Natalie Dormer is blij dat ze uit Game Of Thrones is gekomen terwijl ze dat kon

Natalie Dormer is blij dat ze uit Game Of Thrones is gekomen terwijl ze dat kon
Natalie Dormer is blij dat ze uit Game Of Thrones is gekomen terwijl ze dat kon
Anonim

Voordat Daenerys Targaryen vrijwel de hele King's Landing opblies, wist Margaery Tyrell, het personage van Natalie Dormer, het een en ander over explosies. Haar karakter, samen met een kerk vol met honderd anderen, explodeerde in de seizoenen voor de finale van Game of Thrones in puin en groene vlammen. Maar Dormer is blij dat ze met een knal naar buiten is gegaan, beter dan dat haar hoofd door iemand wordt ingeslagen of door Drogon wordt doodgeslagen.

Dormer's Margaery was een favoriet bij de fans en zeker een kracht om rekening mee te houden, naast haar al even meeslepende grootmoeder, Lady Olenna Tyrell. Haar jeugd, schoonheid en vaardigheid om haar mannetje te staan zolang ze kon, maakten haar bijna een gelijkwaardige partij voor Cersei, ook al werd Margaery altijd doorgegeven aan een nieuw huwelijk nadat de meeste van haar echtgenoten waren vermoord.

Afbeelding
Afbeelding

Het was een nooit eindigende strijd voor Margaery om koningin te worden, maar haar strijd was tevergeefs. Toen ze voor het eerst verscheen in seizoen twee, was ze getrouwd met Renly, de broer van Robert Baratheon, maar toen hij op mysterieuze wijze stierf, veranderde ze haar alliantie met House Lannister en verloofde ze zich met koning Joffrey. Natuurlijk was de jaloezie van haar toekomstige schoonmoeder niet in het voordeel van Margaery. Joffrey werd later vergiftigd door Lady Olenna en Margaery wordt opnieuw doorgegeven aan de nieuwe koning Tommen, die ze manipuleert.

De volgende twee seizoenen testen Margaery na haar arrestatie, ze probeert haar weg naar buiten te manipuleren om haar broer te redden, maar ze loopt onbewust in de val tijdens het proces van Cersei en Loras. Ze merkt dat Cersei nog steeds afwezig is, en begint om te voelen dat hun alles in gevaar is, net zoals de september in het zesde seizoen door groen wildvuur door Cersei aan gruzelementen wordt geblazen.

Afbeelding
Afbeelding

Nu ze terugkijkt op al die chaos, kan Dormer eindelijk haar dagen op de set van een van de grootste shows op televisie waarderen, en ze is blij dat haar personage haar niet te lang heeft verwelkomd. "Ik heb het gouden kaartje gekregen, de perfecte tijdsduur", vertelde Dormer aan Variety. "Ik keek seizoen 1 als een fan, kwam in het tweede seizoen, deed een goede solide vijf jaar net zoals de show deze ongelooflijke explosie had, en toen kwam ik op tijd uit om het einde te bekijken en weer op de bank te zitten."

Samen met de rest van de met sterren bezaaide cast op Thrones, greep Dormer ook de kans om te zeggen dat ze het erg leuk vond om opgeblazen te worden met zo'n geweldige acteur als Jonathan Pryce. "Ik was altijd zo dankbaar dat ik bij Jonathan was", vervolgde ze. "Om zo'n partner te hebben voor mijn laatste scène was echt een geschenk."

Omdat ze weer op haar bank zat om getuige te zijn van de nog ergere chaos die Westeros in het laatste seizoen doormaakte, hoorde Dormer ook de reactie van de fans, iets wat ze misschien niet had kunnen doen als ze nog steeds in de show was. Ook al heeft ze het laatste seizoen gezien, dat zeer gemengde recensies kreeg, waarvan de meeste slecht, ze sloot zich aan bij de rest van haar Thrones ex-co-sterren en verdedigde Thrones' makers Dan Weiss en David Benioff.

Afbeelding
Afbeelding

Ze gaf ze rekwisieten om te proberen de show af te sluiten zoals ze wilden, wat betekende dat ze eerder in het seizoen moesten nadenken over de sterfgevallen van bepaalde personages, wat haar personage en de rest van de Tyrell-familie betekende.

"Ik denk dat [makers] Dan [Weiss] en David [Benioff] een bijna onmogelijke taak hadden om de show af te ronden," legde Dormer uit. "En door de aard van de enorme hoeveelheid verhaallijnen en personages, moesten ze rond seizoen 6 beginnen af te ronden, wat ze deden met de Tyrells en andere geliefde personages. Het zou bijna een onmogelijke taak worden, denk ik, ongeacht van wat ze hadden gedaan, om in de tijd die ze hadden een derde handeling voor iedereen tevreden te stellen, 'beëindigde ze.

Hoewel Dormer zei dat ze achterover moest leunen en naar de vernietiging in seizoen acht moest kijken, kende ze de plot van het laatste seizoen eigenlijk. Voordat seizoen acht in première ging, werd door The Hollywood Reporter gemeld dat Dormer een vaag begrip had gekregen van hoe de dingen zouden eindigen in de HBO-serie.

Afbeelding
Afbeelding

"Ik ken A tot B. Ik weet wat B is, maar ik weet niet hoe ze B krijgen. Maar ik ken B wel", legde Dormer destijds uit. Dormer legde vervolgens aan The Sun uit dat een mede-castgenoot van Thrones het einde naar haar had gelekt.

"Ik kreeg het einde te horen van iemand in de show en hoewel ik weet hoe het werkt, ben ik doodsbang om te zien hoe ze daar komen", zei ze. "Ik zal er nog steeds naar kijken als een gewone kijker, helemaal van streek, omdat ik geen idee heb hoe de showrunners daar zullen komen. Om eerlijk te zijn, zou ik best willen dat ik het niet wist."

Hoewel het interessant zou zijn geweest om te zien dat Margaery het op de een of andere manier had overleefd en zich een weg uit de dood had weten te banen, geloven we niet per se dat ze tot het einde van de show in leven zou zijn gebleven. Personages die volleerde vechters waren, zoals Ser Jorah, waren niet eens veilig voor de ravage die seizoen acht was. Iets zegt ons dat Margaery ofwel op een andere manier zou zijn gedood, in het kruisvuur zou zijn geraakt, of snel zou zijn ontsnapt en ergens in Highgarden zou zijn ondergedoken met ser Bronn.

Aanbevolen: