Wat is de cast van 'Orange Is The New Black' tot nu toe

Inhoudsopgave:

Wat is de cast van 'Orange Is The New Black' tot nu toe
Wat is de cast van 'Orange Is The New Black' tot nu toe
Anonim

Orange Is the New Black was zeven seizoenen lang stabiel op Netflix, met nieuwe afleveringen van 2013 tot 2019 als het ging om een einde. De show veroverde de wereld stormenderhand, want het was razend populair. Toen het in 2019 ten einde kwam, waren fans verdrietig om het te zien verdwijnen, maar aan alle goede dingen komt op een of ander moment een einde.

De show had een enorme cast die zo geliefd en gewaardeerd werd door fans. Toen de show eindigde, gingen ze allemaal hun eigen weg in, waar ze nieuwe projecten aannamen en nieuwe rollen begonnen. We vragen ons af wat sommige van onze favoriete personages vandaag aan het doen zijn.

10 Taylor Schilling (Piper Chapman)

taylor schilling was piper chapman
taylor schilling was piper chapman

Taylor Schilling speelde Piper Chapman, het hoofdpersonage van de show. Sinds OITNB stopte, heeft ze het behoorlijk druk gehad. In de show was Piper een biseksuele vrouw die haar seksualiteit verkende. In het echte leven waren fans verbijsterd toen ze ontdekten dat Taylor een gelukkige relatie had met een andere vrouw, toen de twee naar buiten kwamen op Instagram. Wat haar carrière betreft, ze scoorde een rol in haar nieuwe show, Monsterlad, die wordt gestreamd op HULU. De show is een psychologische thriller en Taylor was enthousiast om zich bij de cast aan te sluiten en iets anders te proberen.

9 Laura Prepon (Alex Vause)

laura prepon speelde alex vause
laura prepon speelde alex vause

Laura Prepon speelde Alex Vause in Orange Is the New Black, een ander hoofdpersonage. en liefdesbelang voor Piper. Naast acteren regisseerde ze zelfs een paar afleveringen van OITNB. Nadat de show was afgelopen, had ze nog niet veel andere projecten opgepakt, maar ze besteedt veel tijd aan haar gezin. Ze had haar dochter Ella vlak voordat de show in 2017 eindigde. Laura trouwde toen een jaar later in 2018 met haar man, Ben Foster, en toen eindelijk verwelkomde ze haar zoon nadat de film was ingepakt en de show eindigde in 2020.

8 Jason Biggs (Larry Bloom)

Jason Biggs speelde Larry Bloom
Jason Biggs speelde Larry Bloom

Jason Biggs speelde de verloofde van Piper, Larry Bloom. In tegenstelling tot de andere personages in de show, was Jason alleen in de eerste twee seizoenen en kwam niet terug voor seizoen 3. Hoewel hij er niet alle seizoenen was, speelde hij nog steeds een grote rol. Sinds de show is afgelopen, is hij behoorlijk stil geweest. Onlangs heeft hij echter aangekondigd dat hij naar een prime time komt waar hij de nieuwe popcultuur trivia-game, Cherries Wild, op Fox host. Het nieuwe hosting-optreden zou hem zeker een tijdje bezig moeten houden.

7 Dascha Polanco (Dayanara Diaz)

dascha polanco speelde dayanara diaz
dascha polanco speelde dayanara diaz

Dascha Polanco, die Dayanara Diaz speelde, heeft het extra druk gehad sinds OITNB stopte. Ze werd gecast in de pilot voor een nieuwe show op NBC genaamd Dangerous Moms, die is gebaseerd op de Spaanse serie Señoras del Ampa.

Ze werd ook gecast in een film samen met Sylvester Stallone genaamd Samaritan, wat een superheldenfilm is. Helaas is dat vanwege COVID op een laag pitje gezet. En voor het geval je In The Heights nog niet hebt gezien, de verfilming van Lin-Manuel Miranda's musical, daar speelde ze ook in. Ze heeft zichzelf zeker bezig gehouden, dat is zeker.

6 Natasha Lyonne (Nicky Nichols)

natasha lyonne speelde nicky nichols
natasha lyonne speelde nicky nichols

Natasha Lyonne speelde fan-favoriet Nicky Nichols, en ze is ook bezig geweest sinds het einde van OITNB. Natasha ging verder met het maken van haar eigen Netflix-serie, Russian Doll, die werd geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Natasha. De show leverde haar ook een hoop Emmy-nominaties op. Bovendien vertolkt ze ook het personage Suzette in Big Mouth van Netflix. Ze verscheen ook in de HULU-show, The United States vs. Billie Holiday. Sinds het einde van OITNB heeft ze zichzelf zeker op een succesvol circuit kunnen houden.

5 Danielle Brooks (Tasha 'Taystee' Jefferson)

danielle brooks speelde taystee
danielle brooks speelde taystee

Danielle Brooks speelde de. rol van Tasha "Taystee" Jefferson op Orange Is the New Black, en ze was een andere favoriet bij de fans. Oorspronkelijk zou de rol van Taystee veel kleiner zijn dan het was, maar vanwege de populariteit van het personage bleef ze langer aan. Tegenwoordig speelde ze als Mahalia Jackson in Lifetime's Robin Roberts Presents: Mahalia. Mahalia Jackson was niet alleen een zangeres, maar ook een icoon van de burgerrechten. Danielle portretteert het personage in beide aspecten en doet het ongelooflijk goed. Het is ver verwijderd van het spelen van Taystee, maar Danielle bewijst absoluut dat ze veelzijdig is in haar acteerwerk.

4 Uzo Aduba (Suzanne 'Crazy Eyes' Warren)

uzo aduba speelde gekke ogen
uzo aduba speelde gekke ogen

Uzo Aduba speelde Suzanne "Crazy Eyes" Warren op Orange Is the New Black. Uzo's personage is zeker een memorabele omdat haar personage een grote rol speelde in de serie. Sinds het tot een einde kwam, is Uzo echter doorgegaan met andere projecten. Momenteel speelt ze een psychotherapeut genaamd Dr. Brooke Taylor in In Treatment, een HBO-show die opnieuw is opgestart. Het spelen van een psychotherapeut is een complete 180 van de rol die ze speelde op OITNB, maar Uzo bewijst dat ze in staat is om elk type acteerrol aan te kunnen die haar wordt toegeworpen.

3 Ruby Rose (Stella Carlin)

ruby rose speelde stella carlin
ruby rose speelde stella carlin

Ruby Rose speelde de rol van Stella Carlin in Orange Is the New Black. Ruby kwam maar voor één seizoen in de show, omdat ze in seizoen drie een andere liefdesbelang van Piper speelde. We hebben haar nooit meer gezien, behalve één keer in seizoen vier. Sinds de show ten einde liep, werd Ruby gecast als Batwoman in de CW-serie.

Helaas moest Ruby na één seizoen afhaken. Ze vertrok vanwege gezondheidsproblemen omdat ze haar nek bezeerde tijdens het filmen, waardoor ze bijna verlamd raakte. Gelukkig kon een operatie haar helpen. Nadat ze een tijdje geen tijd had om te filmen, speelde ze in de film SAS Red Notice

2 Samira Wiley (Poussey Washington)

samira wiley speelde poussey washington
samira wiley speelde poussey washington

Samira Wiley speelde Poussey Washington op Orange Is the New Black. De show bracht haar meer dan alleen een carrière, maar het hielp haar ook liefde te vinden. Samira ontmoette haar vrouw, Lauren Morelli, op de set van OITNB, aangezien zij een van de schrijvers was. Door aan de set te werken, kwam Lauren in het reine met haar seksualiteit, toen ze in 2014 als homo uit de kast kwam en van haar man scheidde. Ze werd verliefd op Samira en de twee trouwden in 2017. Het gelukkige paar kondigde aan dat ze hun eerste kind samen verwelkomden, een meisje. Wat betreft Samira's carrière, ze speelt Moira in The Handmaid's Tale.

1 Laverne Cox (Sophia Burset)

laverne cox speelde sophia burset
laverne cox speelde sophia burset

Laverne Cox doorbrak veel barrières toen ze Sophia Burset speelde in Orange Is the New Black. Tijdens de show werd ze de eerste openlijk transgender primetime Emmy-genomineerde voor OITNB. Tegenwoordig richt ze zich veel op het strijden voor de rechten van transgenders. Ze produceerde en verscheen in een documentaire, Disclosure: Trans Lives On Screen in 2020, om te laten zien hoe trans-personages in film en tv een impact hebben gemaakt. Ze praat nog steeds over deze onderwerpen en vecht voor het recht van transgenders.

Aanbevolen: