De fout die 'Toy Story 2' bijna van het bestaan heeft gewist

Inhoudsopgave:

De fout die 'Toy Story 2' bijna van het bestaan heeft gewist
De fout die 'Toy Story 2' bijna van het bestaan heeft gewist
Anonim

Disney en Pixar hebben door de jaren heen een ongelooflijke samenwerking gevormd, te beginnen met Toy Story in 1995. Die film veranderde de wereld van animatie voor altijd, en van daaruit zouden de twee samenwerken aan een aantal fantastische films. Ze hebben weinig misfires gehad, meestal sloegen ze een homerun met hun nieuwste releases.

Toy Story 2 had een wereld van hype achter de rug, en het overtrof de verwachtingen. Er was echter een moment dat de film bijna volledig uit het bestaan was weggevaagd voordat hij in de bioscoop werd uitgebracht.

Laten we eens kijken wat er is gebeurd met Toy Story 2.

‘Toy Story 2’ stond op het punt een enorm vervolg te worden

Toy Story 2 Buzz
Toy Story 2 Buzz

In 1999 was Toy Story 2 helemaal klaar om een van de grootste films van het jaar te worden, en er was veel verwachting voor het vervolg. Zijn voorganger veranderde tenslotte het animatiespel voor altijd en er was hoop dat Pixar de goederen opnieuw zou kunnen leveren. De dingen waren echter bijna verpest voordat ze zelfs maar van de grond kwamen voor het project.

Zoals we al vermeldden, was Toy Story, die in 1995 werd uitgebracht, een baanbrekende film met het gebruik van computeranimatie. Het was de eerste film in de geschiedenis die volledig computergeanimeerd was, en het feit dat het werd ondersteund door een geweldig script met gedenkwaardige personages, maakte de aantrekkingskracht alleen maar groter. Onnodig te zeggen dat de wereld er klaar voor was om de zaken door elkaar te schudden.

Na een brutowinst van $ 244 miljoen per Box Office Mojo, werd het vrij duidelijk dat het animatiespel nooit meer hetzelfde zou zijn. Pixar volgde Toy Story op met A Bug's Life, dat een succes was, zij het in mindere mate dan Toy Story. Pixar nam al snel de beslissing om terug te gaan naar de bron en opnieuw te investeren in de Toy Story-franchise. Dus het team kwam bij elkaar om te werken aan een nieuwe film voor de fans.

Het had soepel moeten verlopen, maar er deden zich enkele problemen voor die de wereld bijna van iets ongelooflijks beroofden.

De film was bijna gewist

Toy Story 2 Jessie
Toy Story 2 Jessie

Terwijl hij Toy Story 2 aanraakte, voerde een animator, in een poging om wat bestanden op te schonen, per ongeluk een commando in dat de film begon te verwijderen waar mensen zoveel energie in hadden gestoken.

Associate technisch directeur, Oren Jacob, zei: "Toen merkten we het voor het eerst, met Woody."

“Uiteindelijk zegt elke animator en elke TD, iedereen die aan de show werkt: 'Oh, alle machines liggen eruit. Laten we gaan lunchen,' ging Jacob verder.

Volgens PremiumBeat was het team ervan overtuigd dat ze back-ups konden gebruiken om het verwijderde werk te voltooien, maar dit bleek veel moeilijker dan iemand in het team had verwacht. Er ontstonden enorme problemen met het herstellen van het werk dat ze hadden gestoken in het maken van de film. Gelukkig had de technisch directeur van Supervising, Galyn Sussman, een back-upbestand op haar laptop en van daaruit ging de bemanning aan de slag.

Volgens Jacob: "We vergeleken de restauratie van Galyn met een veel oudere (van twee maanden eerder) en konden geen duidelijke winnaar bepalen; er waren te veel inconsistenties. Dus in plaats daarvan begonnen we aan de taak om wat in feite neerkwam op een nieuwe source tree, met de hand, bestand voor bestand, samen te stellen. Het totale aantal betrokken bestanden was ruim in de zes cijfers, maar we zullen afronden naar 100, 000 omwille van de rest van deze discussie om de wiskunde gemakkelijker te maken."

Er was een heel team voor nodig dat in ploegendiensten werkte om deze enorme inspanning voor elkaar te krijgen, maar de mensen van Pixar slaagden erin Toy Story 2 te redden, zodat de film in de bioscoop kon worden uitgebracht en zodat ze hun baan konden behouden.

Het ging om een fortuin te maken

Toy Story 2 Woody
Toy Story 2 Woody

Uitgebracht in 1999, Toy Story 2, de film die bijna volledig per ongeluk werd verwijderd, werd uiteindelijk de film die je gezien moet hebben van het jaar. Het wordt niet alleen nog steeds beschouwd als een van de beste films die in 1999 zijn uitgebracht, maar velen beschouwen het ook als een van de beste vervolgprojecten die ooit op het grote scherm zijn verschenen. Veel mensen vinden het zelfs nog beter dan Toy Story.

De film was een groot succes bij zowel critici als fans, en won zelfs de Golden Globe voor Beste Film - Musical of Comedy, wat destijds een enorme prestatie was. Aan de kassa verdiende Toy Story 2 $ 497 miljoen, waardoor het opnieuw een kolossaal succes werd voor Disney en Pixar.

Toy Story 2 is een echte klassieker, en het is interessant om te horen dat het op een gegeven moment bijna uit het bestaan was gewist.

Aanbevolen: