Fans denken dat dit de beste filmreferenties in 'Seinfeld' zijn

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de beste filmreferenties in 'Seinfeld' zijn
Fans denken dat dit de beste filmreferenties in 'Seinfeld' zijn
Anonim

Jerry Seinfeld en Larry David's geesteskind zit vol met referenties. Serieus, er gaat nauwelijks een Seinfeld-aflevering voorbij die op de een of andere manier niet over Superman praat. Dat komt natuurlijk van Jerry Seinfelds echte obsessies met The Man Of Steel. Maar de geweldige cast van de populaire NBC-show speelde niet alleen met superheldenreferenties, veel iconische films werden zelfs ingebouwd in de constructie van enkele van de beroemdste scènes van de serie. Hoewel zoveel van Seinfeld voortkwam uit de ervaringen van Larry David, inspireerde eerdere kunst de show uit de jaren 90 op manieren waar fans vandaag nog steeds over praten.

Onlangs verzamelde een enorme Seinfeld-fan genaamd Yaron Baruch enkele van de meest iconische en obscure filmreferenties in de show voor een uitstekende YouTube-video. De video werd snel opgepikt door grote nieuwspublicaties zoals The Independent. Hoewel er nog niet eerder een diepe duik is genomen in Seinfeld-filmreferenties zoals deze, waren veel van de titels in de video de bron van een groot gesprek tussen fans op Reddit. Ze zijn het in principe allemaal eens over wat de beste referenties op de show eigenlijk zijn …

JFK en 'The Magic Loogie'-scène is gemakkelijk de beroemdste

Het lijdt geen twijfel dat de meest iconische Seinfeld-filmreferentie werd verwijderd uit de film JFK uit 1991. De politieke thriller, gebaseerd op het waargebeurde spoor rond de samenzwering van de moord op president John F. Kennedy, kwam uit aan het begin van Seinfelds run. Het was een enorme hit aan de kassa en bevatte enkele van de meest memorabele scènes uit elke film uit de jaren negentig, waardoor het rijp was voor parodie. Maar JFK had ook een ongelooflijke cast, waaronder Newman zelf, Wayne Knight.

In de aflevering "The Boyfriend" uit 1992 besloten Jerry Seinfeld en Larry David hulde te brengen aan zowel het succes van de film als de rol van Wayne erin door de rechtszaalscène na te bootsen waarin Jim Garrison van Kevin Costner modelleert hoe de kogel die JFK vermoordde, tartte de wetten van de natuurkunde en bewees dat er nog minstens één schutter was. In de film is een van de mensen die in deze demonstratie worden gebruikt, het personage van Wayne Knight. Dus Jerry moest natuurlijk de hele zaak opnieuw maken voor het Seinfeld-publiek.

In de aflevering leggen Kramer en Newman uit dat hun haat tegen honkbalspeler Keith Hernandez voortkomt uit het moment dat hij op hen spuugde terwijl ze langsliepen bij een wedstrijd. Jerry gaat verder met Eliane te vertellen dat hun hele spugenverhaal belachelijk is en gebruikt Kramer en Newman als modellen om te demonstreren dat Keith op geen enkele manier op hen had kunnen spugen. De drie minuten durende scène is bijna identiek aan die in JFK, inclusief het gebruik van Super8-beelden van de dag van het spugen/schieten. Maar het is de laatste regel die het echt tot een van de grappigste Seinfeld-momenten ooit maakt.

De Seinfeld-schrijvers waren dol op misdaadfilms

Hoewel naar bijna elk filmgenre ergens in de negen Seinfeld-seizoenen wordt verwezen, zijn het misdaadfilms die de meeste aandacht krijgen. Het is duidelijk dat Jerry, Larry en hun team van briljante schrijvers affiniteit hebben met het genre.

The Godfather en The Godfather Part 2 zijn gemakkelijk twee van de meest geprezen misdaadfilms aller tijden en er is naar beide verwezen in Seinfeld. Zelfs de minder dan geweldige Godfather Part 3 krijgt een referentie wanneer George een versie van de beroemde regel uitspreekt: "Net als ik denk dat ik eruit ben, trekken ze me weer naar binnen." Maar Seinfeld staat bekend om het hergebruik van beroemde regels uit films, waaronder uit Scent of a Woman, A Cry In The Dark, A Streetcar Named Desire, Patton, The Hustler, A Few Good Men, Pulp Fiction en zelfs uit Batman. Maar de echt indrukwekkende filmreferenties zijn de referenties die hun weg vinden naar de structuur van echte scènes, net zoals Seinfelds JFK-referentie.

Meestal waren het de beroemde plaats delict waarnaar Seinfeld het meest verwijst, zoals de scène in Taxi Driver wanneer het personage van Robert De Niro zijn wapen kiest van de zwarte marktwapens. De scène werd gerepliceerd in Seinfeld wanneer Kramer en Newman alle illegale douchekoppen achter in een vrachtwagen doorzoeken. Over voertuigen gesproken, Thelma en Louise kregen een eerbetoon toen Kramer de limieten van zijn benzinetank op de snelweg verlegde.

Maar van alle misdaadfilms waarnaar in Seinfeld wordt verwezen, is de meest opvallende toch wel de film van Clint Eastwood en John Malcovich uit 1993, In The Line Of Fire. Hoewel de aflevering waarin Kramer de kabelman op hem laat wachten (in plaats van andersom) niets te maken heeft met het verhaal van de politieke misdaadthriller, worden veel van de scènes shot voor shot gekopieerd. Dit omvat Kramer die uit het raam kijkt naar een telefooncel in de straat beneden en vooral de achtervolgingsscène te voet.

Aanbevolen: