De cast van 'Degrassi' denkt niet dat ze deze controversiële onderwerpen goed hebben aangepakt

Inhoudsopgave:

De cast van 'Degrassi' denkt niet dat ze deze controversiële onderwerpen goed hebben aangepakt
De cast van 'Degrassi' denkt niet dat ze deze controversiële onderwerpen goed hebben aangepakt
Anonim

De makers van Degrassi, en al zijn spin-offs en extensies, waren er trots op om zich volledig te verdiepen in onderwerpen die de meeste tv-shows niet zouden durven. Sinds de eerste incarnatie van Kit Hood en Linda Schuyler's Canadese middelbare schoolshow in 1979, is de serie zijn tijd ver vooruit. Het heeft altijd diversiteit en inclusiviteit gevierd en is er nooit voor terugdeinzen om in onderwerpen te duiken die sommigen ongemakkelijk maakten of zelfs politiek incorrect waren. Dit komt omdat de makers wilden weergeven hoe het leven van Noord-Amerikaanse tieners er eigenlijk uitzag. Natuurlijk werd dit onderzocht in het kader van een tienersoap, dus er was constant een niveau van opschorting van ongeloof. Maar het vinden van deze balans was iets waar Degrassi goed in was. Het maakte tenslotte veel van de castleden, met name Drake, erg rijk.

Natuurlijk had de serie, afgezien van Drake, veel gedenkwaardige sterren. En Drake weet dit, en daarom heeft hij er veel van opgenomen in zijn reünievideo Degrassi: The Next Generation. Onlangs spraken veel van deze zelfde sterren met AV Club ter ere van het 20-jarig jubileum van de show. Terwijl enkele van de meest schokkende, edgy en vooruitstrevende kwesties van Degrassi: The Next Generation werden besproken, nam de cast ook de tijd om na te denken over kwesties waarvan zij niet geloven dat zij en de makers van de show genoeg hebben aangeroerd of zelfs verkeerd zijn behandeld …

Marco's reis van coming-out had een aantal gemiste kansen

Adamo Ruggiero, die Marco speelde in Degrassi: The Next Generation, werd zwaar beïnvloed door alle verhaallijnen van zijn personage. Vooral degenen die te maken hadden met zijn gevoelens om als homoseksuele jongeman uit de kast te komen. In veel gevallen is Degrassi een voorvechter van de LGBTQA+-gemeenschap geweest. En dit hielp Adamo er echt zelf uit te komen.

"Ik was een homoseksuele jongen die in de kast zat, en ik bevond me in de show, en mijn leven ging van nul naar 100", zei Adamo tegen AV Club. "Ik had nog niet zoveel geacteerd. Plotseling was ik een personage dat speelde met al mijn diepste, donkerste geheimen, dus er was veel onderhandeling over mijn persoonlijke coming-out en een onderhandeling over het feit dat ik persoonlijk niet bereid was om die gesprekken voeren omdat ze naar deze pijnen in mij trokken. Maar in zekere zin werd ik gedwongen om die gesprekken te voeren, in het openbaar en wereldwijd."

Maar in zijn interview legde Adamo ook uit dat hij vond dat Degrassi: The Next Generation nogal wat belangrijke kansen miste als het ging om de boog van zijn personage.

"[Marco] was zo puur. We hebben kansen gemist om te praten over homoseks, en queer-seks en queer-lichamen," legde Adamo uit."Marco is echt een beetje gedeseksualiseerd, en ik denk dat dat iets was waar netwerken op dat moment misschien nog niet klaar voor waren. Toen Marco eenmaal uit de kast kwam, had hij altijd een vriendje. Maar in zijn relaties was er niets over de dynamiek van homo's seks en veilige seks en de seksuele cultuur als jonge homoseksuele man."

Rassenkwesties

Gezien het klimaat van vandaag, is het logisch dat de cast allemaal nadacht over hoe hun ongelooflijk belangrijke show de onderwerpen rassenrelaties, racisme, antisemitisme en islamofobie behandelde. In het interview was het schrijver James Hurst die het ter sprake bracht. James had op een aantal belangrijke manieren bijgedragen aan Degrassi, waaronder het verdiepen in Manny's moeilijke keuze om haar baby te houden of niet. De aflevering werd kort verboden omdat hij zich verdiepte in het gevoelige onderwerp abortus, maar James en het team vonden het van vitaal belang om het te onderzoeken. Hij denkt echter dat ze de bal hebben laten vallen op het gebied van racisme.

"Ik heb niet het gevoel dat we racisme hebben aangepakt. Ik denk niet dat we er goed werk mee hebben gedaan. Ik voel me daar slecht over. Ik weet dat we het hebben geprobeerd. Er was een aflevering waarin islamofobie werd verkend. een heel belangrijke kwestie na 9/11. Maar ik denk dat we gefaald hebben op het gebied van racisme, "zei James.

"Race werd niet vaak besproken. Er was één aflevering met Hazel. Haar personage sprak over een gewelddadige ervaring die ze had, en het was nooit super uitgepakt, "voegde Adamo eraan toe.

Bovendien legde de cast uit dat er een ernstig gebrek aan diversiteit was achter de schermen van Degrassi: The Next Generation, wat betekent dat veel van deze onderwerpen niet werden behandeld puur omdat er geen stem was die pleitte voor hen.

"We hadden absoluut niet genoeg mensen met gekleurde letters op de show", zei schrijver Shelley Scarrow. "Het zijn van een kindacteur is eigenlijk een bevoorrechte positie omdat er als gezin veel voor nodig is om de acteercarrière van je kind naar voren te brengen. Het was niet gemakkelijk om reeds ervaren kindacteurs van kleur te vinden. Ik weet dat we mensen op dat vlak teleurstelden. privilege tonen."

Toch, zoals de cast opmerkte, is er altijd een kans op een nieuwe incarnatie van Degrassi en daarom kunnen deze problemen worden aangepakt. Niet alleen meer verhalen over ras en racisme onderzoeken, maar ook meer inclusief zijn voor alle stemmen om ervoor te zorgen dat iedereen aan tafel zit.

Aanbevolen: