De verwijderde scène die te donker was voor 'The Lion King

Inhoudsopgave:

De verwijderde scène die te donker was voor 'The Lion King
De verwijderde scène die te donker was voor 'The Lion King
Anonim

Als het gaat om de wereld van animatiefilms, is Disney de concurrentie altijd een stap voor. Er zijn verschillende opmerkelijke studio's die uitzonderlijk werk leveren, maar sinds de overname in de jaren dertig heeft Disney het groter en beter gedaan dan elke andere animatiestudio ter wereld.

Ondanks al hun succes is House of Mouse niet immuun voor controverse, hoewel ze wel hun best doen om een product uit te brengen waar iedereen van kan genieten. Sommige projecten zijn helemaal geschrapt, terwijl bepaalde scènes niet de definitieve versie van films maken.

Laten we eens kijken naar een scène die te donker was voor The Lion King.

De Disney Renaissance domineerde de jaren 90

In de loop van zijn geschiedenis heeft Disney een aantal verschillende periodes doorgemaakt die allemaal een rol speelden in waar de studio zich nu bevindt. Sommige periodes zijn veel succesvoller geweest dan andere, en als we kijken naar de algehele reikwijdte van de geschiedenis van de studio, zou het argument kunnen worden gemaakt dat de Disney Renaissance de beste periode van de studio is.

Na zijn start in de tweede helft van de jaren 80, liep de Disney Renaissance door de jaren 90 en gaf fans de ene klassieke animatiefilm na de andere. De studio had moeilijke tijden doorgemaakt, met films als The Black Cauldron die in de bioscoop kwamen en in hoge mate teleurstellend waren. Gelukkig wandelde De Kleine Zeemeermin de stad in en kreeg de bal weer aan het rollen voor de studio.

Het succes van De Kleine Zeemeermin werd gevolgd met grote klassiekers als Belle en het Beest, Aladdin, Pocahontas, Hercules, Mulan en Tarzan. Sommige films vielen in deze periode tegen, met name The Rescuers Down Under, maar voor het grootste deel kon Disney in de jaren 90 niet missen.

Tijdens deze periode bracht Disney ook The Lion King uit, dat door velen nog steeds wordt beschouwd als een van de beste films die de studio ooit heeft gemaakt.

‘The Lion King’ is een klassieker uit die periode

Tenzij je er in 1994 was, is het moeilijk om echt te begrijpen hoe belangrijk The Lion King was toen het in de bioscoop verscheen. De film had prachtige animaties en het feit dat er een geweldige cast van populaire stemacteurs zoals Jonathan Taylor Thomas, Matthew Broderick, James Earl Jones en Jeremy Irons werd gebruikt, hielp de aantrekkingskracht ervan te vergroten. Alsof dat nog niet genoeg was, is de soundtrack ook een klassieker aller tijden.

Alles aan deze film hielp hem op de kaart te zetten, en in een jaar met films als Pulp Fiction, The Shawshank Redemption, Forrest Gump en Interview with the Vampire, slaagde deze film erin op te vallen als een van de het beste. Het was echt een bekroning voor Disney, en na een aanvankelijke opbrengst van meer dan $ 760 miljoen, was het de meest winstgevende film van het jaar.

Met het verstrijken van de jaren is The Lion King uitzonderlijk goed ouder geworden. Gezinnen kijken nog steeds graag naar deze film en nemen alle kleine details in zich op. Er is nauwelijks iets in de film dat het naar beneden sleept, en het is prachtig gemaakt door de regisseurs van de film, Roger Allers en Rob Minkoff. Ze wisten duidelijk waar ze naar streefden en het eindproduct was een klassieker. Er waren echter scènes die de film niet haalden, waaronder een scène die gewoon te donker was voor een Disney-film.

De scène in kwestie

Nu is Disney zich behoorlijk bewust van het soort inhoud dat ze aanbieden voor gezinnen om van te genieten, en soms zijn de dingen een beetje donkerder dan ze zouden willen, waardoor sommige scènes uit films worden weggelaten. In The Lion King werd een scène weggelaten waarin Scar een duistere zet doet op Nala.

Volgens The Hollywood Reporter: Nala, de beste jeugdvriend van Simba (Matthew Broderick), kwam naar Scar's grot om hem te vertellen dat zijn koninkrijk in volledige wanorde is en dat er iets moet worden gedaan om alle problemen op te lossen. Dat is het moment waarop Scar begint te zingen over het hebben van een partner, waaronder de regel 'Mijn cilinders vuren met ijver en jij, mijn lieve ding, past bij de rol.'”

“Terwijl hij zingt, blijft Scar haar in een hoek duwen totdat ze nergens meer heen kan, dan steekt hij zijn voorpoten bij haar hoofd om haar vast te pinnen. Op dat moment slaat Nala hem. Scar begint te grinniken als hij zijn wang voelt. ‘O, Nala, Nala, Nala. Weet je, je hebt echt geen keus. Ik krijg altijd wat ik wil' , aldus de website.

Het is vrij gemakkelijk in te zien waarom deze scène is weggelaten, ook al ontsnapte Nala uit de grot. Het zou niets aan de film hebben toegevoegd en zou mogelijk voor opschudding hebben gezorgd bij de ouders.

Aanbevolen: