Will Smith's 'Cobra Kai'-serie staat vandaag op Netflix - dit is wat je moet weten

Will Smith's 'Cobra Kai'-serie staat vandaag op Netflix - dit is wat je moet weten
Will Smith's 'Cobra Kai'-serie staat vandaag op Netflix - dit is wat je moet weten
Anonim

Cobra Ka i, ging op vrijdag 28 augustus 2020 in première op Netflix, met de eerste twee seizoenen, 36 jaar nadat de originele film waarop het is gebaseerd, The Karate Kid, onze harten heeft gestolen. De door Will Smith geproduceerde serie debuteerde aanvankelijk op YouTube Red in 2018 en is sindsdien genomineerd voor twee Emmy's.

Met William Zabka en Ralph Macchio, die dezelfde rollen spelen die hen voor het eerst bekendheid gaven, begint de serie met een flashback van het Under-18 All Valley Karate Championship dat plaatsvond op 19 december 1984. De kampioenswedstrijd eindigt met Daniel LaRusso (Ralph Macchio) die de kraantrap doet en Johnny Lawrence (William Zabka) die de beruchte leg sweep doet.

Danny, wiens instructeur nu dood is, is inmiddels ouder geworden en is een succesvolle autodealer met een prachtig eigen gezin. Aan de andere kant zit Johnny vast in het verleden, waar hij verloor van Danny. Hij zit nog steeds vast, mentaal en emotioneel, dankzij de brutale lessen van zijn voormalige sensei, John Kreese (Martin Kove).

Om de première van de serie op Netflix te vieren, plaatste Will Smith een korte video van een van de iconische scènes op zijn Instagram Story.

Afbeelding
Afbeelding

Cobra Kai, gemaakt door uitvoerend producenten Jon Hurwitz, Josh Heald en Hayden Schlossberg, is een Sony Pictures Television-serie die zich richt op belangrijke delen van deze geliefde die The Karate Kid niet in beeld heeft kunnen brengen.

In een interview met USA Today over de serie zei Heald: "Het echt lonende voor ons bij het opzetten van de show en het blijven schrijven van de show is dat veel van de thema's in die film gewoon heel universeel zijn in termen van pesten, in termen van persoonlijke connectie, volwassen worden, persoonlijke obstakels overwinnen, mentorschap vinden waar je het het minst verwacht te vinden. En al die ingrijpende en ingrijpende momenten in je leven waren in 1984 net zo waar en aangrijpend als nu, dus het voelde voor ons nooit als een gedateerd bezit."

Afbeelding
Afbeelding

De serie biedt een frisse kijk op de geliefde film, die van Johnny Lawrence - hoe hij zich voelde toen hij het kampioenschap verloor, met alle druk die dat met zich meebracht.

"Terwijl we 100 procent trouw bleven aan de (franchise), hielden we van het idee om terug te kijken en te beseffen: 'Weet je wat? We volgden maar één perspectief'", zei Schlossberg. "En misschien, als we Johnny's perspectief hadden gevolgd, zouden we ons aan het einde van het toernooi anders hebben gevoeld."

Shot in Atlanta, GA, Cobra Kai is een must-see voor iedereen die graag twee kanten van elk verhaal ziet, en voor degenen die de herinneringen aan het eerste kijken naar de iconische Karate Kid opnieuw willen beleven.

Seizoen 3 van de serie wordt waarschijnlijk in 2021 uitgebracht.

Aanbevolen: