De waarheid over 'Indiana Jones 5' tot nu toe

Inhoudsopgave:

De waarheid over 'Indiana Jones 5' tot nu toe
De waarheid over 'Indiana Jones 5' tot nu toe
Anonim

De jaren '80 gaven ons niet alleen een echt succesvolle franchise; het gaf ons er twee, gemaakt door dezelfde persoon, niet minder. In 1989 had George Lucas zijn originele Star Wars-trilogie voltooid en met de hulp van zijn vriend, Steven Spielberg, had hij ook de Indiana Jones-trilogie voltooid.

Destijds zou het moeilijk zijn geweest om zelfs maar een vijfde Indy-film te overwegen waarin Lucas noch Speilberg betrokken waren. Maar toch, hier zijn we, levend in die nachtmerrie. Nou, het is geen complete nachtmerrie. Harrison Ford herneemt natuurlijk zijn rol, ook al is hij op de leeftijd van 78, en de film zal worden gecementeerd door de heroïsche score van John Williams. Maar toch, Speilberg zal niet in de stoel van de regisseur zitten en Lucas is niet de schrijver.

Het is niet zo dat we denken dat regisseur James Mangold het niet goed zal doen; het is gewoon triest om te zien dat de makers een stap terug doen. Fans van franchises zo groot als Indy houden van stabiliteit en ze willen graag weten dat ze consistentie krijgen. Als het allemaal veranderd is, worden ze natuurlijk nerveus. En met een staat van dienst die zo verschrikkelijk is als die van Indy 5, zijn fans er nu al sceptisch over. Het is al zo lang in pre-productie dat we nooit hadden gedacht dat we het zouden krijgen.

Maar er zijn de laatste tijd veel nieuwe ontwikkelingen geweest die er weer leven in hebben geschopt, en het ziet er veelbelovend uit. Ze hebben nieuwe gezichten aangekondigd, een releasedatum en nog veel meer. Dit is wat we tot nu toe weten over Indy 5.

Het rampzalige begin

Tot nu toe ziet het er veelbelovend uit dat we de film voor de geplande premièredatum, 29 juli 2022, zullen ontvangen als er geen tegenslagen zijn. De film is al uitgesteld vanwege de pandemie, maar het is misschien niet echt uit het bos voor tegenslagen, want dat is nog niet helemaal voorbij. Er kan van alles gebeuren om die datum mogelijk verder te duwen. Dus we zullen moeten afwachten.

We weten dat Mangold het samen met Jez Butterworth en John-Henry Butterworth regisseert en schrijft. Ford zit opgesloten, net als John Williams, en Frank Marshall (de oorspronkelijke producer van Indy) zal opnieuw produceren met Kathleen Kennedy, Simon Emanuel en Steven Spielberg.

Zo was het oorspronkelijk niet bedoeld. Het was altijd de bedoeling dat het een Lucas-Speilberg-project was. Lucas en Spielberg sloten in 1979 zelfs een deal voor vijf films met Paramount.

Lucas zou Indy 5 schrijven, aangezien hij enkele plannen voor een vijfde film had onthuld nadat Indy 4 in première ging. Hij wilde dat Shia LaBeouf, die Indy's zoon Mutt speelde, de hoofdpersoon zou worden en Ford terug zou laten komen als een ondersteunend personage, een beetje zoals het personage van Sean Connery in The Last Crusade.

In de beginfase was Speilberg naar verluidt ook aan boord, net als Ford, die verklaarde dat hij open zou staan om opnieuw Indy te spelen als het niet nog eens 20 jaar voor Indy 5 zou duren. Tot nu toe is het 13 jaar geleden sinds Indy 4.

Met Disney's aankoop van LucasFilm in 2012 duwde het alle vroege plannen terug. In 2016 kondigde Disney aan dat de film in juli 2019 in première zou gaan, onder leiding van Speilberg. Een jaar later werd het teruggedrongen tot 2020, en het jaar daarna veranderden ze van scenarioschrijver en werd aangekondigd dat de film de releasedatum van 2020 zou missen. Een voorlopige releasedatum in juli 2021 werd later aangekondigd. Dus we wisten in ieder geval altijd dat het in juli uit zou komen.

Na massa's valse starts en verwarring nam Speilberg in februari 2020 ontslag als regisseur. Hij zei dat hij Indy's zweep wilde doorgeven aan de jongere generaties filmmakers, maar dat hij een zeer 'hands-on' producer zal zijn. In mei 2020 was het werk net begonnen aan het script, hoewel een aantal verschillende schrijvers tegen die tijd hun eigen scripts hadden geschreven.

De nieuwe gezichten

In april werd aangekondigd dat Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Mads Mikkelsen (Hannibal, Doctor Strange) en Thomas Kretschmann (The Pianist, Winter Soldier) zich bij de cast hadden gevoegd. De laatste twee zijn ervaren schurken, dus het is mogelijk dat een van beide de rivaal van Indy kan spelen. Tot nu toe is dat de enige cast die we kennen, maar een paar Indy-alumni hebben verklaard dat ze meer dan bereid zouden zijn om terug te keren voor de film, en Mark Hamill zei dat hij graag de schurk zou spelen.

Wat betreft het complot, nou, dat zal zo verborgen zijn dat zelfs Indy het niet kan vinden en de geheimen ervan kan onthullen, dus verwacht er niets over te horen totdat er tenminste wat gefilmd is. Maar we kunnen raden dat het waarschijnlijk in de jaren '60 zal plaatsvinden. We hebben nog niet eens een legitieme titel voor de film, dus het is nog een beetje vroeg voor details.

Mangold heeft onthuld dat hij "een emotioneel centrum gaat vinden om vanuit te opereren" en dat hij de franchise naar "een nieuwe plek" wil "duwen".

Ford houdt ook de lippen stijf op elkaar. Hij zei tegen IGN: "Nou, ik ga het verhaal niet met jullie delen, want dat lijkt me geen goed idee. Maar we zullen nieuwe ontwikkelingen in zijn leven zien, zijn relatie. We zullen een deel van zijn geschiedenis opgelost."

Mikkelsen, aan de andere kant, kan zijn opwinding niet bevatten. Hij vertelde Collider dat het script alles is waar hij op had kunnen hopen.

"Het is een grote eer om deel uit te maken van die franchise waarmee ik ben opgegroeid… Ik ben in de gelukkige positie dat ze me het script eerder lieten lezen. En ja, het was alles wat ik wenste, dus dat was gewoon geweldig, "zei hij.

Hij liet ook weten dat hij ook een beetje creatieve controle over zijn karakter zal hebben. "Ik denk echt dat ik ben uitgenodigd om een personage te creëren, ik denk dat iedereen dat wil. Daarom kiezen ze bepaalde acteurs waarvan ze denken dat ze met bepaalde dingen kunnen komen, en het zal een samenwerking zijn zoals het altijd is."

Hoewel sommigen hebben gezegd dat de opnames in de zomer beginnen, beweert de Daily Record dat Ford in november naar Schotland gaat om te filmen. Anderen hebben gezegd dat de film ook op Sicilië en Londen zou worden opgenomen. Hopelijk verloopt dat allemaal volgens plan. Anders hebben ze een slechtgehumeurde Ford, maar nogmaals, hij is altijd slechtgehumeurd. Niemand anders kan Indy spelen. Ford zei het zelf; als hij weg is, is Indy weg. Einde verhaal.

Aanbevolen: