Metallica werkt samen met San Francisco Symphony voor nieuwe concertfilm

Inhoudsopgave:

Metallica werkt samen met San Francisco Symphony voor nieuwe concertfilm
Metallica werkt samen met San Francisco Symphony voor nieuwe concertfilm
Anonim

Op 6 en 8 september 2019 speelde de heavy metal band Metallica twee shows in het Chase Center in San Francisco. De shows dienden als de grote opening van de nieuwe locatie, dus besloten ze er iets speciaals van te maken.

Voor de show werkte Metallica samen met het San Francisco Symphony om de muziek van de band te combineren met een orkestrale achtergrond. De shows zijn ook opgenomen voor een concertfilm die later deze zomer wordt uitgebracht.

Metallica's eerste optreden met een symfonie

In 1999 trad Metallica op met het San Francisco Symphony; componist Michael Kamen diende als dirigent. De band speelde 19 van hun klassieke nummers, evenals twee gloednieuwe nummers, "No Leaf Clover" en "Minus Human".

De shows zijn opgenomen en uitgebracht als een album en dvd met de titel S&M. Volgens de RIAA zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren van de albumversie verkocht.

S&M 2

Toen Metallica besloot om in het Chase Center te spelen, realiseerden ze zich dat het de 20e verjaardag van S&M was, wat leidde tot een vervolg. Helaas overleed Kamen in 2003, dus nam Michael Tilson Thomas de leiding over. Ze voerden enkele van dezelfde nummers uit als het eerste album, met de toevoeging van nieuwere Metallica-nummers die na S&M werden uitgebracht.

De concerten zijn gefilmd en uitgebracht in een beperkte theatrale oplage in oktober 2019, maar de shows zijn opnieuw gemonteerd voor de release die Metallica onlangs op hun YouTube-kanaal aankondigde.

Leadgitarist Kirk Hammett zei: "Al deze muzikanten maken deze enorme muzikale entiteit; het is een geweldige prestatie." Ritmegitarist en zanger James Hetfield zei: "Hieruit kwam geweldige, krachtige muziek."

De band, die in 2018 de Polar Prize ontving, plaatste ook twee nummers uit de film samen met de trailer, "All Within My Hands" en "Nothing Else Matters."

S&M 2 wordt op 28 augustus 2020 uitgebracht in verschillende formaten. Deze omvatten vinyl, Blu-ray, dvd, cd en een digitale mp3-versie. Er is een box-set-versie die bij elk van deze wordt geleverd. Ze worden ook allemaal apart verkocht, of de cd-versie kan in een set naast de Blu-ray of dvd worden gekocht. Alle versies kunnen vooraf worden besteld op de website van Metallica.

Aanbevolen: