Fans wisten dat Tom Holland een geweldige Spider-Man zou zijn vanwege deze film

Inhoudsopgave:

Fans wisten dat Tom Holland een geweldige Spider-Man zou zijn vanwege deze film
Fans wisten dat Tom Holland een geweldige Spider-Man zou zijn vanwege deze film
Anonim

Tom Holland's zit pas ongeveer negen jaar in het vak en hij is nu al een van de leidende mannen van Hollywood. Hoe is dat gebeurd?

In 2016 plukte de MCU hem uit de vergetelheid en drukte hem in Spider-Man's pak, een eer die alleen eerder was gegeven aan ervaren acteurs Tobey Maguire en Andrew Garfield.

Nu begint zijn talent echt te schitteren. We houden allemaal van hem als Peter Paker, maar het is interessant om hem de laatste tijd donkere rollen te zien spelen. Hij werpt met succes dat "vriendelijke" Spider-Man-imago af, vertakt zich weg van de MCU en neemt veel complexere rollen aan die zijn bereik laten zien. Iedereen houdt zijn ogen op hem gericht en probeert zijn claim op hem in te stellen. Binnenkort heeft hij misschien zelfs zijn droomrol.

Maar het talent dat we nu zien, zit misschien al de hele tijd in hem. Toen hij werd gecast als Peter Park, vroegen we ons allemaal af wie deze onbekende Engelse jongen was. Wat deed hij om de aandacht te trekken van Kevin Feige en heel Marvel?

Hij maakte indruk in zijn allereerste rol.

Holland deed het onmogelijke

Voordat hij als Peter Parker zijn weg naar ons hart wist te veroveren, maakte Nederland als jonge tiener indruk op ons in zijn allereerste film, The Impossible uit 2012.

Holland speelde Lucas, het oudste kind van Naomi Watts en Ewan McGregor's personages Maria en Henry Bennett. The Impossible, gebaseerd op ware gebeurtenissen, is een overlevingsverhaal dat de familie Bennett volgt, die helaas heeft besloten om op kerstvakantie in Thailand te gaan, net op het moment dat het noodlot toeslaat. Ze zijn gevangen in de tsunami van 2004 in de Indische Oceaan en worden letterlijk van elkaar weggespoeld.

Lucas vindt zijn moeder, die zwaar gewond is, en ze redden een peuter die op dezelfde manier werd weggespoeld van zijn familie. De 12-jarige jongen moet het bij elkaar zien te krijgen om zichzelf, zijn moeder en de peuter te redden en wordt een held als hij ze allemaal in veiligheid brengt.

Holland, die eigenlijk een jaar of 16 was toen hij de film opnam, bewees dat hij in die scènes dat charisma van een superheld had. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij bewees dat hij het in zich had om zo'n technische film te filmen, ook al was hij nieuw in het filmen van zichzelf. Wat hij bereikte in The Impossible zorgde ervoor dat de aandacht trok.

Hij kreeg lovende kritieken voor zijn rol

Publicaties zoals The Hollywood Reporter zagen al die jaren geleden de sterrenkracht van Nederland. "Tom Holland moest zwemmen - of zinken", schreven ze. En jongen zwom hij, letterlijk en figuurlijk. Voor zijn eerste film stapte hij op de plaat. Niet alleen zijn acteerprestaties waren op peil, maar hij was ook fysiek aan het werk.

THR schreef Holland "weken doorgebracht in een watertank van 35.000 gallon ter grootte van een voetbalveld in Spanje, heen en weer geslingerd door kunstmatige golven om de nasleep van een verwoestende tsunami te simuleren."

"Ik herinner me dat [Naomi Watts en ik] deze boom omhelsden, maar vanwege de stroming zouden onze benen eronder blazen, dus als je naar enkele van de outtakes kijkt, zouden we de scène doen, en plotseling zou een van ons verdwijnen en zouden we aan de overkant schieten", vertelde Holland aan de publicatie. "Het was technisch best moeilijk en we hadden een paar grappige momenten."

Wat Holland technisch wel of niet heeft bereikt, oogstte lovende kritieken. THR wees erop dat, hoewel McGregor technisch gezien de hoofdrol speelde in de film, het zijn zoon op het scherm was die de show stal. "Ongeacht of hij nominaties krijgt, zijn optreden als de wilskrachtige en vastberaden oudste zoon oogst lovende kritieken", zeiden ze.

Holland zei dat het enige uitdagende aan de hoofdrol in zijn speelfilmdebuut was dat hij van het podium naar het scherm ging. Sinds zijn elfde speelde hij de hoofdrol in de Londense West End-productie van Billy Elliot en werd hij genomineerd voor beste jonge acteur bij de Broadcast Film Critics Association Awards. Hij had al de prijs voor beste doorbraakster gewonnen van de National Board of Review en ook de Hollywood Film Festival Spotlight Award.

Maar in The Impossible moest Holland een live publiek verruilen voor een regisseur, crew en camera's. "Er was die technische verandering, maar de overeenkomsten zijn dat begin, en op het podium creëer je een familie en een zeer sterk vertrouwen met iedereen," zei hij.

De held van de film spelen was ook een beetje een uitdaging. Holland zei over de reis van Lucas: "Hij begint als het typische soort tiener, en als de tsunami echt plaatsvindt, en hij ziet hoe gewond zijn moeder is, groeit hij veel op. Hij gaat letterlijk van het ene uiterste naar het andere. Acteur zijn en die diversiteit moeten spelen was heel spannend. En ook best eng en uitdagend."

Wat interessant is, is dat Nederland een soortgelijk iets moest doormaken toen hij Peter Park speelde. Misschien heeft Lucas hem voorbereid om "van het ene uiterste naar het andere" te gaan, zowel in zijn carrière als als Spider-Man. Net zoals Lucas van een jongen naar een man ging, maakte Holland dezelfde overgang door nadat hij de MCU was binnengegaan om een zeer vergelijkbaar personage als Lucas te spelen. Dat was waarschijnlijk wat zo aantrekkelijk was aan het spelen van de superheld.

Uiteindelijk bereidde het spelen van Lucas hem voor op mannelijkheid en het spelen van Spider-Man. Toen we hem in The Impossible zagen, wisten we niet dat hij op een dag Spider-Man zou zijn, maar we wisten wel dat hij geweldige dingen zou gaan doen na zijn vertolking van Lucas. Het was duidelijk. In plaats van zich tijdens een tsunami aan bomen te hangen en zijn moeder te helpen redden, slingert hij nu van gebouwen en redt MJ.

Aanbevolen: