Wat is er gebeurd met de live-action Star Wars-show van George Lucas?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de live-action Star Wars-show van George Lucas?
Wat is er gebeurd met de live-action Star Wars-show van George Lucas?
Anonim

Terwijl Disney werkt aan een tweede seizoen van The Mandalorian, sprak sciencefictionschrijver Ronald D. Moore onlangs met Collider over een onopgemaakte live-action Star Wars-televisieshow. George Lucas ontwikkelde de show een aantal jaren voordat hij Lucasfilm aan Disney verkocht.

Moore onthulde dat hij deel uitmaakte van het schrijversteam voor de show; hij beweert dat ze bijna 50 scripts hebben geschreven en elkaar zouden ontmoeten op Skywalker Ranch. De show werd echter vertraagd door de technologie. Sciencefiction- en actiefilms met een groot budget kunnen tussen de $ 200 en $ 300 miljoen kosten; de show moest dat soort geloofwaardige schaal bieden, maar voor bijna $ 50 miljoen.

De ontwikkeling

In 2005 kondigde Lucas aan dat hij aan een live-action Star Wars-televisieserie werkte, samen met een nieuwe animatieserie over de Clone Wars. De laatste had een precedent omdat het goedkoper en gemakkelijker was in vergelijking.

De show was voorlopig getiteld Star Wars: Underworld. Het zou tussen Revenge of the Sith en A New Hope hebben plaatsgevonden. Er zit 20 jaar tussen de twee films en het is onduidelijk op welk moment de serie zich precies zou hebben afgespeeld.

Afbeelding
Afbeelding

De show zou zich hebben afgespeeld in de Coruscant-onderwereld, zoals kort te zien is in Attack of the Clones. Het zou omgaan met premiejagers en misdaadsyndicaten.

Ronald D. Moore

Moore begon zijn carrière als schrijver voor een andere ruimtefranchise, Star Trek. Hij toerde door de sets voor Star Trek: The Next Generation en gaf een script door dat hij had geschreven aan een van de assistenten van Gene Roddenberry. Zijn script werd de aflevering van het derde seizoen, "The Bonding."

Hij kreeg een functie als stafredacteur voor de serie en werd later producer. Hij schreef en produceerde ook voor Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager en voor de reboot van Battlestar Galactica.

Meer recentelijk is Moore de ontwikkelaar en showrunner voor Outlander. De show is een bewerking van een nieuwe serie van Diana Gabaldon. Het werd uitgezonden in 2014 en sloot onlangs zijn vijfde seizoen af.

Schrijven Onderwereld

Moore werd ingehuurd als onderdeel van een team van schrijvers om Underworld te schrijven. Hij vertelde Collider: "Ik was een van de velen, er was een stel internationale schrijvers die ze verzamelden … we kwamen eens in de zes tot acht weken samen op Skywalker Ranch, zoiets. En we zouden samen verhalen vertellen, en direct nadat we we zouden weggaan en wat concepten schrijven en ze terugbrengen, en George en we zouden gaan zitten en ze bekritiseren, en dan nog een concept maken en meer verhalen opsplitsen … Het was geweldig! Het was een bal, het was erg leuk."

Helaas is de show nooit gemaakt. Moore vervolgde: "Uiteindelijk gebeurde het niet, we schreven, ik zou zeggen ergens tussen de 40, 48 scripts, zoiets… de theorie was dat George alle scripts wilde schrijven en ze allemaal voor elkaar wilde krijgen, en dan zou hij gaan uitzoeken hoe hij ze kon produceren, omdat hij veel geavanceerde technologische dingen wilde doen met CG en virtuele sets enzovoort. En dus had hij een heel nieuw ding dat hij wilde bereiken. En wat gebeurde was, weet je, we schreven de scripts en toen zei George: "Ok, dit is genoeg voor nu, en dan kom ik bij je terug. Ik wil alle productie-dingen bekijken." En toen ging de tijd voorbij en ongeveer een jaar of zoiets daarna verkocht hij Lucasfilm aan Disney."

Afbeelding
Afbeelding

Toen Disney Lucasfilm verwierf, werden alle lopende projecten opgeschort, waaronder Underworld, de 3D-heruitgaven van de originele zes films en Lucas' contouren voor een vervolgtrilogie. Interessant genoeg produceerde Disney hun eigen live-actieserie, The Mandalorian, die gebruikmaakte van het soort geavanceerde technologie waarnaar Lucas op zoek was.

Moore zei: "Het was een buitengewone onderneming voor iemand om te doen. Ik ken niemand anders die dat echt op zich zou nemen… Op dat moment zei George gewoon: 'schrijf ze zo groot als je wilt, en we komen er later wel achter.' Dus we hadden echt geen budgetbeperkingen. We waren allemaal ervaren televisie- en speelfilmschrijvers, dus we wisten allemaal wat theoretisch mogelijk was met een productiebudget. zijn woord gewoon om het gek en groot te maken' en er was veel actie, veel sets en enorme decorstukken. Gewoon veel groter dan wat je normaal zou doen in een televisieshow."

Testbeelden uit 2010 zijn eerder dit jaar online uitgebracht.

Aanbevolen: