Dit zijn de meest winstgevende films van Saoirse Ronan

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Saoirse Ronan
Dit zijn de meest winstgevende films van Saoirse Ronan
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat actrice Saoirse Ronan talloze gedenkwaardige rollen heeft gespeeld sinds haar acteerdebuut in 2003. Meest recent kunnen fans de actrice zien in The French Dispatch van Wes Anderson - een film die we van deze lijst hebben uitgesloten, simpelweg omdat het nog steeds in de bioscoop.

Vandaag bekijken we welke van de films van Saoirse Ronan haar meest winstgevende is. Als je je afvraagt welke film meer dan $ 200 miljoen heeft verdiend aan de kassa, blijf dan scrollen!

10 'Loving Vincent' - Box Office: $ 42,1 miljoen

De aftrap is de experimentele geanimeerde biografische dramafilm Loving Vincent uit 2017, die het verhaal vertelt van de schilder Vincent van Gogh. Daarin is Saoirse Ronan de stem achter Marguerite Gachet en schittert ze naast Robert Gulaczyk, Douglas Booth, Jerome Flynn, Helen McCrory en Chris O'Dowd. Momenteel heeft de film een 7,8 rating op IMDb. Loving Vincent werd gemaakt met een budget van $ 5,5 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 42,1 miljoen aan de kassa.

9 'Mary Queen Of Scots' - Box Office: $ 46,7 miljoen

De volgende op de lijst is de historische dramafilm Mary Queen of Scots uit 2018, waarin Saoirse Ronan Mary, Queen of Scots speelt. Naast Ronan zijn er in de film ook Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant en Guy Pearce te zien. Mary Queen of Scots is gebaseerd op de biografie Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart uit 2004, geschreven door John Guy en heeft momenteel een beoordeling van 6,3 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 46,7 miljoen aan de kassa.

8 'Brooklyn' - Box Office: $ 62,1 miljoen

Laten we verder gaan met de romantische dramafilm Brooklyn uit 2015 uit die tijd. Daarin speelt Saoirse Ronan Eilis Lacey en schittert zij naast Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie W alters en Jessica Paré.

Brooklyn vertelt het verhaal van een Ierse immigrant die haar weg vindt in Brooklyn uit de jaren 50 - en het heeft momenteel een 7,5-score op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 11 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 62,1 miljoen aan de kassa.

7 'The Host' - Box Office: $ 63,3 miljoen

De romantische sci-fi thriller uit 2013 The Host is de volgende. Daarin portretteert Saoirse Ronan Melanie Stryder / Wanderer a.k.a. Wanda en schittert zij naast Jake Abel, Max Irons, Frances Fisher, Chandler Canterbury en Diane Kruger. The Host is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2008 geschreven door Twilight-auteur Stephenie Meyer en heeft momenteel een beoordeling van 5,9 op IMDb. The Host is gemaakt met een budget van $40 miljoen en verdiende uiteindelijk $63,3 miljoen aan de kassa.

6 'Hanna' - Box Office: $ 65,3 miljoen

De volgende op de lijst is de actiethriller Hanna uit 2011 waarin Saoirse Ronan het titelpersonage speelt. Naast Ronan zijn er in de film ook Eric Bana, Tom Hollander, Olivia Williams, Jason Flemyng en Cate Blanchett te zien. Momenteel heeft de film - die een zestienjarig meisje volgt dat is opgevoed door een ex-CIA-agent - een beoordeling van 6,8 op IMDb. Hanna werd gemaakt met een budget van $30 miljoen en verdiende uiteindelijk $65,3 miljoen aan de kassa.

5 'Lady Bird' - Box Office: $79 miljoen

De top vijf van de lijst is de coming-of-age-komedie-dramafilm Lady Bird uit 2017. Daarin speelt Saoirse Ronan Christine "Lady Bird" MacPherson en schittert zij samen met haar goede vriend Timothée Chalamet.

Naast de twee, zijn er in de film ook Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Beanie Feldstein en Stephen McKinley te zien. Lady Bird vertelt het verhaal van een middelbare scholier en haar moeilijke relatie met haar moeder - en het heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. De film is gemaakt met een budget van $ 10 miljoen en heeft uiteindelijk $ 79 miljoen verdiend aan de kassa.

4 'The Lovely Bones' - Box Office: $ 93,6 miljoen

De volgende op de lijst is het bovennatuurlijke thrillerdrama uit 2009 The Lovely Bones. Daarin speelt Saoirse Ronan Susie Salmon en schittert ze naast Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci en Michael Imperioli. De film volgt een jong meisje dat is vermoord en waakt over haar familie en haar moordenaar vanuit het vagevuur. Momenteel heeft het een 6,7 rating op IMDb. The Lovely Bones werd gemaakt met een budget van $ 65 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 93,6 miljoen aan de kassa.

3 'Atonement' - Box Office: $131 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag openen is het romantische oorlogsdrama Atonement uit 2007 waarin Saoirse Ronan Briony Tallis speelt. Naast Ronan zijn er in de film ook James McAvoy, Keira Knightley, Romola Garai, Vanessa Redgrave en Benedict Cumberbatch te zien. Momenteel heeft Atonement - dat een misdaad en de gevolgen ervan in de loop van zes decennia volgt - een 7,8 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 30 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 131 miljoen aan de kassa.

2 'The Grand Budapest Hotel' - Kassa: $ 172,9 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is het comedy-drama The Grand Budapest Hotel uit 2014, waarin Saoirse Ronan Agatha speelt. Naast de actrice heeft de film ook hoofdrollen voor Ralph Fiennes, Adrien Brody, Jude Law, Bill Murray en Owen Wilson. De film volgt het verhaal van een lobbyjongen die eigenaar wordt van een ouder wordend eersteklas hotel - en het heeft momenteel een 8,1 rating op IMDb. Het Grand Budapest Hotel werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 172,9 miljoen aan de kassa.

1 'Little Women' - Box Office: $ 218,9 miljoen

En tot slot, de lijst wordt afgerond met het coming-of-age-periodedrama Little Women uit 2019, dat is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1868 van Louisa May Alcott. Daarin speelt Saoirse Ronan Josephine "Jo" March en schittert zij samen met Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet en Meryl Streep. Momenteel heeft Little Women een 7,8-beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 40 miljoen en verdiende maar liefst $ 218.9 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: