Wie zijn de betonnen cowboys Idris Elba en Caleb McLaughlin die theaters binnenkomen

Inhoudsopgave:

Wie zijn de betonnen cowboys Idris Elba en Caleb McLaughlin die theaters binnenkomen
Wie zijn de betonnen cowboys Idris Elba en Caleb McLaughlin die theaters binnenkomen
Anonim

Strangers Thing's ster Caleb McLaughlin zal samenwerken met "Black Superman" Idris Elba in een nieuwe film met de titel, Concrete Cowboys. Een verrassend verhaal met een diepe geschiedenis begraven in het stedelijke Noord-Philadelphia, we besloten om een kijkje te nemen om te bepalen wie de Concrete Cowboys zijn.

Concrete Cowboys ha alt zijn inspiratie uit twee primaire bronnen, de eerste en belangrijkste verhaalinspiratie is een boek uit 2011 van G. Neri, genaamd Ghetto Cowboy, dat een jonge zwarte jongen, Cole, volgt die door zijn moeder in de steek wordt gelaten in de gemene straten van Philadelphia om bij zijn vader te wonen.

Tijdens een verblijf in Philly maakt Cole kennis met zwarte cowboys, die in de binnenstad wonen, hun paarden onderhouden en erop rijden. Cole was aanvankelijk niet onder de indruk, maar verandert uiteindelijk van gedachten en keert zich af van het leven van misdaad en geweld dat de stad in overvloed biedt, om voor de stallen en paarden te zorgen.

Het boek en de film zijn geïnspireerd op een lange geschiedenis van zwarte rijders in Philadelphia, bekend als de Fletcher Street Urban Riding Club. Naar verluidt al meer dan 100 jaar actief, bestaat de huidige versie van de club al sinds minstens 2004. Een non-profitorganisatie die één eenvoudig doel voor ogen heeft: "het redden en herstellen van dit historische, belangrijke facet van de gemeenschap van Philadelphia en vooral zijn kinderen. De paardengemeenschap van Fletcher Street is voor veel kinderen de enige veilige plek om te worden begeleid, om zich goed te voelen over zichzelf en om belangrijke lessen te leren in verantwoordelijkheid, discipline en beloning."

Gerelateerd: Idris Elba en Ken Block Trade Car Stunts in nieuwe Quibi-serie

Het gebied van Noord-Philadelphia waarin de club is gevestigd, heeft een verschrikkelijke toename van geweld en drugs die hun gemeenschap binnendringen, doorgemaakt. Veel jongeren zijn ontheemd, dakloos en gedwongen hun toevlucht te nemen tot een leven van misdaad om te overleven. De Fletcher-club werkt al meer dan 100 jaar ijverig aan het bieden van een veilige ruimte voor kinderen waar ze kunnen worden begeleid, zich geliefd kunnen voelen, verantwoordelijkheidsgevoel kunnen leren en voor hun gemeenschap kunnen zorgen. Dit doen ze door onder begeleiding van een dierenarts en paardentrainers paarden, die geslacht zouden zijn, te trainen en toe te wijzen aan de jongens om voor te zorgen.

De jongens leren stallen schoon te maken, voor paarden te zorgen en, misschien wel het meest opwindende, te rijden. De jonge mannen en vrouwen van de gemeenschap zijn trots op hun goed onderhouden paarden en op kleine kinderen die vanaf hun veranda naar hen zwaaien, terwijl ze trots voorbijrijden op hun rossen.

De organisatie hoopt hun bereik uit te breiden en clubhuizen te bouwen, met computers en toegang tot middelen om studenten te helpen afstuderen, en plannen te maken voor een leven na school zonder drugs of geweld. Dit was geen gemakkelijke taak, aangezien de stad het programma niet financiert, en dierenrechtengroepen en politieke organisaties hebben geprobeerd de club te sluiten op basis van ongegronde claims van dierenmishandeling, die werden weerlegd door een dierenarts. Ze worden ook bedreigd door landontwikkelaars en eigenaren die proberen ze van het land te krijgen dat nodig is voor de paarden en hun stallen. Tot nu toe is de Fletcher-club erin geslaagd de storm te doorstaan, maar ze roepen om hulp, omdat ze niet veel financiële steun hebben.

Idris Elba en Caleb McLaughlin doen mee aan de rit

Geholpen door de eerste regisseur, Ricky Staub, die eigenaar is van Brewerytown's Neighborhood Film Company, bracht hij de film oorspronkelijk naar Elba, nadat hij hoorde dat Elba geïnteresseerd was in het maken van verhalen die de zwarte gemeenschap verheffen.

Hij had Neri's boek Ghetto Cowboys ontdekt toen hij onderzoek deed naar de Fletcher Street Urban Riding Club. Nadat Elba aan de cast was toegevoegd, kreeg Caleb McLaughlin de hoofdrol, gevolgd door Lorraine Toussaint en Emmy-winnende acteur Jharrel Jerome en Grammy-winnende artiest Method Man.

De film zal een verhaal volgen dat vergelijkbaar is met het boek, waarbij Cole (McLaughlin) wordt achtergelaten onder de hoede van zijn vervreemde vader (Elba) in Philadelphia, waar hij de wereld van paardrijden in de stad zal ontdekken.

Aanbevolen: