Waarom Quentin Tarantino een hekel heeft aan Bill Murray-films

Inhoudsopgave:

Waarom Quentin Tarantino een hekel heeft aan Bill Murray-films
Waarom Quentin Tarantino een hekel heeft aan Bill Murray-films
Anonim

Wie zou Bill Murray-films kunnen haten?

Als je nadenkt over de ongelooflijke filmografie van Bill, kan je niet anders dan versteld staan. Natuurlijk denk ik aan de absurd hilarische Caddyshack, hoewel hij slechts een van het ensemble was … Hoewel Bill in sommige van zijn beste films wordt omringd door andere grote sterren. Dit omvat al zijn samenwerkingen met We Anderson (The Grand Budapest Hotel, The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic With Steve Zizou en Moonrise Kingdom enz.) Natuurlijk zijn er ook zijn geliefde werken zoals Lost In Translation, Stripes, Zombieland, en Ghostbusters.

Maar de iconische regisseur Quentin Tarantino is geen fan… Nou… Quentin is in ieder geval geen fan van tien jaar aan Bill Murray-films. Dit is waarom…

Het probleem met Bill Murray-films heeft veel te maken met Chevy Chase

Bill Murray en Chevy Chase hebben een geschiedenis van grote vetes en nu verergert Quentin Tarantino die in 2021 alleen maar. Quentin gelooft dat deze twee Saturday Night Live-alumni vertegenwoordigden waarom films uit de jaren 80 vaak slecht waren. Quentin maakte echter een belangrijk onderscheid tussen de werken van deze twee grote sterren uit de jaren 80.

De discussie ontstond op The Joe Rogan Experience toen Quentin Tarantino het had over de twee slechtste periodes voor de Noord-Amerikaanse cinema. Hij beweert dat de jaren vijftig en tachtig de ergste waren vanwege censuur en de opkomst van politieke correctheid. In de jaren vijftig was dit zelf opgelegd vanwege de nasleep van WO2. Noord-Amerika was gewoon niet klaar voor controverse en scherpte na het trauma dat ze opliepen na hun gevecht met de nazi's en Japanners.

De jaren tachtig waren echter anders, volgens Quentin. Dit komt omdat Noord-Amerika zelfopgelegde censuurregels heeft opgelegd.

Na de jaren '70, toen alles gewoon 'ga zo ver als je kunt' was, werd alles ineens verwaterd', legde Quentin uit aan Joe en zijn publiek.

Quentin beweert dat de jaren zeventig een van de beste decennia voor film waren, omdat zoveel hoofdpersonages dynamisch en interessant waren. Ze waren niet allemaal glanzend en vaak waren ze niet zo goed. Maar dat veranderde in de jaren tachtig en Quentin gelooft dat Bill Murray daar heel erg deel van uitmaakte.

Quentin legde uit dat in de jaren zeventig de hoofdpersoon aardig moest zijn. Vanaf het begin moest er een publiek bij hen zijn. Uitzonderingen waren onaangename personages die tegen het einde van de film een enorme verandering in hun houding doormaakten… AKA een heleboel Bill Murray-films.

"De critici gaven altijd de voorkeur aan Bill Murray-films boven Chevy Chase-films. Het lijkt er echter op dat het punt van alle Bill Murray-films is dat hij zo'n hippe, coole, curmudgeon, slimme kerel is, die in de laatste 20 minuten een transformatie krijgt en deze aardige vent wordt en zich bijna verontschuldigt voor wie hij was", zei Quentin."Stripes. Groundhog Day. Scrooged. Het hele ding … Zoals bijvoorbeeld Stripes … Hoe komt hij van waar Warren Oates zijn a trapt. Verdient trapt zijn a. Hij verdient het om door Warren Oates in zijn buik te worden geslagen die film …. Hoe gaat hij van deze iconoclastische, 'I don't give a f over iets. Ik word in elkaar geslagen door Warren Oates', naar nu hij de troepen verzamelt."

Quentin ging verder met het bespreken van Bill's karakterverandering in Groundhog Day: "Denkt iemand echt dat een minder sarcastische Bill Murray een betere Bill Murray is? Misschien is het beter voor Andie MacDowell, maar niet voor ons als kijker."

Waarom Chevy Chase-films anders waren

"Chevy Chase-films spelen die shit niet. Chevy Chase is aan het einde van de film hetzelfde hooghartige gat als aan het begin. Hij verandert nooit in zijn spullen. Hij is altijd een beetje een eikel. En hij is altijd volledig sarcastisch. Ik bedoel, tenzij ze hem een dope laten spelen zoals hij in de National Lampoon-vakantiefilms is. Maar als hij speelt als een Chevy Chase-personage… verontschuldigt hij zich nooit voor wie hij is. Blijft zo gedurende de hele film en zelfs als er een kleine verandering is, is dat niet het hele punt van de film."

Kortom, Quentin gelooft dat Chevy de goede aspecten vertegenwoordigde van een anders verschrikkelijk decennium in de Amerikaanse filmgeschiedenis. Aan de andere kant vertegenwoordigden Bill Murray en zijn strikte karakterboogfilms iets heel anders.

Hoe dan ook, Bill Murray is een van de meest geliefde filmsterren en komische geesten van zijn generatie. En hoewel Chevy Chase enkele films heeft die de tand des tijds hebben doorstaan, citeren mensen tot op de dag van vandaag nog steeds enkele van zijn films uit de jaren 80, zoals Groundhog Day, Stripes en Ghostbusters.

Aanbevolen: