Hier is hoe George Lucas echt wilde dat de originele Star Wars-trilogie zou eindigen

Hier is hoe George Lucas echt wilde dat de originele Star Wars-trilogie zou eindigen
Hier is hoe George Lucas echt wilde dat de originele Star Wars-trilogie zou eindigen
Anonim

Het einde van de originele Star Wars-trilogie, Return of the Jedi, oefende zoveel druk uit op schrijver George Lucas. Fans keken reikhalzend uit naar het laatste deel en naar het resultaat van de grootste cliffhanger van Empire Strikes Back. Luke was de zoon van Darth Vader. Dus hoe beëindig je een trilogie met dat kleine stukje informatie? Lucas had vele kanten op kunnen gaan.

Het eerste dat bij Lucas opkwam toen hij nadacht over hoe hij zijn trilogie moest beëindigen (de enige trilogiefans dachten destijds dat ze het kregen) was om het te beëindigen met een zeer donkere en eerlijk gezegd ongebruikelijke draai. Aangezien de laatste wending van Empire het feit was dat Vader Luke's vader was, en Return of the Jedi al vroeg onthulde dat Luke de tweelingbroer van Leia was, is het feit dat Lucas nog een nog donkerdere wending wilde om de trilogie af te sluiten niet al te veel van een verrassing.

Afbeelding
Afbeelding

Het interessante is echter dat deze volledig uit het linkerveld zou komen. De donkere wending zou plaatsvinden tijdens de scène waarin Luke zijn vader, die hem net van de keizer had gered, in veiligheid brengt terwijl de Death Star afbrokkelt. Vader sterft natuurlijk, nadat hij zijn ware gezicht heeft onthuld, maar in plaats van zijn vader te zien sterven en te ontsnappen op zijn schip, moest Luke eigenlijk de helm van zijn vader nemen en die op zichzelf zetten, verkondigend dat hij de nieuwe Vader was.

Het eerste dat suggereert dat Return of the Jedi duisterder had kunnen zijn, begon in zijn naam. Volgens Yahoo suggereerde Lawrence Kasdan, die samen met Lucas schreef, dat Return of the Jedi in plaats daarvan Revenge of the Jedi zou heten, maar na een debat over de naam besloot Lucas dat wraak niet in de aard van de Jedi lag.

Maar met het oorspronkelijke plan van Lucas voor de laatste film, die eindigde met Luke die Vaders helm opzette en zei: 'Nu ben ik Vader', had die titel misschien gewerkt."Verrassing! De ultieme wending. 'Nu ga ik de [rebellen]vloot doden en heers ik over het universum'", zei Kasdan. "Dat is wat ik denk dat zou moeten gebeuren."

Uiteindelijk dacht Lucas dat het einde schokkend zou zijn voor jongere fans, en dat de film niet langer geschikt zou zijn voor het gezin, dus besloot hij de scène te knippen. Luke ontsnapt in plaats daarvan met het lichaam van Vader en geeft hem een echte Jedi-begrafenis, waardoor zijn vaderlichaam in brand wordt gestoken. Uiteindelijk zien we echter dat die overblijfselen van de helm die niet in het vuur zijn verbrand terechtkomen in de zorg van Vaders kleinzoon, Kylo Ren in Force Awakens.

Afbeelding
Afbeelding

Interessant genoeg, hoewel we de parallellen zagen die Ren had met zijn grootvader met zijn eigen helm, werd iemand anders verondersteld een andere donkere draai te hebben met een slechte helm. Vergeleken met hoe donker Return of the Jedi zou worden, zorgt The Rise of Skywalker ervoor dat Luke Vaders helm opdoet als zonneschijn en madeliefjes. Het einde van de Skywalker Saga bleek de donkerste Star Wars-film tot nu toe te zijn, en had zelfs nog donkerder kunnen zijn.

Niet alleen was de schijnbare dood van Chewie en de dreiging van de herrezen Palpatine die al vroeg een toch al sombere en zeer donkere schaduw op de film wierp, Rey's visioenen van de toekomst waarvan ze vreesde dat ze ook in de gedachten van fans zullen blijven een zeer lange tijd. Toen we "Evil Rey" voor het eerst zagen met een lange donkere cape met capuchon en een rood lichtzwaard met twee uiteinden, werden de nachtmerries van fans bevestigd, maar die scène had veel erger kunnen zijn, net zoals de scène van Luke in Return of the Jedi had kunnen zijn.

De conceptuele kunstenaar voor Rise of Skywalker, Adam Brockbank, heeft onlangs enkele van zijn en zijn teams vroege kunst voor de uiteindelijke film gedeeld, meldt CinemaBlend, inclusief een foto die hij plaatste met "Evil Rey" die de helm van Kylo Ren aftrekt. De foto is inderdaad de meest sinistere die we Rey ooit hebben gezien, zelfs meer dan hoe we haar in de film zien. Ze trekt Rens helm eraf met een blik van pure angst, haar tanden ontbloot en haar ogen geel gloeiend; een echte Sith.

De kunstenaar plaatste ook twee andere foto's van zijn werk op "Evil Rey", in de vorige post draagt Rey de cape die ze in de film draagt, en een andere daarna waarop Rey gekleed is in een donkerrood pak ziet er dreigend uit en klaar voor de strijd.

Rey die Kylo's helm droeg, betekende misschien dat er een nog grotere plotwending zou komen. Misschien nadat ze erachter kwam wie ze was, de kleindochter van Palpatine, of misschien nadat ze haar Force-bliksemvermogen had gebruikt, bundelde ze haar krachten met Kylo en wendde ze zich tot de Sith. Op dat moment had Kylo zijn helm helemaal opgegeven, maar als Rey hem had laten gebruiken, had dit een diepere band in het paar kunnen betekenen.

Tijdens Rey's confrontatie met haar grootvader wendt ze zich tot de hulp van de Jedi om Palpatine te verslaan, en geeft niet toe aan de Sith, en uiteindelijk redt ze Ben Solo door hem terug te brengen naar het Licht.

Hoewel we niet weten hoe "Evil Rey" of "Evil Luke" zou zijn geworden, weten we niet zeker of we het willen weten. Op het einde, hoewel Ben en alle legacy-spelers, behalve Lando, allemaal dood zijn tegen de tijd dat de Saga eindigt, eindigt het op een vredige toon. We weten dat Rey en Luke die helm nooit hadden opgezet, en nu zal Rey Skywalker de erfenis voortzetten en een nieuwe generatie Force-gebruikers voortbrengen. Alles zal goed zijn in de melkweg ver, ver weg.

Aanbevolen: