zelfzuchtige zoektocht vermoordde hij uiteindelijk Graem, dreigde hij zijn kleinzoon Josh te vermoorden en kwam hij heel dicht bij het doden van Jack zelf.

Dit type karakter was niet in het minst aantrekkelijk voor Donald Sutherland. In een oude afspraak met een verslaggever zei hij: "Ik heb tegen Kiefer gezegd: 'Ik zou graag Sean Connery spelen voor je Harrison Ford (Indiana Jones and the Last Crusade), maar geen vader die je wil vermoorden.' We zijn op zoek naar iets anders dat we samen kunnen doen."

Donald en Kiefer Sutherland bij een Emmy Awards-evenement
Donald en Kiefer Sutherland bij een Emmy Awards-evenement

Geen humaniserende eigenschappen

Cromwell was zelf kritisch over het schrijven van zijn personage, omdat hij geen humaniserende eigenschappen zag die hem een betere band met Phillip Bauer en zijn motieven zouden hebben gegeven.

"Ik had de show nog nooit eerder gezien en ik nam het omdat mijn agent zei dat het belangrijk was om te doen, dat het een goede zaak zou zijn. Ze betaalden me veel geld om het te doen, "zei hij in een interview nadat hij de show had verlaten. "En toen heb ik mijn zoon gevangengenomen en ik martel hem, toen ging ik mijn kleinzoon gevangen nemen en hem bedreigen. Dus ging ik naar de producenten en ik zei: "Kijk, zijn hier enige verlossende eigenschappen aan karakter?" Ze keken me aan alsof ik gek was, ik vroeg iets bizars."

Donald maakte de opmerking over zijn wens om in 2008 met zijn zoon aan een project te werken. Bijna zeven jaar later kreeg het vader-en-zoonduo Sutherland eindelijk hun droom waar. Ze kwamen samen om de westerse film Forsaken te maken, waarin ze inderdaad een vader en zijn vervreemde zoon speelden.

Kiefer was opgetogen over het resultaat en kort voor de filmrelease werd hij geciteerd en zei: "Ik wilde al 30 jaar met mijn vader werken en ik ben erg dankbaar dat ik eindelijk de kans kreeg. En het eindigde - de ervaring en, geloof ik, de film - beter dan ik ooit had kunnen hopen."

Aanbevolen: