Macaulay Culkin verdiende miljoenen met 'Home Alone 2: Lost In New York

Inhoudsopgave:

Macaulay Culkin verdiende miljoenen met 'Home Alone 2: Lost In New York
Macaulay Culkin verdiende miljoenen met 'Home Alone 2: Lost In New York
Anonim

Het is ongelooflijk moeilijk om het als kindsterretje in Hollywood te maken, en als een jonge artiest eenmaal groot wordt, hebben ze een unieke kans op blijvend succes in entertainment. Namen als Shia LaBeouf en Hilary Duff zijn voorbeelden van jonge sterren die een lange carrière in Hollywood hebben gehad.

In de jaren 90 was Macaulay Culkin overal en hij verdiende geld terwijl hij een van de grootste namen in entertainment was. De Home Alone-films zijn enkele van zijn beroemdste, en voor Home Alone 2 verdiende Culkin miljoenen.

Laten we teruggaan naar de jaren 90 en zien hoeveel Macaulay Culkin heeft gemaakt voor Home Alone 2.

Macaulay Culkin was een enorme kinderster

Als we naar de lijst met de grootste kindsterren aller tijden kijken, komen maar weinig namen in de buurt van het niveau van bekendheid dat Macaulay Culkin bereikte. De man was een gigantische ster toen hij nog een kind was, en in die tijd was hij in films, commercials en muziekvideo's, terwijl hij een fortuin verdiende.

Culkin begon in de jaren 80 enige bekendheid te verwerven, met films zoals Uncle Buck die het publiek lieten zien waartoe hij in staat was. In de jaren '90 zou alles echter een hoogtepunt bereiken, en toen hij eenmaal beroemd was, maakte Culkin het beste van zijn kansen.

Naarmate de tijd verstreek, dreef hij gestaag weg van acteren, maar zelfs tijdens langere pauzes van het bedrijf werd Culkin nog steeds gezocht voor grote projecten. De mensen die The Big Bang Theory maakten, wilden zelfs dat hij in de show zou schitteren.

Culkin sprak hierover en zei: "Ze achtervolgden me voor The Big Bang Theory. En ik zei nee. Het was een beetje zoals de toonhoogte was: 'Oké, deze twee astrofysici-nerds en een mooi meisje wonen bij hen. Yoinks!' Dat was de toonhoogte. En ik dacht: 'Ja, ik ben cool, bedankt.'"

Toen hij nog regelmatig acteerde, kreeg Culkin de rol van zijn leven in een film die als een feestdag wordt beschouwd.

Hij kreeg $ 110, 000 betaald voor 'Home Alone'

In 1990 kwam een kleine film genaamd Home Alone in de bioscoop, en hoewel het op basis van de previews eruitzag als een coole film, had niemand kunnen voorspellen dat deze film zou doorgaan om honderden miljoenen dollars te verdienen terwijl je een vakantieklassieker wordt.

Culkin was nog een kind toen de film ontplofte, maar hij liet in die film precies zien waarom de studio en John Hughes zoveel vertrouwen in hem hadden. Hij leverde de goederen af terwijl de camera's draaiden, en hij speelde een belangrijke rol in de film die de jaren 90 in stijl aftrapte.

Culkin liet zijn iconische schreeuw los in de film, een scène die al jaren in de hoofden van mensen gebrand is.

Toen hij sprak over het iconische moment, zei regisseur Chris Columbus: "Macaulay had een briljant komisch instinct, zelfs op die jonge leeftijd. Hij hield zijn handen op zijn gezicht gelijmd terwijl hij schreeuwde. Dus ik riep 'Cut. ' En de hele bemanning lachte dubbel."

Nadat Home Alone een hitfilm werd, verspilde de studio geen tijd om de bal aan het rollen te krijgen voor een vervolg. Natuurlijk stond Culkin in de rij voor een enorme opslag.

Hij verdiende $ 4,5 miljoen voor 'Home Alone 2'

Dus, hoeveel kon Macaulay Culkin mee naar huis nemen van Home Alone 2? Dankzij het enorme succes van die eerste film kreeg Culkin een loonsverhoging en een totaal salaris van $ 4,5 miljoen, en dat allemaal op een leeftijd dat hij niet eens auto kon rijden.

Van die eerste Home Alone-film was niet voorspeld dat hij zo groot zou zijn als hij was, en de studio zag duidelijk dat een vervolgproject grote zaken zou kunnen doen aan de kassa met Culkin en de rest van de originele cast terug in de mix.

Gelukkig heeft de verhoging zijn vruchten afgeworpen, aangezien de film veel succes zou hebben aan de kassa. Volgens The-Numbers kon Home Alone 2 meer dan $ 350 miljoen binnenhalen. Dit was een totaal financieel succes voor de studio, maar het was een daling van meer dan $ 100 miljoen ten opzichte van zijn voorganger. Desalniettemin moet de studio blij zijn geweest met het feit dat ze Culkin opnieuw hebben verzilverd.

Macaulay Culkins nalatenschap op het grote scherm als kindsterretje kan nooit in twijfel worden getrokken, en het is interessant om te horen dat hij op zo'n jonge leeftijd miljoenen verdiende. Praten over het achterlaten van een stempel op de industrie.

Aanbevolen: