Hier is alles wat we weten over het 13e seizoen van Doctor Who

Inhoudsopgave:

Hier is alles wat we weten over het 13e seizoen van Doctor Who
Hier is alles wat we weten over het 13e seizoen van Doctor Who
Anonim

Aan het einde van Doctor Who seizoen 12 was de Doctor gevangengenomen door de intergalactische politie, de Judoon. Haar metgezellen waren teruggekeerd naar de aarde. En spelend met de emoties van Whovians overal, leerden we dat wat we dachten te weten van de Doctor gewoon niet waar was. We gaan niet in op spoilers in dit artikel (voor het geval je de laatste serie hebt gemist), maar als je meer wilt weten over de turbulente gebeurtenissen van seizoen 12, bekijk dan het volgende artikel over hoe de gebeurtenissen van de finale van vorig seizoen veranderde de wereld van Doctor Who voor altijd.

Dus, wat kunnen we verwachten van seizoen 13? Zullen we met een van de meest bizarre cliffhangers in de televisiegeschiedenis meer te weten komen over het verleden van de dokter? Zal ze ontsnappen aan de gevangenis? Zal ze haar trouwe metgezellen weer ontmoeten? En nog belangrijker, zal deze laatste regeneratie van de dokter eindelijk een gelei-baby kunnen eten? Die laatste vraag is zeker iets wat fans van Tom Baker's tijdperk van de Doctor zichzelf zullen stellen.

Nou, we weten niet alles. Zonder een eigen Tardis om een beroep op te doen, kunnen we niet in de toekomst springen, een paar Daleks in elkaar slaan, een Cyberman omzeilen en alle informatie vinden die je moet weten. We hebben echter ons best gedaan om zoveel mogelijk informatie op te graven, dus blijf lezen als je meer wilt weten.

Wat volgt er voor Doctor Who?

Voordat we het over seizoen 13 hebben, is het belangrijk om te onthouden dat we ook een kerstspecial hebben om naar uit te kijken. De aflevering, getiteld Revolution of the Daleks, wordt eind dit jaar uitgezonden en zoals de titel al doet vermoeden, zullen we de Doctor opnieuw zien strijden tegen haar meest angstaanjagende vijanden. We weten niet veel over de aflevering, maar zoals je kunt lezen in het eerder gelinkte artikel, heeft showrunner Chris Chibnall beloofd: "Uitroeiing, spanning, gelach, tranen. Je weet wel. Het gebruikelijke."

We weten wel dat de dokter haar vrienden weer zal ontmoeten, dus ondanks dat ze opgesloten zit in een Judoon-gevangenis, zullen we haar herenigd zien met Graham, Yaz en Ryan. We moeten nog zien hoe ze ontsnapt (we denken dat de Sonic Screwdriver erg handig zal zijn), maar ze komt wel op de aarde terecht waar, je raadt het al, de Daleks opnieuw strijden om de suprematie. Ze zullen natuurlijk niet winnen, maar hoe de dokter omgaat met deze peperpotdreigingen zal ergens eind december 2020 worden ontdekt.

Beyond The Christmas Special

Na de kerstspecial hebben we seizoen 13 om naar uit te kijken. Er is niet veel bekend over plotdetails, maar het seizoen wordt ergens in de herfst van 2021 uitgezonden. Zoals bij veel recente film- en televisieproducties van de laatste tijd, zijn er vertragingen opgetreden, maar Chris Chibnall en zijn team doen hoe dan ook hun best. Zoals benadrukt in een artikel in Digital Spy, zei Chibnall in een interview: "Er worden verhalen gevormd, schrijvers schrijven, gesprekken gaan door, plannen worden nog steeds uitgebroed."

We weten wel dat Jodie Whittaker zal terugkeren in seizoen 13, aangezien ze heeft bevestigd dat ze zal terugkeren voor nog minstens één serie van de langlopende show. Zal dit haar laatste zijn? We weten het niet, maar in Whittaker's eigen woorden: "Op een gegeven moment zullen deze schoenen worden overgedragen, maar dat is nog niet het geval."

Hoewel Jodie niet snel zal verdwijnen, gaan er geruchten dat sommige van haar metgezellen niet zullen terugkeren. Volgens sommige berichten zullen Bradley Walsh en Tosin Cole, die respectievelijk Graham en Ryan spelen, de show verlaten na de kerstspecial. Hun uitgangen zijn misschien niet permanent, dus er kan later ruimte zijn voor gastplekken.

Op het moment van schrijven zijn de plotdetails stevig verborgen, maar we verwachten wel enige vermelding van de tijdrovende gebeurtenissen die ervoor zorgden dat Doctor Who-fans vorig seizoen warm onder de kraag zaten. Of ze de verhaallijn voortzetten die lang geleden begon in Whittaker's eerste seizoen, en die leidde tot het einde van seizoen 12, v alt nog te bezien, maar zoals normaal in Doctor Who, zouden er veel op zichzelf staande afleveringen moeten zijn afgewisseld met eventuele langere verha althreads.

En dat was het voor nu, zijn we bang. We weten niet of The Master weer in de serie zal verschijnen, en we weten niet of Captain Jack Harkness zal terugkeren na zijn korte comeback aan het einde van seizoen 12. Maar wat we wel weten is dit: The Doctor zal terugkeren, en geen enkele Daleks, Slitheen, Cybermen, Sontarans of Chris Chibnall andersdenkenden zullen in staat zijn om de tijdstroom van de Tardis te stoppen.

Zal seizoen 13 goed zijn? We hopen van wel, ondanks de allegaartje van afleveringen die Whittaker tot nu toe achter de Tardis-besturing hebben belemmerd. Net als jij zullen we vol verwachting wachten, een zak met jelly babies in de ene hand en onze sonische schroevendraaier-vormige afstandsbedieningen in de andere.

Aanbevolen: