Charlize Theron credits 'The Old Guard' eerste zwarte vrouwelijke regisseur die Netflix Top 10 bereikt

Inhoudsopgave:

Charlize Theron credits 'The Old Guard' eerste zwarte vrouwelijke regisseur die Netflix Top 10 bereikt
Charlize Theron credits 'The Old Guard' eerste zwarte vrouwelijke regisseur die Netflix Top 10 bereikt
Anonim

Charlize Theron zag onlangs direct succes met haar film The Old Guard. De kijkcijfers zijn ongelooflijk en de aandacht van zowel fans als media is explosief geweest. Deze film wordt zo goed ontvangen ondanks dat hij maar kort is uitgebracht.

Na slechts 10 dagen op Netflix te zijn uitgebracht, heeft Theron's nieuwe film de Top 1o van populairste Netflix-films ooit bereikt. Dat is al een ongelooflijke prestatie en de verwachting is dat het wereldwijd records zal blijven breken.

In plaats van zich te koesteren in de glorie van haar eigen succes, neemt Theron even de tijd om een zeer verdienstelijk persoon in de schijnwerpers te zetten. Een persoon die onvermoeibaar heeft gewerkt om dit mogelijk te maken en die op zichzelf de eer verdient, want ook zij breekt records. Gina Prince-Bythewood is niet alleen de eerste zwarte regisseur die bovenaan deze lijst staat, maar ze is ook de eerste vrouwelijke regisseur op de lijst.

De schijnwerpers focussen

Charlize Theron verlegt de focus van zichzelf. De film zou al dit succes niet hebben gezien zonder de immense bijdragen van Prince-Bythewood.

Vaak verborgen achter de schermen, ziet een regisseur meestal niet dat de gloriesterren worden begroet, maar dat gaat allemaal veranderen. Gezien de omstandigheden in de wereld van vandaag, kon er geen beter moment zijn voor de verklaring van Charlize.

De bijdragen van vrouwen in film hebben altijd de tweede plaats ingenomen na die van de machtigste, elite mannen die de industrie domineren. Seksisme en racisme blijven elk aspect van ons leven teisteren, zozeer zelfs dat er al maandenlang wordt geprotesteerd in een poging om eindelijk een einde te maken aan systemisch racisme. Prince-Bythewood heeft beide hindernissen overwonnen en heeft haar naam stevig bevestigd aan groot succes in haar carrière en in de zin van persoonlijke prestatie.

Gina Prince-Bythewood

Charlize's post leert ons over de ongelooflijke bijdragen van zwarte vrouwen in onze samenleving, waardoor ze op de voorgrond staan van verhalen over succes, glamour, macht en prestatie.

Gina Prince-Bythewood heeft veel regiesuccessen op haar naam staan, waaronder Love & Basketball, The Secret Life Of Bees en Beyond The Lights. Haar carrière strekt zich uit over een aantal jaren en haar laatste betrokkenheid bij het regisseren van The Old Guard brengt haar bekendheid naar een hoger niveau. Als je haar naam niet eerder kende, weet je dat nu zeker.

In plaats van gekleurde vrouwen te onderdrukken, kunnen we allemaal leren van het voorbeeld van Charlize Theron en meewerken aan het erkennen en vieren van hun bijdragen.

Aanbevolen: