Good Morning America' geeft een BTS-blik op de stemcasting van Lisa Simpson

Inhoudsopgave:

Good Morning America' geeft een BTS-blik op de stemcasting van Lisa Simpson
Good Morning America' geeft een BTS-blik op de stemcasting van Lisa Simpson
Anonim

Good Morning America heeft een nieuwe clip op zijn YouTube-kanaal geplaatst met de titel This Is Why Lisa Simpson, And The Woman Who Plays Her, Are National Treasures.

Hoe het allemaal begon

In de clip legt de stem van Lisa uit The Simpsons, Yeardley Smith, uit hoe Lisa Simpson al die jaren fans tijdens de show heeft geïnspireerd en beïnvloed. Ze begint bij de basis en vertelt het verhaal van hoe ze de stem werd van het iconische personage. Blijkbaar begon het allemaal per ongeluk, toen Smith de stem van Lisa's broer, Bart Simpson, uitprobeerde. "Letterlijk, 30 seconden erin", zegt ze, "ze zeiden:" Nee, je klinkt te veel als een meisje. Dit gaat nooit werken.” Maar de producers lieten Smith een foto van Lisa Simpson zien en vertelden haar dat Lisa acht was. Smith wist dat ze klonk alsof ze 10 was, dus ze dacht dat het een perfecte match was. 31 seizoenen later waren de twee nog steeds samen.

GERELATEERD: The Simpsons: hoe Seth Rogen en andere beroemdheden de show hebben beïnvloed

De impact die Lisa Simpson door de jaren heen op de wereld had

Waarschijnlijk de meest functionele van haar hele disfunctionele familie, Lisa was de invloed en, zoals Smith het uitdrukt, 'het morele kompas' van de tv-serie. Volgens Smith had Lisa in de loop der jaren op iedereen een onvergetelijke indruk gemaakt, ook op serieuze bankiers in suites.

“[De prodecers] gebruiken [Lisa] op de zeepkist. Ze kan een politiek statement maken, een mensenrechtenstatement, maar die dingen zijn voor mij pas echt succesvol als je je ook herinnert dat Lisa Simpson acht is. Dus je moet die momenten naast Lisa Simpson plaatsen die lacht om Itchy en Scratchy of vecht met Bart. Anders wordt ze gewoon zo'n onuitstaanbare, echt vroegrijpe megafoon. En wie wil daar 20 minuten naar kijken”, vraagt de stemactrice. "En ik wil het ook niet spelen", voegt ze eraan toe.

De meest prominente en belangrijke scène uit de show waarbij Lisa betrokken was, kwam echter in de aflevering 'Bart To The Future'. In deze aflevering reizen de personages 30 jaar vooruit en leren we dat Lisa de president van de VS is. "Ja, ik ben er trots op Amerika's eerste heteroseksuele vrouwelijke president te zijn", beweert Lisa vanuit het Witte Huis.

Als hij commentaar geeft op deze scène, zegt Smith: "Ze is zo slim. Dat Lisa president wordt, past gewoon helemaal bij haar ambitieniveau. Waarom zou ze niet gaan voor wat volgens haar de meest impactvolle, belangrijke, 'hoe-kan-ik-het-meest-verschil'-baan ter wereld is?"

Aanbevolen: