De waarheid over het vertrek van 'Sons Of Anarchy' van Ron Perlman

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vertrek van 'Sons Of Anarchy' van Ron Perlman
De waarheid over het vertrek van 'Sons Of Anarchy' van Ron Perlman
Anonim

Clay Morrow is een nogal iconisch personage geworden in Sons of Anarchy. Natuurlijk, hij is verre van perfect (hij heeft tenslotte mensen vermoord). Maar het karakter van Ron Perlman motiveerde Jax (Charlie Hunnam) ook om een betere man te worden.

En zelfs tot op de dag van vandaag kunnen fans niet geloven dat Clay de show heeft verlaten zoals hij deed. Er zijn ook enkele vragen of het vertrek van Perlman meer is dan de show liet zien.

Ron Perlman schudde de boel wakker op het moment dat hij meedeed aan de show

Aanvankelijk had de show acteur Scott Glen gecast om Clay te vertolken en volgens Sons of Anarchy-maker Kurt Sutter: "Zijn kijk op Clay was krachtig in meeslepend." Maar Sutter legde ook uit dat de eerste versie van de pilot van de show "een drijfvermogen miste. Het was te zwaar, nam zichzelf te serieus.” Uiteindelijk besloot Sutter het script te herschrijven. Toen dit gebeurde, legde hij uit dat "Clay in iemand anders veranderde." Rond deze tijd was er een shortlist van acteurs om Clay te spelen en toen kwam de show in wezen op Perlman af.

Van het personage en zijn voorganger in de show, vertelde Perlman aan NPR: "En hij heeft een heel soort stille, ingetogen aanwezigheid over hem, die, in termen van deze specifieke man, Clay Morrow, ze zochten voor veel meer dynamiek.” Hij legde ook uit dat de show "een meer opera-versie van deze man" wilde en dat hij naar de tafel werd gebracht (hoewel hij in het echte leven niet echt op motorfietsen reed).

Perlman zou het personage vijf hele seizoenen lang vertolken voordat de show besloot dat het tijd was om Clay af te schrijven.

Waarom moest Ron Perlman gaan?

In seizoen zes van Sons of Anarchy wordt Clay vermoord door niemand minder dan Jax. De dood was schokkend voor fans, maar Sutter gelooft dat het nogal onvermijdelijk was. "Uiteindelijk maakte hij keuzes die veel andere mensen pijn deden, en die kwamen terug om hem pijn te doen", legde Sutter uit tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "En dus, dat tegen [de 10e aflevering], als je denkt oké, ze er alles aan hebben gedaan om deze man in leven te houden en ze zullen hem in leven houden … als je het gevoel hebt dat je misschien niet haat Clay net zo veel als jij vroeger… toen doden we Clay.'

Wat Perlman betreft, hij werd verteld over het lot van zijn personage voordat hij aan het zesde seizoen begon. "Hij [Sutter] bracht me aan het begin van seizoen zes binnen en vertelde me dat ik het einde van het seizoen niet zou halen", herinnert de acteur zich. "Dus zo kwam ik erachter." Tegelijkertijd leek het er ook op dat de andere castleden wisten dat Perlman de show binnenkort zou verlaten. Achter de schermen sloten ze hem ook buiten. "Ik ervoer dat ik uit de kudde werd gesneden - je weet wel, geïsoleerd zijn - echt geïsoleerd. Hunnam nam zelf de beslissing om zijn tegenspeler bewust te negeren. De acteur vertelde Entertainment Weekly: "Ik besloot hoe moeilijk het ook zou zijn, ik zou niet met hem praten, zelfs geen goedemorgen tegen hem zeggen en hem niet vertellen waarom ik het deed." Het is begrijpelijk dat Perlman zei dat het werken aan zijn laatste seizoen "op veel niveaus nogal ongemakkelijk voor me was".

Gelukkig kwam Perlman er uiteindelijk achter wat zijn tegenspeler van plan was. "En hij zei dat hij die ochtend net een interview had gezien waarin werd uitgelegd wat ik de afgelopen zes maanden had gedaan!" Hunnam herinnerde zich. "Hij zei dat hij wou dat ik het hem had verteld, maar hij was zo blij dat hij me weer als zijn vriend kon beschouwen." De serie eindigde later na zeven seizoenen, waarbij ook het personage van Hunnam werd gedood (Jax pleegde zelfmoord).

Wat hij zei over de exit van zijn Clay

Perlman heeft misschien begrepen dat Clay's boog op een gegeven moment moest eindigen, maar dat betekende niet dat hij blij was met hoe het personage de show verliet. Voor Perlman hadden de dingen voor zijn karakter anders kunnen verlopen. Wat ik graag had gezien, is een soort 'Oedipus in Colonus'. Hij realiseert zich nu dat hij getrouwd is en zijn moeder heeft geneukt en zijn vader heeft vermoord. Dat is het Oedipus-verhaal', legde de acteur uit tijdens een gesprek met HuffPost Live. 'Ik had gehoopt, vanwege de adel die ik vanaf het begin in Clay zag, dat hij die kant op was gegaan. Dat deed hij niet, maar dat was niet mijn keuze.”

Achteraf erkende Sutter ook dat "hoe graag mensen ook zeggen dat [sic] Clay dood willen, ze Clay niet dood willen hebben."

Dit is wat hij heeft gedaan sinds Son's Of Anarchy

Na zijn vertrek uit de serie heeft Perlman het behoorlijk druk gehad met andere projecten. Om te beginnen was hij betrokken bij verschillende tv-series, waaronder Hand of God, StartUp, The Capture en de miniserie The Truth About the Harry Quebert Affair. Hij leende ook zijn stem aan personages voor shows als Final Space, American Dad!, en Trollhunters: Tales of Arcadia. Tegelijkertijd speelde Perlman ook in verschillende films, waaronder The Big Ugly, The Great War, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Chuck, Clover, A Place Among the Dead, The Big Ugly en Monster Hunter.

Aanbevolen: