Wat de makers van 'Family Guy' en 'The Simpsons' echt denken over elkaars shows

Inhoudsopgave:

Wat de makers van 'Family Guy' en 'The Simpsons' echt denken over elkaars shows
Wat de makers van 'Family Guy' en 'The Simpsons' echt denken over elkaars shows
Anonim

De makers van South Park haten absoluut alles aan Family Guy. Er is geen middenweg of nuance in hun incidentele spot met Family Guy. Hoewel ze enigszins legitieme creatieve redenen lijken te hebben waarom ze een hekel hebben aan Seth MacFarlane and Family, v alt het succes van de show die ze bekritiseren niet te ontkennen. Dit is iets dat Matt Groening en de makers van The Simpsons (misschien wel de meest succesvolle animatieshow aller tijden) volledig begrijpen. En ook zij hebben in de loop der jaren foto's gemaakt bij Family Guy. Maar in tegenstelling tot Family Guy en South Park, lijkt er een soort haat-liefdeverhouding te zijn tussen de makers van The Simpsons en de inwoners van Quahog, Rhode Island.

Natuurlijk hadden The Simpsons en Family Guy een zeer succesvolle cross-over-aflevering in 2014. Hoewel het niet het type iconische animatiebeurs voor volwassenen was dat fans zagen in "Marge V. S. The Monorail", was het zeker goed -ontvangen. En rond die tijd begonnen publicaties dieper te graven in de ware dynamiek tussen het team achter Family Guy en het team achter The Simpsons; vooral Seth MacFarlane en Matt Groening met respect. Dit is hoe de twee echt over elkaar en hun geliefde serie denken.

Hoe The Simpsons Family Guy maakten tot wat het is

Aan het begin van een Entertainment Weekly-interview met Seth MacFarlane en Matt Groening voor hun crossover-aflevering, vroeg de interviewer elk van hen naar de allereerste keer dat ze elkaars werk bekeken. Natuurlijk antwoordde Seth als eerste, omdat hij nogal luidruchtig is geweest over hoe belangrijk The Simpsons is geweest voor de oprichting van Family Guy en het televisielandschap als geheel.

"[Matt's] show gaf een andere richting aan waar ik met mijn professionele leven heen wilde. Ik wilde Disney-animator worden, en toen kwam The Simpsons uit, en in alle opzichten qua schrijven, qua productie, qua timing, qua animatie, het herschreef gewoon het rulebook. Plots moest ik hardop lachen om tekenfilms, "legde Seth uit. "We houden allemaal van de Bugs Bunny-tekenfilms en de Road Runner-tekenfilms, en je erkent hoe geweldig ze zijn en hoe hilarisch ze zijn, maar hoe vaak lach je echt? De Simpsons maakten me aan het lachen. Ik deed toen stand-up en ik vond het geweldig, en ik dacht: 'Het is jammer dat er geen manier is om volwassen humor in tekenfilms te gebruiken.' En ze openden gewoon die deur voor iedereen. Die show kwam uit en ik herinner me dat ik dacht: 'Oh mijn god, dit is wat ik wil doen.' Het is net All in the Family. Het is die mate van verandering van het landschap."

Hoe Matt Groening eerlijk over Family Guy denkt

Matt heeft All In The Family gecrediteerd voor het succes van The Simpsons. De geanimeerde show was tenslotte zowel een satire op de Amerikaanse cultuur als op de televisiestijlen die eraan vooraf waren gegaan. All In The Family was toevallig het belangrijkste.

"Dit is het punt: je begrijpt dat er shows zijn die in je voetsporen treden, toch? Maar over het algemeen zijn ze op een competitief netwerk", zei Matt over het kijken naar Family Guy voor de eerste keer. "Allereerst dacht ik dat als The Simpsons een hit zou worden - en ik dacht dat het een hit zou worden - mijn zorg was dat volwassenen niet zouden kijken omdat het een tekenfilm is en er geen goede tekenfilms voor volwassenen waren. Toen die hit werd, wist ik dat er zouden nieuwe shows volgen, en uiteindelijk zijn er nu al deze shows die door de maker worden aangedreven - dat wil zeggen, ze zijn een visie van iemand die kan tekenen. Het is verbazingwekkend wat er nu in animatie gebeurt … Maar om naar Seth te gaan, mijn eerste take was: "Oh mijn God, we hebben concurrentie. En ze flankeren ons. Deze show is wilder, harder en gemener. Vroeger kwamen we in de problemen. Vroeger waren we de oorzaak van de ondergang van de Verenigde Staten.'"

Matt ging verder met de beschuldigingen dat Seth The Simpsons kopieerde en zei dat hij vond dat hun stijlen compleet anders waren. Maar op een gegeven moment was Matt bang dat hij Family Guy zou kopiëren vanwege hun groeiend succes.

In het interview waren zowel Matt als Seth het erover eens dat hoewel ze allebei diep respect hebben voor wat de ander doet, competitie natuurlijk en belangrijk is voor het succes van hun beide shows. Maar de voltooiing die bestaat tussen de twee makers en hun schrijvers is er een vol respect. Het is vriendelijk. Als dat niet zo was, zou er gewoon geen manier zijn dat ze ooit een crossover-aflevering zouden hebben gedaan. Maar dat betekent niet dat er niet een paar vervelende foto's zijn gemaakt.

In sommige Family Guy-commentaren beweerde Seth dat Fox ooit contact met hem had opgenomen over een paar harde grappen die hij maakte over The Simpsons. Hoewel The Simpsons zonder repercussies op Family Guy hebben geschoten, zou Seth gestraft worden voor het "overschrijden" van Fox' andere hitkomedie. Seth beweerde dat hij gelooft dat het niets te maken had met Matt Groening en alles te maken had met het feit dat Fox bang was voor de andere maker van Simpsons, James L. Brooks. Aangezien dit plaatsvond vóór de crossover-aflevering, lijkt het erop dat het probleem is opgelost.

Tijdens de loop van zowel Family Guy als The Simpsons hebben de twee elkaar tijdens de shows uitgelachen. Soms was het iets te persoonlijk. Zowel Matt als Seth begrijpen echter dat ze op het gebied van satire werken en dat betekent dat gevoelens gekwetst zullen worden. Maar het lijkt er echt op dat de twee het daar helemaal mee eens zijn en zelfs een beetje zoals wanneer de ander er goed over nadenkt.

Waarom?

Omdat het grappig is.

Aanbevolen: