Deze Dwayne Johnson-film belandde in de kassa en verloor $ 16 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze Dwayne Johnson-film belandde in de kassa en verloor $ 16 miljoen
Deze Dwayne Johnson-film belandde in de kassa en verloor $ 16 miljoen
Anonim

Tegenwoordig is Dwayne Johnson een box office sensatie. Hij staat bekend om het enorme budget, popcornfilms. Het succes volgde de filmster, hij brak een record voor zijn eerste salaris in 'The Mummy Returns', waarmee hij $ 5,5 miljoen binnenbracht voor de film, het meeste ooit voor een onbewezen acteur.

Zijn carrière begon echt te veranderen toen hij alleen ging en naar zijn eigen instincten luisterde. Toen hij echter naam aan het maken was, waren de dingen een beetje anders, inclusief films met een kleiner budget terwijl hij naam probeerde te maken.

Niet alleen verloor de Richard Kelly-film geld, maar hij werd ook absoluut aan flarden gescheurd na het filmfestival van Cannes. Terugkijkend komt het als een grote verrassing gezien de met sterren bezaaide cast en degenen die bij het project betrokken zijn.

'Southland Tales' had een bezaaide cast

Kijkend naar de cast zelf, is het echt moeilijk te geloven dat de film zowel in de recensies als aan de kassa belandde.

Het begint met de regie van Richard Kelly, die destijds een grote naam was dankzij zijn werk aan 'Donnie Darko'. De cast bevatte zoveel grote namen, waaronder Dwayne Johnson, Sarah Michelle Gellar, Sean William Scott, Justin Timberlake Many Moore, Jon Lovitz, Amy Poehler en anderen.

Ondanks het feit dat de film het niet goed deed, gaf Richard Kelly toe dat hij vanaf het begin weggeblazen was door Dwayne Johnson, zoals hij onthulde met EW.

Toen ik Dwayne ontmoette, was het gewoon een onmiddellijke connectie. Hij was onmiddellijk opgewonden en open en gewoon helemaal enthousiast om al deze risico's te nemen en deze rol te spelen. Het was gewoon deze geweldige connectie. tegenover hem zitten - ik denk dat dit het begin van 2005 was toen we elkaar ontmoetten - ik werd gewoon weggeblazen door zijn charisma.''

Ondanks het ensemble en de connectie werd de film in Cannes aan flarden gescheurd.

'Southland Tales' getankt op het festival van Cannes

De film werd vanaf het begin geteisterd, aangezien de cast en crew, gezien het kleinere budget, slechts 28 dagen hadden om de film op te nemen. Bovendien was de film toen hij de goedkeuring kreeg voor Cannes nog niet eens klaar.

''Nou, elke dag van deze film was een wilde rit in een achtbaan, want we hadden maar ongeveer 28 dagen om de film op te nemen. Elke dag was er een gekke stunt, of een nieuwe karakteracteur die binnenkwam, en alle ondersteunende cast ging in deze gekke achtbaanrit die gewoon echt onmogelijk te begrijpen was,'' verklaarde de regisseur.

Het resultaat was slecht, omdat fans de film vernietigden. Het was zo erg dat fans tijdens de première op het festival zelfs wegliepen.

Dwayne Johnson herinnert zich de vernedering van die dag samen met Indie Wire.

''Ze haatten de film. Wees dus gewoon voorbereid.’ Maar we moesten er nog drie uur zijn. Dus we gaan zitten en de eerste vraag, ik zal het nooit vergeten, is een journalist die opstaat en zegt: 'Ik moet eerlijk tegen je zijn, ik heb nog nooit zoveel mensen uit een film zien weglopen. Wat was er met deze film?'”

De film bracht wereldwijd maar liefst $ 374, 743 op, op een budget van $ 17 miljoen. Reken maar uit, dat is geen positief rendement. Wie weet, als de film wat meer klaar was geweest, was het misschien een ander verhaal geweest.

Ondanks de mislukking, was Richard Kelly nog steeds geïnteresseerd in het werken aan een vervolg, geloof het of niet.

Ondanks het falen van de film, wilde Richard Kelly een vervolg

Ja, ondanks het resultaat heeft Richard Kelly nog steeds aspiraties voor een vervolg. We weten niet helemaal zeker hoe de cast daarover denkt, hoewel we wel weten dat de regisseur daadwerkelijk een scenario heeft geschreven voor het vervolg.

"'Ik heb aan een nieuw scenario gewerkt. Er waren deze drie graphic novels die 15 jaar geleden werden gepubliceerd, toen de film uitkwam. In de theatrale versie van de film is er animatie die echt zinspeelt op de volledige zes hoofdstukken en de gebeurtenissen die voorafgaand aan de film plaatsvinden."

"Er is een kans voor ons om de wereld van zijn scenario te verkennen en de betekenis van wat er in zijn scenario gebeurt, en de extra realiteit van wat dat zou kunnen betekenen."

Kelly zou verder toegeven dat hij graag weer met Dwayne Johnson zou willen werken voor de film, maar hij realiseert zich wel dat er sindsdien dingen zijn veranderd, vooral de vraagprijs van Dwayne tegenwoordig… die niet bedoeld is voor films met een kleiner budget.

Aanbevolen: