Dit zijn de meest winstgevende films van Nicole Kidman

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest winstgevende films van Nicole Kidman
Dit zijn de meest winstgevende films van Nicole Kidman
Anonim

De Australische actrice Nicole Kidman verwierf in 1990 internationale bekendheid met de actiefilm Days of Thunder. Sindsdien heeft Kidman zichzelf gevestigd als een van de meest getalenteerde actrices van haar generatie en in de loop van drie decennia speelde ze in tal van veelgeprezen films.

Vandaag bekijken we welke van haar rollen uiteindelijk haar meest winstgevende waren. Van Moulin Rouge! naar Aquaman - blijf scrollen om erachter te komen welke van de films van Nicole Kidman het meeste verdiende aan de kassa!

10 'Eyes Wide Shut' - Box Office: $ 162,1 miljoen

De aftrap is de erotische mysteriedramafilm Eyes Wide Shut uit 1999, waarin Nicole Kidman Alice Harford speelt. Naast Kidman speelt de film met haar toenmalige echtgenoot Tom Cruise, Sydney Pollack, Marie Richardson, Todd Field en Marie Richardson. Werken aan de film was een carrièreveranderende ervaring voor Kidman. Eyes Wide Shut is gebaseerd op de novelle Dream Story uit 1926 van Arthur Schnitzler en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 65 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 162,1 miljoen aan de kassa.

9 'The Interpreter' - Box Office: $ 162,9 miljoen

De volgende op de lijst is de politieke thriller uit 2005 The Interpreter. Daarin speelt Nicole Kidman Silvia Broome en schittert ze naast Sean Penn, Catherine Keener, Jesper Christensen, Yvan Attal en Earl Cameron. De film volgt een agent van de Amerikaanse geheime dienst die een tolk onderzoekt die een moordcomplot hoorde - en het heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. The Interpreter werd gemaakt met een budget van 80 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 162,9 miljoen dollar aan de kassa.

8 'Cold Mountain' - Box Office: $173 miljoen

Laten we verder gaan met de epische oorlogsfilm Cold Mountain uit 2003. Daarin portretteert Nicole Kidman Ada Monroe en speelt ze samen met Jude Law, Renée Zellweger, Eileen Atkins, Brendan Gleeson en Philip Seymour Hoffman.

Cold Mountain speelt zich af tegen het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog en volgt een gewonde soldaat op zijn reis terug naar huis. Momenteel heeft het een 7,2 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 79 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 173 miljoen aan de kassa.

7 'Moulin Rouge!' - Box Office: $ 179,2 miljoen

Het jukebox-musical-romantische drama Moulin Rouge! uit 2001, waarin Nicole Kidman de duurste ketting voor een film draagt, is de volgende. Daarin portretteert Kidman Satine en speelt zij samen met Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh en Jacek Koman. De film volgt een jonge dichter die verliefd wordt op de ster van de Moulin Rouge en heeft momenteel een 7.6 rating op IMDb. Moulin Rouge! werd gemaakt met een budget van $ 50 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 179,2 miljoen aan de kassa.

6 'The Others' - Box Office: $ 209,9 miljoen

De volgende op de lijst is de gotische psychologische horror uit 2001 The Others waarin Nicole Kidman Grace Stewart speelt. Naast Kidman zijn er in de film ook Fionnula Flanagan, Christopher Eccleston, Elaine Cassidy, Eric Sykes en Alakina Mann te zien. De film volgt een moeder die in een oud familiehuis woont met haar twee lichtgevoelige kinderen en heeft momenteel een 7,6 rating op IMDb. The Others werd gemaakt met een budget van $ 17 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 209,9 miljoen aan de kassa.

5 'Australië' - Box Office: $ 211,3 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de avonturendramafilm Australia uit 2008. Daarin speelt Nicole Kidman Lady Sarah Ashley en schittert ze naast Hugh Jackman, David Wenham, Bryan Brown, Jack Thompson en David Gulpilil. De film vertelt een liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Australië en heeft momenteel een 6,6 rating op IMDb. Australië werd gemaakt met een budget van $ 130 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 211,3 miljoen aan de kassa.

4 'Go With It' - Box Office: $ 215 miljoen

Laten we verder gaan met de rom-com Just Go with It uit 2011 waarin Nicole Kidman Devlin Adams speelt. Naast Kidman zijn er in de film ook Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nick Swardson, Brooklyn Decker en Bailee Madison te zien.

Just Go with It is een remake van de film Cactus Flower uit 1969 en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van 80 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 215 miljoen dollar aan de kassa.

3 'Batman Forever' - Box Office: $ 336,6 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de superheldenfilm Batman Forever uit 1995. Daarin speelt Nicole Kidman Dr. Chase Meridian en schittert ze naast Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Chris O'Donnell en Michael Gough. De film is de derde aflevering van Warner Bros.'s eerste Batman-franchise en heeft momenteel een 5,4 rating op IMDb. Batman Forever werd gemaakt met een budget van $ 100 miljoen en het verdiende uiteindelijk $ 336,6 miljoen aan de kassa.

2 'The Golden Compass' - Box Office: $ 372,2 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de fantasy-avonturenfilm The Golden Compass uit 2007. Daarin portretteert Nicole Kidman mevrouw Coulter en speelt ze samen met Sam Elliott, Eva Green, Ian McKellen, Ian McShane en Freddie Highmore. The Golden Compass is gebaseerd op het boek Northern Lights uit 1995 van Philip Pullman en heeft momenteel een 6,1 beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van 180 miljoen dollar en verdiende uiteindelijk 372,2 miljoen dollar aan de kassa.

1 'Aquaman' - Box Office: $1.148 Miljard

En tot slot, de lijst op plek nummer één is de superheldenfilm Aquaman uit 2018, waarin Nicole Kidman Atlanna speelt. Naast Kidman zijn er in de film ook Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson en Dolph Lundgren te zien. De film is gebaseerd op het gelijknamige DC Comics-personage en heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb. Aquaman werd gemaakt met een budget van $ 160-200 miljoen en verdiende uiteindelijk maar liefst $ 1.148 miljard aan de kassa.

Aanbevolen: