Bloodshot op VOD na 2 weken in theaters. Zullen er meer volgen?

Inhoudsopgave:

Bloodshot op VOD na 2 weken in theaters. Zullen er meer volgen?
Bloodshot op VOD na 2 weken in theaters. Zullen er meer volgen?
Anonim

Sony Pictures' Bloodshot debuteerde minder dan twee weken geleden in de bioscoop. Maar sindsdien heeft de uitbraak van het coronavirus geleid tot bioscoopsluitingen over de hele wereld. Als gevolg hiervan namen de kassanummers voor Bloodshot af, en het gebeurde net toen de film indruk begon te maken op het publiek.

Gelukkig kan iedereen die de film niet in de bioscoop heeft gezien, Bloodshot maanden voor de geplande release via VOD downloaden.

In tegenstelling tot de meeste films die in de bioscoop worden uitgebracht, zal Sony's nieuwste superheldenfilm de vertraging tussen releases achterwege laten en homebound fans toegang geven tot Bloodshot op 24 maart 2020. Een dergelijke stap was ongekend, hoewel meer speelfilms deze route volgen naarmate de uitbraak van het coronavirus voortduurt. Birds of Prey, The Hunt en The Invisible Man behoren tot de films met bevestigde VOD-releases.

Welke films van 2020 zullen VOD-releases ontvangen?

Emily Blunt in A Quiet Place Part II
Emily Blunt in A Quiet Place Part II

Kijkend naar de films die gepland zijn voor release dit jaar, zijn er een paar gepland voor release in april en mei, ook voor VOD-debuut. Paramount heeft aangekondigd dat A Quiet Place Part II wordt uitgesteld, maar aangezien ze de film de afgelopen twee maanden hebben gepromoot, klinkt een VOD-release aannemelijk.

Bovendien bevindt de live-action-aanpassing van Mulan zich in een vergelijkbare positie. Disney kondigde aan dat ze ook het debuut van hun film zouden uitstellen, niet lang nadat de bioscoopsluitingen begonnen. De zilveren voering is dat de exclusieve streamingdienst van Disney ideaal is om Mulan op uit te brengen.

Hoewel Disney Plus misschien een longshot lijkt, nadert de service zijn Europese lancering. Er is een kleine vertraging als gevolg van fouten bij het oplossen van problemen, maar zodra de streamer in gebruik is, zal Disney wereldwijd beschikbaar zijn met hun streamingmogelijkheden.

Hoe profiteert Disney van een release van een streamingdienst?

Liu Yifei in Mulan (2020)
Liu Yifei in Mulan (2020)

Met miljoenen mensen om op te rekenen voor abonnementen, zou Disney profiteren van het uploaden van Mulan naar zijn exclusieve streamer. Het bedrijf zal inkomsten uit kaartverkoop verliezen, maar het is een verlies waard als de bekendheid Disney Plus de boost kan geven die het nodig heeft om Netflix, Hulu en Amazon te overtreffen.

Aan de andere kant, als Disney niet kan leven met het verlies van kaartverkoop, kunnen ze kijkers een extra vergoeding vragen om speelfilms zoals Mulan te bekijken. Een meerderheid van de abonnees zal geen probleem hebben met een hogere prijs in het scenario dat Disney hen toegang geeft tot hun nieuwste hit, dus dat is een acceptabele oplossing.

Wat blockbusters betreft, zijn er twee in de maak om VOD-releases te ontvangen, Fast 9 en No Time To Die. Beide films zijn vertraagd door hun respectievelijke studio's, hoewel geen van beide een nieuwe datum heeft aangekondigd.

Wat interessant is aan die films, is dat ze klaar zijn voor gebruik. Universal Pictures zit op de voltooide Fast 9, terwijl studiopartner United Artists No Time To Die in de coulissen heeft staan wachten. En aangezien niets de release ervan weerhoudt, overwegen Universal en UA misschien om hun respectievelijke films digitaal beschikbaar te maken voor fans over de hele wereld.

Hoe zou Fast 9 worden verdeeld onder de massa?

Fast and Furious 9 cast pose
Fast and Furious 9 cast pose

Wat betreft de manier waarop Universal Fast 9 zou distribueren, is de gebruikelijke manier van pay-per-view-vertoningen als eerste aan de beurt. Maar als de PPV-nummers niet het soort publiek opleveren dat de studio verwachtte van een bioscooprelease, zal Fast 9 naar Peacock misschien wel werken.

Voor iedereen die het niet weet, NBC Universal en Universal Pictures zijn filialen die onder dezelfde entiteit werken. Ze werken meestal niet samen aan projecten, maar met een van hun grootste films van het jaar uitgesteld tot nader order, kan het eindigen op Peacock.

Een voordeel van het gebruik van Peacock om Fast 9 te lanceren, is dat het ook zou helpen bij de merkherkenning van de nieuwe streamingdienst. De streamer van NBC zal concurreren met elk ander topplatform en het bedrijf heeft iets nodig om op te vallen als ze in het spel willen blijven. Dat gezegd hebbende, fans moeten nog steeds afwachten of filmstudio's zullen kiezen voor VOD-releases in plaats van theatrale releases.

Theorieën terzijde, het potentieel voor digitaal uitgebrachte films om een nieuwe trend te zetten, zou de manier waarop filmstudio's denken over filmpremières kunnen veranderen. Het is niet te voorspellen wat er daarna gaat gebeuren, maar als VOD een veelbelovende onderneming blijkt te zijn, kunnen fans een golf van nieuwe films op internet zien verschijnen voordat ze de bioscoop bereiken.

Aanbevolen: