Deze blockbuster-film leverde Angelina Jolie haar hoogste salaris tot nu toe op

Inhoudsopgave:

Deze blockbuster-film leverde Angelina Jolie haar hoogste salaris tot nu toe op
Deze blockbuster-film leverde Angelina Jolie haar hoogste salaris tot nu toe op
Anonim

Met een uitgebreide lijst van blockbuster-films onder haar referenties, is het geen verrassing dat Angelina Jolie een van de best betaalde actrices in Hollywood blijft, met enkele van haar kaskrakers, waaronder Mr & Mrs Smith, Wanted, Lara Croft: Tomb Raider en de actiethriller S alt uit 2010.

Jolie's gerapporteerde salaris per film in 2010 zou tussen de $ 15 miljoen en $ 20 miljoen zijn geweest, waardoor ze in dezelfde inkomstencategorie viel als Jennifer Aniston, Charlize Theron, Cameron Diaz en Anne Hathaway, die ze verdienden allemaal vergelijkbare cijfers op dat moment.

In 2012 kondigde Disney echter aan dat het de moeder van zes kinderen als Maleficent had gecast in de gelijknamige familie-avonturenfilm, die twee jaar later in de bioscopen zou verschijnen. Tot niemands verrassing was de film een enorm succes, hij verdiende wereldwijd $ 758 miljoen en kreeg vervolgens de duimen omhoog voor een vervolg in slechts enkele weken na de release van de eerste film.

Wat echter het meest interessant was, was de hoeveelheid geld die Jolie zou hebben verdiend door zich in te schrijven voor de film - en hoeveel verdiende ze om vijf jaar later in een vervolg te spelen? Hier is het dieptepunt …

Wat is de best betalende film van Angelina Jolie?

Voor Maleficent uit 2012 verdiende Jolie maar liefst $ 33 miljoen, wat destijds haar bestbetaalde salaris werd voor een enkele film.

Maar ze werd niet alleen betaald om te schitteren in de fantasiefilm, ze had ook producercredits gekregen - het is onduidelijk wat de laatste rol precies inhield voor de actrice, maar het is zeker dat haar algehele salaris daarna is verhoogd alles was gezegd en gedaan.

Omdat ze Maleficent aan het filmen was, had Jolie de kans om tegenover George Clooney in de hoofdrol te spelen in Gravity uit 2013 afgewezen; een rol die later werd doorgegeven aan Sandra Bullock, die vervolgens een verbluffende $ 70 miljoen verdiende.

Het bedrag was zo hoog omdat ze onderhandelde over een deal waarbij ze ongeveer 13% van de back-endwinst die de film maakte verdiende, met een uiteindelijke kassanummer van $ 723 miljoen wereldwijd.

Dus, hoewel Jolie misschien een betaaldag heeft gemist die twee keer zo hoog had kunnen zijn als het bedrag dat ze op Maleficent verdiende, wordt aangenomen dat ze een backend-deal had toen ze zich aanmeldde voor het vervolg, dat in bioscopen te zien was 2019.

Het gerucht gaat dat de vervreemde vrouw van Brad Pitt overal tussen de $ 50 miljoen en $ 60 miljoen mee naar huis nam voor de tweede aflevering, die ze ook produceerde en waarin ze speelde.

Toen Collider in een interview in 2014 vroeg waarom ze in Maleficent wilde schitteren, gutste de brunette: Nou, ik wilde iets doen dat mijn kinderen konden zien. Ik wilde plezier hebben en verschillende kunst en uitvoeringen ontdekken, op een manier die ik nog niet had gedaan.

“Maar bovenal las ik het script van Linda en ik was er echt door ontroerd. Ik werd echt heel emotioneel toen ik het uit had. Ik dacht dat het een van de beste scripts was die ik in lange tijd had gelezen, vanwege de problemen die ermee te maken hadden. Ik dacht dat het in feite een belangrijk verhaal was om te vertellen.'

Jolie's volgende grote film zal Marvel's aankomende Eternals zijn, waarvan het gerucht gaat dat ze haar de grootste betaaldag van haar carrière zal opleveren, volgens meerdere rapporten dicht bij de deal.

Het is nog steeds onduidelijk hoeveel Marvel de inwoner van Los Angeles heeft aangeboden, maar als je bedenkt hoe Robert Downey Jr $ 75 miljoen binnenhaalde uit Avengers: Infinity War, is het redelijk om aan te nemen dat een actrice zo groot als Jolie mogelijk vergelijkbare cijfers zou kunnen verdienen - vooral als de film het goed doet aan de kassa.

Jolie speelt Thena, de 4000 jaar oude dochter van Cybele en Zura, de eerste generatie Eternals, wiens karakter een cruciale rol speelt in Marvel's fase 4.

Ze speelt ook de rol van Karina in het aankomende drama, Every Note Played, naast Christoph W altz, die eerder met de vervreemde echtgenoot van de actrice werkte aan Inglorious Bds uit 2009.

In maart 2021 beweerden rapporten dat Jolie klaar was om "bewijs van huiselijk geweld" te leveren in haar voortdurende echtscheidingsstrijd tegen Pitt, van wie ze in september 2016 afscheid nam.

Het paar is verwikkeld in een bittere voogdijstrijd over hun zes kinderen, waarbij bronnen zeggen dat Jolie niet dol was op het idee om de voogdijrechten te delen met haar vervreemde echtgenoot na een vermeende talloze incidenten van vermeend misbruik die plaatsvonden in hun familie huishouden.

De doorgaans zeer persoonlijke ster opende in februari 2021 in een openhartig gesprek met de Britse Vogue over de beproeving en zei: Ik weet het niet. De afgelopen jaren waren best zwaar. Ik heb me gefocust op het helen van ons gezin. Het komt langzaam terug, zoals het ijs dat smelt en het bloed terugkeert naar mijn lichaam. Maar ik ben er niet. ik ben er nog niet. Maar ik hoop het te zijn. Ik ben het van plan.

“Ik vind het leuk om ouder te zijn. Ik voel me veel meer op mijn gemak als veertiger dan toen ik jonger was. Misschien omdat… ik weet het niet… misschien omdat mijn moeder niet zo lang heeft geleefd, dus er is iets aan leeftijd dat voor mij als een overwinning voelt in plaats van als een droefheid.'

Aanbevolen: