Steve Wilkos' bekritiseerd nadat man de doodstraf krijgt na passeren van leugendetector

Steve Wilkos' bekritiseerd nadat man de doodstraf krijgt na passeren van leugendetector
Steve Wilkos' bekritiseerd nadat man de doodstraf krijgt na passeren van leugendetector
Anonim

Een aflevering van Steve Wilkos die oorspronkelijk in 2018 werd uitgezonden, heeft ertoe geleid dat fans twijfelden aan de nauwkeurigheid van de leugendetectortests van de show.

Jesse Wayne Perkins verscheen in seizoen 12, aflevering 43 van de populaire talkshow op tabloid. De aflevering was getiteld: "Een 15-maand-oude stierf: wat heb je te verbergen?"

Na vijf maanden een relatie te hebben opgebouwd met een vrouw genaamd Amanda, nam Perkins de verantwoordelijkheid op zich om voor haar 15 maanden oude dochter Carolina Rose Dodd te zorgen.

Tragisch genoeg vond Carolina's moeder op 22 augustus 2018 het meisje niet meer reagerend en met haar gezicht naar beneden. Het kind werd later dood bevestigd, volgens WITN.

Carolina Rose Dodd Steve Wilkos Jesse Wayne Perkins
Carolina Rose Dodd Steve Wilkos Jesse Wayne Perkins

Op 14 november 2018 verscheen Perkins in The Steve Wilkos Show, waar hij aanvankelijk weigerde een leugendetectortest af te leggen. Hij werd van het podium zien stormen en langs het kantoor van leugendetectorexpert Daniel Ribacoff. Wilkos achtervolgt hem terwijl Perkins eist dat hij niet gefilmd wordt terwijl hij buiten een sigaret rookt. Nadat hij was overgehaald om naar binnen te komen, weigerde hij nog steeds de leugendetectortest te doen om zijn onschuld te bewijzen.

Hij gaapt en communiceert niet met Steve - die hem later omschrijft als een 'slang'.

Pas nadat Perkins' vriendin dreigt het uit te maken met hem, stemt hij ermee in de test te doen.

Hij wordt gevraagd: "Ben je getuige geweest van iemand die de dood van Amanda's 15 maanden oude dochter veroorzaakte?" en "Heb je met opzet de dood van Amanda's 15 maanden oude dochter veroorzaakt?"

Hij heeft beide vragen doorstaan - tot grote schrik van het publiek.

Carolina Rose Dodd Steve Wilkos Jesse Wayne Perkins
Carolina Rose Dodd Steve Wilkos Jesse Wayne Perkins

Maar vorig jaar werd Jesse Wayne Perkins, 25, van Carrousel Drive in Clemmons, beschuldigd van moord met voorbedachten rade bij de dood van Carolina Rose Dodd.

Aanklagers gingen aanvankelijk voor de doodstraf, maar hij is nu veroordeeld tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating.

Perkins gaf toe Carolina te hebben verstikt terwijl ze worstelde en weerstand bood.

Steve Wilkos Dan Ribacoff
Steve Wilkos Dan Ribacoff

Volgens een autopsierapport had Carolina vlekken bij haar ogen, neus en mond die op bloedingen duidden. Ze had ook stompe verwondingen, waaronder kneuzingen en schaafwonden, op haar hoofd, nek, borst, buik, een van haar armen en haar benen.

De Steve Wilkos-clip is nog steeds beschikbaar op hun YouTube-kanaal en is onlangs weer online gedeeld.

"Hierna werd hij schuldig bevonden. Hij gaf het toe. HOE IS HIJ IN hemelsnaam voor die TEST GESLAAGD? Het was duidelijk dat hij iets te verbergen had. Die arme baby RIP kleine engel", schreef een persoon online.

"Wauw, dus Dan KAN het mis hebben? Hij bekende de moord", schreef een tweede.

"Hij werd hierna tot levenslang veroordeeld, dus hij was duidelijk niet zo onschuldig", merkte een derde op.

Dan Ribacoff beheert de leugendetectortests op The Steve Wilkos Show.

Hij heeft meer dan 30 jaar onderzoekservaring en wordt gezien als een van de meest geloofwaardige polygraaf-examinatoren in de VS. Hij heeft gewerkt met de F. B. I. en CPS - met zijn zaken die leiden tot arrestaties en veroordelingen.

Aanbevolen: