De verrassende reden dat Pixar bijna nooit 'WALL-E' heeft gemaakt

Inhoudsopgave:

De verrassende reden dat Pixar bijna nooit 'WALL-E' heeft gemaakt
De verrassende reden dat Pixar bijna nooit 'WALL-E' heeft gemaakt
Anonim

We weten allemaal dat Pixar geweldige en emotionele films maakt. Maar om hun films zo geweldig te kunnen maken als ze zijn, heeft de studio eerst veel ideeën doorgenomen en de beste gekozen waarvan ze denken dat die de meeste impact zal hebben op het publiek. Andrew Stanton, de regisseur van WALL-E en een paar andere Pixar-films, presenteerde het idee voor WALL-E en het werd aanvankelijk niet goed ontvangen.

Hoewel elke Pixar-film uniek is, was deze anders dan alles wat ze eerder hadden gedaan. Al hun hoofdpersonages daarvoor konden spreken, maar aangezien de hoofdpersonages van WALL-E robots zijn, kunnen ze eigenlijk niets zeggen. De filmmakers moesten heel hard werken om een film als deze begrijpelijk te maken voor het publiek en ze iets te laten voelen. Laten we eens kijken naar de reden waarom WALL-E bijna niet bestond en hoe Pixar er de ongelooflijke film van heeft gemaakt die het nu is.

6 Pixar wist niet zeker of er geen dialoog was in de eerste helft van de film

Een van de grootste dingen die WALL-E uniek maakt, is dat de hoofdpersonen robots zijn die nauwelijks spreken. "De eerste 40 minuten of zo van Wall-E waarin nauwelijks een dialoog wordt gesproken en bijna geen menselijke figuren op het scherm verschijnen, is een filmisch gedicht van zo'n humor en schoonheid dat de duistere implicaties ervan een tijdje kunnen duren om tot je door te dringen," aldus aan de New York Times. Hoewel het gedeelte zonder dialoog van de film mooi uitpakte, aarzelde Pixar er eerst over. Ze wisten niet zeker of iedereen het begin van de film zou begrijpen zonder te praten of dat het te saai zou zijn.

5 Volgens Brad Bird heeft Andrew Stanton het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt

De studio vond het idee voor WALL-E aanvankelijk ondoorgrondelijk. Volgens een verhaal van TIME, "toen schrijver-regisseur Andrew Stanton - wiens laatste film Pixar's all-time box-office kampioen Finding Nemo was - drie jaar geleden de eerste rollen van WALL•E liet zien aan de studio's hersenvertrouwen, collega-auteur Brad Bird (The Incredibles) vertelde hem: "Man, je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt." Een film die laat zien maar niet vertelt, en waarvan de hoofdpersonen in wezen mimespelers zijn, zou een einde kunnen maken aan de acht-film winnende reeks aan kassa's die begon met Toy Story in 1995 en ononderbroken doorging in Ratatouille van vorig jaar." Het was misschien niet gemakkelijk, maar Pixar maakte absoluut de juiste keuze om de film te maken.

4 Een geluidsontwerper die aan de 'Star Wars'-films werkte, hielp bij het maken van 'WALL-E'

Regisseur Andrew Stanton moest bedenken hoe hij een film kon maken met nauwelijks dialoog. Hij vond een van de beste mensen in de filmindustrie om hem daarbij te helpen - Ben Burtt - een geluidsontwerper die bekend staat om het tot leven brengen van de robots in de Star Wars-films."Om het project te verkopen, had Stanton alleen zijn vertrouwen in het idee en de medewerking van sounddesign-goeroe Ben Burtt, die de 'stem' van WALL•E en de meeste andere geluiden van de film zou creëren", aldus TIME. WALL-E zou heel anders klinken zonder Ben Burtt en hij zou niet dezelfde schattige robot zijn waar fans geen genoeg van kunnen krijgen.

3 ‘WALL-E’ bewees dat je geen woorden nodig hebt om een publiek iets te laten voelen

Tussen de verhaalvaardigheden van Andrew Stanton en het geluidsontwerp van Ben Burtt, werd WALL-E een lief en inspirerend verhaal waar het publiek helemaal verliefd op werd. Noel Ransome, een schrijver voor Vice, zei: Vergeleken met standaard dialooglijnen, heeft de stomme film umph, omdat hij vertrouwt op jouw begrip van de wereld. Het gelooft in je vermogen om de subtiliteiten van verdriet, woede en pijn op te pikken door het vanuit een echte plaats te tekenen. Pixar heeft dit onder de knie, zowel voor als na WALL-E.” WALL-E bewees dat het soms het beste is om films te maken met weinig tot geen dialoog, omdat ze de krachtigste en meest emotionele kunnen zijn.

2 Sommige kijkers bekritiseerden de boodschap van de film

De filmmakers ontdekten hoe ze een geweldige film konden maken met nauwelijks dialoog, maar er waren nog steeds mensen die er om een andere reden kritiek op hadden: de boodschap van de film. “WALL-E wordt behalve vermakelijk ook gezien als kritiek op grotere maatschappelijke vraagstukken. Deze film gaat over consumentisme, nostalgie, milieuproblemen, afvalbeheer en de enorme impact die mensen op de aarde hebben”, aldus Fandom.

Niet iedereen heeft dezelfde opvattingen over consumentisme en het milieu, dus de film leidde zeker tot een gesprek toen hij in 2008 uitkwam. Maar dat was het punt van het maken van een unieke film als deze. We hadden iets krachtigs nodig om ons te laten zien waar we over een paar honderd jaar zouden kunnen zijn.

1 Maar ‘WALL-E’ bleek een enorm succes

Ondanks alle zorgen en kritiek bleek WALL-E een enorm succes. Het maakte indruk op veel mensen en verdiende miljoenen dollars aan de kassa. "De film bracht op de openingsdag $ 23,2 miljoen op en $ 63,1 miljoen tijdens het openingsweekend in 3.992 theaters, nummer één aan de kassa." volgens Fandom. Tegen de tijd dat de film op dvd werd uitgebracht, had hij wereldwijd meer dan $ 521 miljoen verdiend. En het won zelfs een Oscar voor beste animatiefilm van het jaar.

Aanbevolen: