Trevor Noah stelt ons voor aan de Pakistaanse Donald Trump

Inhoudsopgave:

Trevor Noah stelt ons voor aan de Pakistaanse Donald Trump
Trevor Noah stelt ons voor aan de Pakistaanse Donald Trump
Anonim

Trevor Noah is geen onbekende in controverse. Hij is ook geen onbekende in het maken van grappen over controverse, of het nu over zichzelf of iemand anders gaat. Zijn favoriete controversiële materiaal is echter waarschijnlijk alles wat betrekking heeft op onze huidige president, Donald Trump.

Onlangs heeft de satiricus ons kennis laten maken met het alter ego van president Trump, 'Pakistaanse president Trump'. Zijn bewering dat de nieuw gekozen premier van Pakistan, Imran Khan en Donald Trump één en dezelfde zijn, is zowel hilarisch als treffend.

Met de nieuwe voorwaarden van social distancing en isolatie; Elke populaire Daily Show van Noah is tot nader order volledig op afstand, maar de grappen zijn duidelijk niet te stoppen terwijl hij zijn publiek aan het lachen blijft maken. Zijn vergelijking van de twee presidenten kreeg echter enorme kritiek van Pakistaanse gebruikers van sociale media, die woedend waren op de in Zuid-Afrika geboren presentator van The Daily Show vanwege zijn commentaar.

Politieke tweeling

Noahs satire vergeleek de twee leiders, noemde ze een tweeling en grapte: "Hoe meer je kijkt, hoe meer je je realiseert dat deze overeenkomsten hun hele leven overspannen."

“Toen Trump Pizza Hut-advertenties deed, was Khan in advertenties voor Pepsi. Trump had drie huwelijken in de roddelbladen, net als Khan. Trump denkt dat de islam slecht is, Khan woont in Islamabad – ik had moeten stoppen terwijl ik voorop liep, maar het ritme hield me op de been."

De overeenkomsten tussen de twee beginnen met hun geschiedenis. Net als Trump stond Khan bekend als een rijke, succesvolle playboy in de jaren '70 en '80, en werd hij gedeeltelijk gekozen met momentum van zijn toch al bekende publieke persoonlijkheid, ondanks dat hij geen enkele ervaring had met overheidsaangelegenheden - vandaar de resoluut negatieve reacties van Pakistaanse Twitter.

Hun persoonlijke geschiedenis en campagnebasis zijn echter niet de enige overeenkomsten. Noah ging verder met het vergelijken van het ontwerp van hun persoonlijke huizen, die zowel ongelooflijk sierlijk als weelderig zijn.

Hun politieke neigingen lijken ook erg op elkaar: Khan liep op een platform van sterke nationalistische idealen en conservatieve standpunten over onderwerpen als vrouwenrechten. Hij zal ook, net als Trump, zichzelf vaak tegenspreken in zijn toespraken, wat zijn eigen onervarenheid in politieke zaken nog meer benadrukt.

Er zijn andere opmerkelijke overeenkomsten: beide mannen waren verwikkeld in seksschandalen kort voordat ze werden gekozen, beide hebben hordes zeer agressieve, nationalistische fans, en beide hebben opmerkelijk vergelijkbare ondertonen van eigenbelang en samenzweerderige gedachten in hun toespraken.

Trevor Noah
Trevor Noah

Noah besloot zijn artikel met dit te zeggen:

"Ik weet niet of premier Khan precies zo zal worden als president Trump. Ik wil alleen maar zeggen dat als je van plan was naar Pakistan te verhuizen om aan Trump te ontsnappen, je misschien ergens anders zou willen uitkiezen."

Aanbevolen: