Alle films in de 'Step Up'-franchise, gerangschikt op box-office-inkomsten

Inhoudsopgave:

Alle films in de 'Step Up'-franchise, gerangschikt op box-office-inkomsten
Alle films in de 'Step Up'-franchise, gerangschikt op box-office-inkomsten
Anonim

Sinds de originele film in 2006 uitkwam, is de Step Up-franchise een saga geworden waar iedereen van houdt of die iedereen graag haat, met als middelpunt verschillende dansers die allemaal groot durven dromen. Deze film bracht vijf films voort (technisch gezien zes, maar de zesde film is een internationale productie die de continuïteit van de andere vijf niet volgt) die telkens rond een ander hoofdpersonage draaien en een televisieserie die werd geannuleerd maar sindsdien een revival heeft aangekondigd.

Hoewel niemand beweert dat deze films Oscar-waardig zijn, zijn de films een belangrijk onderdeel van de kindertijd geworden in de huizen van veel fans, vergelijkbaar met films als Save the Last Dance en de Honey-films. Maar niet elke film in de franchise was een succes en zelfs als dat zo was, scoren ze allemaal anders als het gaat om wie er naar kwam kijken. Hier zijn de films gerangschikt op hoeveel ze verdienden aan de kassa of, eigenlijk, hoeveel ze niet verdienden.

6 'Step Up: Year of the Dance' - $ 388, 518

De minst gezochte Step Up-film, dit is een internationale film over jonge tieners die samenkomen om China's beste danscrew te vormen en een gevonden gezin te stichten. Ondanks dat het de meest recente toevoeging is, is deze film ook de minst bekende omdat velen niet weten dat hij bestaat. Het maakt technisch gezien geen deel uit van de hoofdreeks en volgt niet de continuïteit van de reeks. De film had een brutowinst van in totaal $ 388. 518 aan de kassa en het hielp niet dat het alleen digitaal in de VS werd uitgebracht.

5 'Step Up All In' - $86,1 miljoen

Technisch gezien de laatste aflevering van de franchise (voor nu tenminste), draait deze film om eerdere Step Up-sterren uit verschillende films die samenkomen om een team te vormen dat goed genoeg is om een competitie te winnen die al hun dromen kan laten uitkomen. Deze film brengt niet alleen een aantal nieuwe gezichten, maar ziet ook de terugkeer van Ryan Guzman (Sean Asa van Step Up Revolution) en Briana Evigan (Andy van Step Up 2: The Streets) evenals leden van elk van hun oorspronkelijke dansploegen. De cast bevat ook Adam Sevani en Alyson Stoner als Moose en Camille. Deze film ontving gemengde recensies en bracht wereldwijd slechts $ 86,1 miljoen op.

4 'Step Up' - $114,2 miljoen

Deze film draait om de geharde straatjongen Tyler die wordt gekoppeld aan de gespannen moderne danseres Nora voor een dans die hun lot zou kunnen bepalen. Deze film, een van de meer serieuze van de lijst, omvatte veel meer dan alleen dansen. In deze film spelen Channing Tatum, Jenna Dewan, Mario, Drew Sidora en Damaine Radcliffe. Dit was de film om een franchise voort te brengen met vier vervolgen en een televisieserie die nog steeds aan de gang is. Velen beschouwen deze film als een tienerklassieker, in dezelfde lijn als Bring It On en Stick It. Step Up had een brutowinst van $ 114.2 miljoen aan de kassa tegen het budget van $ 12 miljoen.

3 'Step Up Revolution' - $ 140,4 miljoen

Step Up Revolution, ook bekend als Step Up 4: Miami Heat op sommige andere locaties, draait om een jonge danseres die de krachten bundelt met een streetdance-crew wanneer de bouw alles van hen dreigt te nemen. Nu moeten ze hun optredens omzetten in protest en een manier vinden om de plek te redden die ze thuis noemen. De cast bestaat uit Ryan Guzman, Kathryn McCormick, Misha Gabriel, Stephen "tWitch" Boss en Tommy Dewey. Deze film bracht wereldwijd $ 140,4 miljoen op en ontving gemiddelde recensies.

2 'Step Up 2: The Streets' - $ 150,8 miljoen

Deze keer draait de film om straatkind Andy die op een prestigieuze kunstacademie belandt. Andy ontdekt dan dat ze misschien meer bondgenoten heeft dan ze dacht toen ze merkt dat ze uit haar oude dansploeg werd geschopt en dringend een nieuwe nodig had. Deze film speelde Briana Evigan, Robert Hoffman, Will Kemp, Cassie Ventura en Adam Sevani (die later in vier van de vijf films in de franchise zal verschijnen). Deze film had een brutowinst van $ 150,8 miljoen tegen een budget van $ 17 miljoen, waardoor het een kassucces werd ondanks het ontvangen van verschillende negatieve recensies van critici (hij ontving echter meer lof dan het origineel).

1 'Step Up 3D' - $ 159,2 miljoen

Een vervolg op Step Up 2: The Streets, deze film ziet de terugkeer van Moose op zijn reis als majoor engineering aan NYU wanneer hij de Pirates tegenkomt, een dansploeg die hem midden in een gevecht belandt. De crew heeft zijn vaardigheden nodig voor het World Jam Championship en de bijbehorende hoofdprijs van $ 100.000, die ze nodig hebben om al hun problemen op te lossen. De filmsterren Adam Sevani, Rick Malambri, Sharni Vinson en Alyson Stoner. Deze film is de best scorende Step Up-film met een kassaverkoop van $ 159,2 miljoen. Het kreeg gemengde kritieken van critici, omdat velen genoten van het 3D-effect en alle dansgevechten, maar vonden dat de film plat viel als het ging om het vertellen van verhalen.

Aanbevolen: