Witherspoon's controversiële salaris van $ 6 miljoen overschaduwt Quibi $ 1,75 miljard budget voor toptalent te midden van ontslagen

Inhoudsopgave:

Witherspoon's controversiële salaris van $ 6 miljoen overschaduwt Quibi $ 1,75 miljard budget voor toptalent te midden van ontslagen
Witherspoon's controversiële salaris van $ 6 miljoen overschaduwt Quibi $ 1,75 miljard budget voor toptalent te midden van ontslagen
Anonim

De nieuwe mobiele streamingdienst Quibi kwam onder vuur te liggen nadat werd onthuld dat Reese Witherspoon een aanzienlijk salaris ontving te midden van ontslagen. Met een budget van $ 1,75 miljard voor toptalent, lijkt deze Witherspoon-controverse het grotere geheel te overschaduwen. Quibi werd gedwongen om bezuinigingen door te voeren, terwijl lagere stafmedewerkers stilletjes zijn ontslagen.

Topmanagers en management zeiden dat ze een loonsverlaging van tien procent zouden krijgen, maar terwijl sterren miljoenen blijven binnenhalen, vragen stafleden en Quibi-gebruikers zich af of het streamingplatform echt de rotzooi waard is. Witherspoon is niet de enige topberoemdheid die een groot salaris ontvangt, want Quibi heeft contact gezocht met andere A-listers om de broodnodige ondersteuning voor het worstelende platform te krijgen. Met de angstaanjagende status van Amerika op dit moment, lijkt het erop dat Quibi's problemen nog lang niet voorbij zijn.

Waarom Reese?

De worstelende Quibi heeft verschillende opties gezocht als het gaat om hun product, en Witherspoon leek een geweldige promotie-beroemdheid te zijn. Na Big Little Lies en The Morning Show, blijft Witherspoon een grote naam in Hollywood. Haar rol bij Quibi was om de serie Fierce Queens te vertellen, een natuurdocumentaire die vrouwelijke dieren volgt die hoog in de sociale hiërarchie van het dierenrijk staan. Ze kreeg $ 6 miljoen betaald en de show heeft de normen van het publiek niet gehaald. Als gevolg hiervan kunnen stafleden hun baan verliezen, komt Witherspoon in onnodige controverse terecht en krijgt Quibi opnieuw een oorverdovende klap.

Ander talent

Witherspoon is niet de enige beroemdheid die Quibi heeft gelokt om de service onder de aandacht te brengen. Grote namen als Guillermo del Toro, Don Cheadle en Liam Hemsworth zijn aangetrokken voor de scriptkant. Voor niet-gescripte projecten hebben Tyra Banks, Chrissy Teigen, Idris Elba en Jennifer Lopez allemaal shows in de maak of in de voorbereidende fase van het schrijven. Voor veel van deze sterren ligt de kans op een grote betaaldag voor de hand, terwijl ze ook dienen als pioniers voor iets nieuws, en als het vruchten afwerpt, zou de betaaldag voor hun carrière groter zijn dan de geldwaarde. Helaas voor Witherspoon heeft haar salaris van $ 6 miljoen de krantenkoppen gehaald, maar diep van binnen lijkt het budget van $ 1,75 miljard voor toptalent astronomisch, vooral in een tijd van loonsverlagingen en ontslagen.

Quibi's gebreken

Hoewel Quibi een geweldig idee lijkt, plagen veel gebreken de service om mogelijk het volgende geweldige ding te zijn. Een van de grootste uitdagingen waarmee Quibi wordt geconfronteerd, is het kerndoel van de service. Of mensen nu HBO- en Showtime-programma's op hun mobiele schermen willen bekijken, geeft Quibi ernstige problemen. Vooral als het gaat om gescripte shows, willen kijkers worden ondergedompeld en zich betrokken voelen bij de personages. Zelfs met een show met een groot budget en sterren, kunnen kijkers simpelweg worden weggestuurd door het platform. Nu er al zoveel in Quibi is geïnvesteerd, zullen ze grote winsten moeten boeken om te herstellen van deze ongewenste controverse.

Aanbevolen: